Przejdź do forum
Wizerunek przy stol...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Wizerunek przy stoliku.

7 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
700 Wyświetlenia

Cześć
Pytanie do doświadczonych graczy mających większe pojęcie o pokerze.
Czy nasz wizerunek przy stoliku jest ważny?
Jeżeli tak to jaki on wobec tego powinien być?
Zastanawiałem się nad tym ponieważ można mieć wizerunek dobrego gracza bądź słabego.
Przykładowo możemy pokazać trash hand albo wykonać czasem głupie zagranie które nie będzie nas dużo kosztowało a przeciwnik będzie zirytowany.
Słabość możemy pokazać również głupimi tekstami na chat i dziwnymi zachowaniami. Mnóstwo opcji tu widzę.
Może istotne jest to również w zależności od tego na jakim stoliku siedzimy?
Wczoraj grałem przy stoliku gdzie siedziało 7regularsów może mogłem to jakoś wykorzystać oprócz tego, że kradłem im blindsy z any two... :D

Czytałem też o telsach (czy jakoś tak ;p) między innymi o tym, że gracze różnie potrafią interpretować nick-y przeciwników.
Pytanie kolejne jakie mi się nasuwa dotyczące tego tematu.
Jaki powinien być nick w grze? Taki aby gracze myśleli, że jestem fishem czy dobrym graczem?
Zamierzam przenieść się w przyszłości na FTP i będę mógł zrobić sobie nowy nick który mógł by pomoc.
Przykładowo gracz który ma w nicku jakieś pojęcie zaawansowanego pokera to wiadomo, że może to być dobry gracz bo fishe nawet tego słowa nie znają...

Teraz moje małe przemyślenie na koniec. Raczej w pokera chcemy wygrywać głównie nie pokazując showdowna więc myślę, że lepiej mieć wizerunek dobrego graczy aby bali się nas call-ować.

Z góry dzięki za odpowiedź :f_biggrin:

6 odpowiedzi
AutystycznyAndrzej

Im wyżej tym istotniejszy jest image. Na stawkach typu NL2 bym raczej nie patrzał na to ponieważ fisze grają losowo, a na NL2 masz zignorować TAGów bo możesz znaleźć stoliki gdzie masz graczy którzy nie wiedzą jaki trzymają układ...

TehGamer

dopoki nie przekroczysz NL25 to nie masz w ogole co myslec o twoim image przy stole
nikt na to nie zwraca uwagi (w kazdym razie, nieliczni tylko zwroca uwage, ale nie martwilbym sie o to, bo na tych stawkach twoim celem sa fishe, ktorych jest masa)

co do twojego nicku: najlepiej cos w rodzaju 11placek2233
albo mundial2010

wizerunek? wszystko zalezy jak dobrze czujesz sie w grze postflop (radze odpowiedziec sobie na to pytanie szczerze, a nie "pobilem juz NL10, jestem iveyem") jezeli czujesz sie dobrze i nie boisz sie pakowac w marginalne sytuacje typu snap call all ina z 2nd pair na riverze, czy foldowac strita na odpowiednim boardzie - powinienes miec wizerunek gracza luznego, bo chcesz grac w jak najwiekszej ilosci potow i siac zniszczenie, jezeli jednak masz z tym problem, wizerunek tight aggressive powinien byc ok, przeciwnicy czesto beda mysleli ze jednak masz jakis uklad i beda pasowac na flopie lub na turnie

pamietaj ze bycie tight jest latwiejsze niz bycie loose, a szczegolnie na mikro/nano stawkach, gdzie duzo lepiej jest grac tight z prostej przyczyny - i tak nie zauwazy tego ze grasz 1 na 5 rak i beda czesto mysleli ze blefujesz

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

daj spokój z takimi nickami proszę Cię... :facepalm:
już wolał bym nazywać się bigos albo piróg przynajmniej bym się z tego śmiał :D

Napisane przez 3rn3st77
daj spokój z takimi nickami proszę Cię... :facepalm:
już wolał bym nazywać się bigos albo piróg przynajmniej bym się z tego śmiał :D

Prosisz o polecenie nicku, który mógłby mieć idiota, a gdy ktoś Ci go podaje typowo fishowe nicki to jesteś wielce zawiedziony. Możesz nazwać się jeszcze "hadsexwithurmom19", "goodplayer1994", "RealMadrid82", "1234five67".

Szwejk

isildur2 :f_thumbsup:

AceBestini

IMO grając w NL HE jeśli gracz czuje, że nie jest Negreanu, ale nie jest też donkiem, to powinien mieć image słabego gracza, bo przeciwnicy nie będą się spodziewać bardzo dobrych zagrań
a gdy taki gracz będzie starał się o dobry wizerunek, to jeden poważny błąd może wszystko to przekreślić..
...co prawda wtedy można spróbować planu B i wykorzystać demaskację...

nie mówię tu o byciu tight czy loose, ale o open limpach z premedytacją czy okazjonalnym graniu calling station - wtedy przeciwnik się nie będzie martwił o Ciebie i na to liczysz (to może kontrowersyjne ale tak uważam)

W studzie słabości nie można okazać, bo nie ma takiej okazji do zmiany stylu jak w HE - więcej wyznaczają karty

w drawach single image nie ma znaczenia - grając loose będziemy na minus. inna sprawa triple draw - tam wizerunek tight = gracz słaby. i dobrze. i to można wykorzystać.