Przejdź do forum
Wspolna sesja NL2

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Wspolna sesja NL2

30 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
1,380 Wyświetlenia

Witam, nie wiem czy to dobry dzial na taki temat ale nie moge znalezc odpowiedniego, w razie czego przesuncie mnie.

Czy ktos z was moglby pograc ze mna NL2? Zwatpilem ze ten limit potrafi byc dochodowy. Chyba ze jestem totalnym idiota i poker to gra nie dla mnie.

Prosilbym o pomoc kogokolwiek zyczliwego, kogos juz przeszedl ten limit i ma jakies minimalne pojecie o grze na NL2.

W gre wchodzi teamviewer, skype.

Pisze w temacie albo na:

gg: 16054423

Pozdrawiam! :)

edit: zapomnialem, gram na full tilcie

29 odpowiedzi
fidelloz
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez fidelloz
Wspólne sesje

Dziekuje, wlasnie czegos takiego szukalem, skopiuje tam swoj temat a ten bedziecie mogli usunac, sorry za zasmiecanie :)

variat

Zyjesz teraz w swiecie dwoch iluzji:

- nie da sie grac na nl2 profitowo (z nadmiaru fejspalmi na forum to przemilcze)
- wierzysz, ze sie nie nadajesz do pokera, czyli sam przed soba probujesz usprawiedliwic wiele swoich slabosci, brak pewnosci siebie, niskiej samooceny i ogromnego lenistwa.

dopiero daaaaaaaaaaaleko z tylu jest opcja: 'kurde, moze faktycznie to ja gram slabo, bo sie nie przylozylem do nauki i stad te porazki?'

Powiem tylko, ze takie podejscie daleko Cie nie zaprowadzi i radze zaczac pracowac nad mindsetem

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez variat
Zyjesz teraz w swiecie dwoch iluzji:

- nie da sie grac na nl2 profitowo (z nadmiaru fejspalmi na forum to przemilcze)
- wierzysz, ze sie nie nadajesz do pokera, czyli sam przed soba probujesz usprawiedliwic wiele swoich slabosci, brak pewnosci siebie, niskiej samooceny i ogromnego lenistwa.

dopiero daaaaaaaaaaaleko z tylu jest opcja: 'kurde, moze faktycznie to ja gram slabo, bo sie nie przylozylem do nauki i stad te porazki?'

Powiem tylko, ze takie podejscie daleko Cie nie zaprowadzi i radze zaczac pracowac nad mindsetem

mylisz sie co do mojej oceny, ucze sie caly czas, codziennie spedzam na prawde duzo czasu przy pokerze (grze, forum, filmach), po prostu gracze na NL2 sa tak nieprzewidywalni, tutaj nie ma jakichkolwiek zasad, staram sie grac zwykle abc tag pokera ktore wszyscy tutaj polecaja

moze faktycznie slabo gram, dlatego chce zeby ktos rzucil okiem na moja gre, ostatnio sporo trace i nie wiem czy to downswing i bad beaty czy moja zla gra, kocham pokera, szczerze moge powiedziec ze nie gram tylko dla kasy ale i przyjemnosci co nie zmienia faktu ze mecze sie na tym NL2 strasznie.

stpawel

odezwe sie na skype za chwile, pasuje ?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez stpawel
odezwe sie na skype za chwile, pasuje ?

jasne :)

stpawel

odezwałem sie, zaakceptuj :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez stpawel
odezwałem sie, zaakceptuj :)

zaakceptowalem, na pewno jestes zalogowany, moje wiadomosci nie dochodza i nie moge sie dodzwonic

variat

przestan oklamywac sam siebie. jacy oni nieprzewidywalni? oczywiscie ze koles 80/50 jest nieprzewidywalny, gdy gra open AI pf, bo moze miec any two, dlatego Ty sie dostosowujesz. wiekszosc graczy to pasywne fisze, ktorych mozna vbetowac az do smierci. nie jest mi obcy ten limit - niecaly meisiac temu zaczalem na nl2 z 50$ i albo gralo sie latwo jak gowno albo za pare dni wchodzac na nl25 powinienm powiedziec, ze mam zajebistego farta. nl2 to nie jest zadna MAGIA. nieprzewidywalny dla Ciebie moze byc reg z nl1k bo nie bedziesz mial pojecia co robi, ale nie jakies fisze.

