Mozna sobie wziac $6 na Starsach za 375FPP. I tu mam pytanko: brac to czy mozna jakos lepiej FPP wykorzystac?
Imo bardziej opłaca się zagrać satelitę do 1/4 million, i za T$ zagrać 7x knockout 1.40 i zwykły sng za 1.20. Poziom jest tak dramatycznie niski, że praktycznie nie ma możliwości nie wyjść na plus.
Oczywiście trzeba najpierw wygrać satelitę ;]
nie o to chodzi tylko jak ja np gram tylko cashe to szkoda mi tych paru H na satelitki itd... to jest dla mnie stanowczno ev-
Napisane przez JasonWatch
Imo bardziej opłaca się zagrać satelitę do 1/4 million, i za T$ zagrać 7x knockout 1.40 i zwykły sng za 1.20. Poziom jest tak dramatycznie niski, że praktycznie nie ma możliwości nie wyjść na plus.Oczywiście trzeba najpierw wygrać satelitę ;]
Instant cash bonus ma na tyle dobry przelicznik, że nie ma potrzeby bawić się w te turnieje (0.016 to standardowo przelicznik dla SuperNovy). Co innego zwykłe bonusy - tu już lepiej satki do 1/4mln za 280fpp
I nie ma co mówić o stracie czasu - to są hiper-turbo, spokojnie można zagra nawet 100 w godzine
Pozdrawiam
Napisane przez Urbi23
Imo bardziej opłaca się zagrać satelitę do 1/4 million, i za T$ zagrać 7x knockout 1.40 i zwykły sng za 1.20. Poziom jest tak dramatycznie niski, że praktycznie nie ma możliwości nie wyjść na plus.Oczywiście trzeba najpierw wygrać satelitę ;]
Instant cash bonus ma na tyle dobry przelicznik, że nie ma potrzeby bawić się w te turnieje (0.016 to standardowo przelicznik dla SuperNovy). Co innego zwykłe bonusy - tu już lepiej satki do 1/4mln za 280fpp
I nie ma co mówić o stracie czasu - to są hiper-turbo, spokojnie można zagra nawet 100 w godzine
Pozdrawiam
Tylko kogo stac na 100 takich satelitek:P
Instant cash bonus ma na tyle dobry przelicznik, że nie ma potrzeby bawić się w te turnieje
Przelicznik owszem, świetny, ale ja patrzyłem bardziej pod kątem dochodowości. Tutaj za 375 FPP dostajesz 6$, przy czym z 280 FPP powinieneś zrobić co najmniej 2-3x tyle. A różnica tych kilku dolarów dla graczy najniższych micro stawek jest dość spora.
A tak ogólnie to bardzo mi się podoba ta cała MicroMania, w szczególności te turki $1.10 1k$ added, za pierwsze miejsce ~500-600$.
Jason, nie masz racji
Przy ROI = 0 przelicznik z turniejów wychodzi 0.0157 czyli gorszy od instant cash. Oczywiście, łatwo tam wyciągnąć sporo dodatnie ROI, ale żeby miało to sens, turki trzeba grać cyklicznie.
Nie mam racji, bo MOIM zdaniem bardziej opłaca się zagrać satelitke? ;]
Wiem, że przelicznik w instant cash jest lepszy, ale ja twierdze, że mając na wydanie 375 FPP, lepiej jest zaryzykować i zagrać satelitę. Można łatwo wygrać dużo_więcej niż 6$.
Nie chodzi o opłacalność w longtermie ( nie może być o tym mowy, bo bonus jest jednorazowy ), tylko o jeden konkretny strzał za FPP.
Ok idąc twoim tokiem rozumowania, nie warto wydawać w ogóle na nic innego poza biletem do SM, gdzie można zgarnąć tysiące dolarów, albo jeszcze lepiej satelitki i potem dopiero SM
Ok, ty grywasz turnieje to tak lepiej zainwestujesz, ale jak ktoś gra cash, to ma się tak bawić nie wiadomo ile czasu?
Bez sensu...
w sklepiku mam widoczne tylko
VIP Stellar Rewards,
VIP Reward Bonuses
Milestone Cash Credits
przy czym wyrabiam jeden bonus Stellar Reward, dlatego nie mam opcji Instant Cash?
Nie chodzi o opłacalność w longtermie ( nie może być o tym mowy, bo bonus jest jednorazowy ), tylko o jeden konkretny strzał za FPP.
Jesteśmy pokerzystami, nas interesuje wyłącznie longterm
przy czym wyrabiam jeden bonus Stellar Reward, dlatego nie mam opcji Instant Cash?
Masz opcje. "MicroMania Instant Cash Credit", pod "Top and Tees" w zakładce "Men".
Ok idąc twoim tokiem rozumowania, nie warto wydawać w ogóle na nic innego poza biletem do SM, gdzie można zgarnąć tysiące dolarów, albo jeszcze lepiej satelitki i potem dopiero SM
Może zamiast tryskać żenującym sarkazmem, przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem to, co napisałem w poprzednich postach.
Ok, ty grywasz turnieje to tak lepiej zainwestujesz, ale jak ktoś gra cash, to ma się tak bawić nie wiadomo ile czasu? Bez sensu...
Nie, nie gram turniejów, też gram cash, ale nie stanowi dla mnie problemu otwarcie jednego dodatkowego stołu turniejowego. Tracę czas? Nie, gdyż robię to jednocześnie. I zamiast 6$ za 375 FPP mam 12+ za 280. Ale co ja tam wiem, mam tylko brązowy status i 100 postów.
Chciałem jedynie przedstawić alternatywę dla bonusu 6$, która może być dużo bardziej dochodowa, co dla graczy micro dopiero zaczynających budować BR może być bardzo ważne, i nikt nawet nie próbował zrozumieć, o czym piszę, tylko zaczęli wywody o niezliczonym czasie potrzebnym na grę niezliczonych ilości satelit czy też nawet samego SM (?).
A ten bonus można wziąć tylko raz? Czy nie?
Bo jak macie tak samo jak ja to sie nie ma o co kłócić. Brać raz i z głowy.
Jeżeli ktoś buduje rolla na micro np. kesz to chyba ten credit jest dla niego lepszy, bo nie jest obcykany w sng i w fazach push or fold w bublu itp. Jesli to gracz turniejowy to nie ma problemu, ale i tak można się bać swingów i wziąsć o połowe mniejszą ale pewną kase