Cześć
Pytanie do doświadczonych graczy mających większe pojęcie o pokerze.
Czy nasz wizerunek przy stoliku jest ważny?
Jeżeli tak to jaki on wobec tego powinien być?
Zastanawiałem się nad tym ponieważ można mieć wizerunek dobrego gracza bądź słabego.
Przykładowo możemy pokazać trash hand albo wykonać czasem głupie zagranie które nie będzie nas dużo kosztowało a przeciwnik będzie zirytowany.
Słabość możemy pokazać również głupimi tekstami na chat i dziwnymi zachowaniami. Mnóstwo opcji tu widzę.
Może istotne jest to również w zależności od tego na jakim stoliku siedzimy?
Wczoraj grałem przy stoliku gdzie siedziało 7regularsów może mogłem to jakoś wykorzystać oprócz tego, że kradłem im blindsy z any two...
Czytałem też o telsach (czy jakoś tak ;p) między innymi o tym, że gracze różnie potrafią interpretować nick-y przeciwników.
Pytanie kolejne jakie mi się nasuwa dotyczące tego tematu.
Jaki powinien być nick w grze? Taki aby gracze myśleli, że jestem fishem czy dobrym graczem?
Zamierzam przenieść się w przyszłości na FTP i będę mógł zrobić sobie nowy nick który mógł by pomoc.
Przykładowo gracz który ma w nicku jakieś pojęcie zaawansowanego pokera to wiadomo, że może to być dobry gracz bo fishe nawet tego słowa nie znają...
Teraz moje małe przemyślenie na koniec. Raczej w pokera chcemy wygrywać głównie nie pokazując showdowna więc myślę, że lepiej mieć wizerunek dobrego graczy aby bali się nas call-ować.
Z góry dzięki za odpowiedź