Swoja droga ja nigdy nie bylem zwolennikiem 'abc na micro jest zajebiste' i sam gralem z 2x wiecej rak startowych. i sprawa jest prosta - nie przynosi Ci zysku abc? masz leaki, grasz zle, popelniasz za duzo bledow. zwroc uwage na niektore sprawy:

- jesli goscie folduja na cbety cokolwiek, to otwieraj z BU IlE WLEZIE, bo z tego bedzie profit (sam mam steal 80% na nl2 z BU)

- cbetuje ile wlezie! cbet na micro sam z siebie jest dochodowy

- przestan wierzyc w brednie, ze na micro 'jedyny blef to cbet' (no offence muckinfella, bo na pewno jest to dobre dla poczatkujacych graczy i kazdy rozumie, ze takie jest zadanie by ich wprowadzic do swiata pokera)

- odnosnie poprzedniego myslnika oczywiscie nie zamieniaj w aggro monkey, tylko ucz sie, poszerzaj horyzonty i doszukuj sie bardziej profitowych spotow

- i jak powiedzialem docen mindet na samym poczatku kariery, bo Twoj post jest tak negatywnie nachechowany, ze ja nie widze tu zadnej przyszlosci nawet jak Ci nagle ivey pozyczy swojego skilla

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Po co ta agresja? Zaczynajac sam zapewne miales wiele pytan i trudnosci dotyczacych gry. Zerknij na staty jezeli masz ochote:

na pewno za duzo limpuje zwlaszcza z BU i powoli to zmieniam.

Co do mindsetu po prostu jestem przygnebiony ze pomimo tylu staran nie posuwam sie do przodu.

vindir

Tak na szybko:
Limpujesz z sb co jest dużym błędem, grasz potem pule bez pozycji, ciężko wyciągnąć value a stracić można sporo (żeby zestackować kogoś w limpowanej puli trzeba mieć dość silną rękę, przeważnie dwie pary+). Najlepiej nie open limpuj w ogóle, dokładaj się do multiwaya na pozycji z rozwojową ręką typu SC albo jakiś mały pocket. Zdecydowanie za mało zrzucasz do 3beta, na nl2 jest on raczej oznaką siły, wylądujesz w dużej puli bez pozycji albo ze zdominowaną ręką i jesteś ugotowany. Kradnij mniej z sb a więcej z buttona.

Puczek

Jezeli limpujesz, nie grasz dobrze. Jezeli twoja reka nadaje sie do gry, to nadaje sie do raisowania. Najprostsza do ogarniecia zasada, a ludzie nadal limpuja :facepalm:

Nevrex

Matko święta :f_o:

Nie doceniasz roli pozycji w grze. Na swoim poziomie ogranicz się do callowania jedynie pocket pairs, ew. Axs w 3-4way potach. Dokładanie chociażby 0.5bb do pota ma duży wpływ na twój winrate, negatywny wpływ.

Masz spolaryzowany 3bet - o ile występuje takie pojęcie na NL2 - 3betujesz zawsze to samo nie ważne jaka jest sytuacja. Niezależnie od sytuacji rób to zawsze z QQ+, reszta zależnie, nie możesz 3betować podbicia z UTG będąc na UTG+1 mając TT, bo masz wielu graczy za sobą i nie będzie to dla ciebie dochodowe.

4bet masz standardowe 1.1%-1.2%, jednak fold to 3bet/4bet... nie rozumiesz nic kolego...

Cbet masz o wiele za wysoki, jeśli sprawdzisz w holdem managerze, to statystyka cbet success wynosi za pewne koło 40%. Sam sobie odpowiedz na pytanie czy tak wysoka częstotliwość cbetowania jest dochodowa.

Donkbet/raise donkbet/fold to cb turn/fold cb to raise/fold to cbet turn - to też są nie odpowiednie wartości. Wszystko przekłada się na W$SD (jak często wygrywasz na showdownie).

