Zastanawiałem sie własnie jak najlepiej rozlokowac kase pokerowa względem platform,generalnjie chodzi mi o to czy najlepiej zgromadzic caly bm ( więcej niż 90% ) na jednej platformie ,ugrywac bonusy idt i zmieniac rommy czy grac na kilku roomach i miec na kazdym po np 100$.
Jakie jest wasze zdanie na ten temat ,jaki sposób jest najbardziej zyskowany?
Wszystko zależy jak zawsze
Pewne jest, że jeśli rozłożysz rolla na zbyt wiele roomów, to może Ci braknąć kasy jeśli grasz dużo stołów jednocześnie. Dlatego trzeba to wziąć pod uwagę.
Poza tym imo zależy od limitów ( a więc też rozmiaru rolla).
W ogóle zacząć trzeba od tego, czy grasz na wielu roomach.
For me na niskich limitach oczywiście nie ma to sensu, gdyż i tak gram na jednym roomie, nie muszę szukać słabszych graczy na różnych roomach.
Gdy grasz na różnych roomach, przeważnie wyższe limity, gdy jest mniej stołów, najlepiej mieć wszędzie wystarczająco BI, żeby spokojnie tam rozegrać sesję. Natomiast nadwyżkę BR możesz trzymać na Moneybookers etc, dzięki czemu możesz szybko przerzucić dodatkową kasę na dowolny room.
za plus grania na kilku uznał bym możliwoasc udziału np w okazjonalnych turniejach czy wogóle nawet cyklicznych jak daily dolar na ftp .
Problem w tym ze tej chwili tu mam 50 tam 70 tam 200 tam 10 i chyba sie zorganizuje zeby złożyc to w jednośc i grac na najwyższym limicie wg BRM, bo tak to bede do konca na nl 10 grał.
Mysle nad tym tylko czy jest sens zostawic sobie po np 10 $ na ps c zy ftp i od czasu do czasu brac udział w rózncyh promocjach czy turniejach..
Jak grasz turnieje MTT, to możesz ewentualnie mieć na kilku roomach pieniądze żeby zawsze móc znaleźć komplet ciekawych o danej godzinie. Jak grasz SnG czy cache, to grasz na jednej konkretnej platformie, ewentualnie jak masz jakiś ciekawy bonus na innej, to bierzesz rolla i przenosisz. Ze zwiększeniem zyskowności jak ty piszesz, to nie ma chyba absolutnie nic wspólnego. Przynajmniej ja takiej zależności nie wiedzę
Napisane przez Kiersno
Jakie masz plusy gry na kilku roomach?
Lepszy table selection w cash game. Więcej MTT do grania na raz.
Tak naprawdę jeśli masz pieniądze na neteller/ MB to możesz mieć pieniądze na tyle stolików ile aktualnie grasz bo wpłaty są darmowe i natychmiastowe
ale chyba wygodniej wpłacić trochę więcej
Bankroll = pieniądze na grę.
Nie ważne czy leża na jednej platformie, są podzielone na trzy pokerroomy, czy masz je na MB albo w skarpecie...
Odnośnie tego ile potrzebujesz na pokerroomie, to zapewne BI na stoliki + na rebuy myślę że to co na stoliki +4-6BI albo x1.5 BI/stolik zależy od ilość stolików.