Witam. Od niedawna zacząłem grać na sieci Ipoker i zacząłem od Nl2. Na innych roomach ten limit był łatwy i nie było problemów z fajnym dochodem jak na ten limit. Gram typowo tight aggressive staty mam 13/10 bez żadnych kombinacji unikam ciężkich spotów typowe ABC pokera i jestem cały czas w okolica 0 a nawet lekko w tył. Czy ta sieć ma jakiś duży rake albo mniej fishy czy mi się wydaje?Do tego żadnego rakebacka ;/Jak możecie to wklejcie wykresy z waszych wojaży z sieci Ipoker. Byłym wdzięczny. Pozdrawiam
Kolega sobie żartował:) Lepiej tam nie zaglądaj jeśli nie jesteś doświadczonym graczem.. gracz który ma jakieś pojęcie czasami możne spaść z krzesła jak czyta co oni tam piszą..
Spoiler
... i długo nie wstać
Generalnie nie sądze żeby nl2 na jakimkolwiek roomie był trudny. Przede wszystkim napisz jakie próbki masz na jakich roomach... bardzo możliwe że próbka jest zbyt mała żeby robić takie porównania:)
:fdrink
Proszę tu na pocieszenie mój stary wykres z mikro z iPokera.
Co prawda to tylko nieco ponad 5k rąk i w dodatku fixed limit, ale chciałeś dowodów to masz.
Innych wykresów z iPokera na razie nie mam.
Spoiler

No niby tak
Ale kogo to słuchać. Przecież jak to większość osób mówi, na micro nikt nie zwraca uwagi na Twoją gre i grają tylko swoimi kartami. Trzeba unikać cięższych spotów i nie kombinowac
Na FR NL10+ jak już jest pare stolików to dalej zanitowane czy rozluźniło się coś?
Witaj dziwnyproblem,
Nie rozumiem tylko w czym taki wykres może Ci pomóc. Wielu użytkowników na iPoker otrzymuje darmową gotówkę od PokerStrategy.com i dla nich dużym sukcesem jest rozpoznanie układu jaki posiadają.
Posiadasz biały status na PokerStrategy.com, może warto postarać się o wyższy status i zapoznać się z naszymi materiałami szkoleniowymi?
Pozdrawiam.
nikt nie siedzi na nl2 wiecej niz kilka/kilkanascie k rozdan stad brak wykresow
mozliwe ze tez ludzie nie maja hm kupionego bo zeby ten limit przejsc nie trzeba byc czlonkiem mensy
Nie wierze że przy takiej ilości graczy i tak dużej społeczności jaką jest Pokerstrategy nikt nie ma wykresów z Nl2 z sieci Ipoker :).
Skibcio--> Pewnie by mi nie pomogło ale zaspokoił bym swoją ciekawość. Może SJS król microstawek zagra kiedyś na ipoker i wklei wykresy. Ciekawe jaka była by różnica w jego wynikach między siecią Ipoker a Starsami.
Siemka.
TAk od siebie dodam, że na nl2,nl4 na ipoker jest ogromny rake w porównaniu do np. P*.
Luknij sobie, ale wygląda to mniej więcej tak , że na P* płacisz na nl2 z 7bb/100
natomiast na ipoker około 24bb/100. Stąd przejście nl2 na ipoker i wygrywanie tam jest o wiele cięższe niż na P*,FTP.
Liczby mogą się różnić, bo nie chce mi się tego szukać, ale mniej więcej tak się przedstawiają.
@dziwnyproblem
postaram Ci się wkleić dzisiaj wieczorem. Anyway wygląda to tak, że wykres wykresem (na minus) a kasa się zgadza (jest plus)
Z tym rake na IPK trochę cię poniosło. myslę że to jest w granicach 10-16bb/100 w zależności od tego jakie stoły i przeciwników trafiamy i jak wariancyjny styl obieramy.
A z rakeback się zgadzam. Jest całkiem fajny. Jak liczyłem kiedyś wszystkie bonusy to podchodziło mi to pod 40% o ile się nie mylę.
Anyway ipokerowe "regwars" w obliczu samego rake'u wydają się nieopłacalne jeżeli nie mamy nad nimi naprawdę dużego edge'a.
40 ? Na ajpoker rejkbak nie powinien schodzić poniżej 150%, czytałem bloki ludzi co tak mają.
Czyli bez dobrego rakebacka po prostu gra na Ipoker jest nieopłacalna? Grałem troche na Paddypowerpoker jednak nie miałem rakebacka i szybciutko uciekłem z ich softu