Twoim glównym leakiem jest to, że nie doceniasz kart rywali, nie wierzysz im, że coś mają przez co po prostu przegrywasz. Fish, czy nie fish, dostajecie te same karty i on też czasem trafia. Dobry gracz znajduje sytuacje gdzie powinien sprawdzić, a gdzie spasować.

variat

tu nie ma zadnej agresji, tylko stanowcze wskazanie nad powinines popracowac.

Po tym jak wkleiles staty, to ja osobiscie nie wierze w Twoje wielkie zaangazowanie w rozwoj skilla. te staty wskazuja, ze nie masz najbardziej podstawowych podstaw i nalezy zaczac od artykulow z bronze, filmikow typu crushing micro stakes, a nie prosic ludzi o wylapywanie leakow, bo staty wskazuja, ze cala gra jest jednym leakiem. Naprawde zacznij od podstaw sumiennie sie edukowac, a beda postepy

vindir

I codziennie wrzucaj po 10 rozdań do oceny, przeglądaj też rozdania innych i myśl w jaki sposób Ty byś je rozegrał po czym napisz to w ocenie ręki, sędzia skoryguje błędy, będziesz wiedział gdzie popełniasz omyłki w ocenie sytuacji. Nie wiem ile grasz stołów, niemniej ograniczyłbym multitabling jeżeli takowy stosujesz, analizował, myślał i planował. Za każdym razem jak trafisz tp czy coś w tym stylu myśl od jakich rąk przeciwnika dostaniesz value itp.

variat

na poczatku najlepsze sa filmiki. patrzysz i zapamietujesz jak trener 150 razy powtarza, zeby nie callowac KJo na nl2 gdy kjtos otwiera bo to jest bez sensu itp itd. zeby grac z pozycja itd. ogladasz spoty i nabierasz dobrych nawykow.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ok, dzieki za rady. Arty i filmy obejrzalem niektore po kilka razy i na prawde staram sie tak grac. No nic, bede czytac i grac dalej, nic innego mi nie pozostaje.

sz3sz

Napisane przez variat
na poczatku najlepsze sa filmiki. patrzysz i zapamietujesz jak trener 150 razy powtarza, zeby nie callowac KJo na nl2 gdy kjtos otwiera bo to jest bez sensu itp itd. zeby grac z pozycja itd. ogladasz spoty i nabierasz dobrych nawykow.

KJo snap kol selebrejt imo

jak grasz shorthanded to na upartego mozesz sie ograniczyc do gry:
UTG: 22+,AJs+,AQ+,KQs
MP: jw i dodatkowo ATs, AJo,KJs
CO: jw i dodatkowo A8-A9s, ATo, KTs, QJs, JTs,T9s
BU: jw i dodatkowo A2s-A5s, K8-K9s, Q9-QTs, J8-J9s, 98s, 87s
SB: te same rece co na CO
BB: po open limpie od sb te same rece co BU, po wielu limpach openraise 99+,AJs+,AQo,KQs

po limpie In position izoraisuj 88+, AT+,KJ+
z 22-77, Axs,QJs, JTs, T9s, 98s mozesz zagrac overlimp
reszta fold

facing openraise:
in position - call 22-TT, 3bet JJ+,AQs+,AKo - przeciwko niektorym graczom (zdecydowana mniejszosc) lepiej bedzie zagrac call JJ czy AQs, ale to rzadkosc
out of position - call 22-JJ, 3bet QQ+, AQs,AKo

facing 3bet:
in position - 4bet QQ+,AK, cala reszta fold, vs maniacy 4bet push TT+,AQo+
out of position - jw
NIGDY CALL

o tym jakie boardy cbetowac, kiedy masz raisowac swoja reke a kiedy foldowac mimo ze masz dobrze to sie z czasem nauczysz

chociaz z mojego doswiadczenia wynika, ze gdybys gral na nl2 TT+,AT+,KT+,QT+,JT+ to tez bedziesz mial dodatni winrate

johnybravo80

Napisane przez sz3sz
jak grasz shorthanded to na upartego mozesz sie ograniczyc do gry:
facing openraise:
out of position - call 22-JJ, 3bet QQ+, AQs,AKo

Limp z tymi kartami, żeby dostać R grać 3-bet? - bez jaj ;)

PS - wiem, że się czepiam i na pewno te karty grasz raise.