Jak to jest z tym całym $USD EV. Czy na prawde warto na to patrzeć? Czasem EV podaje totalnie z "pupy" informacje w HM. Czy moglbym liczyc na dluzsza odpowiedz? Jak rozumiem EV mowi ile powinnismy wygrac/przegrac w momencie np AI? Bo jesli tak to mam totalnie niedzialajace te proporcje w HUDZIE.
Wchodzisz All-In(obaj 100bb), np. Na pre z AA vs KK , wrzucasz do stova tam jest jakos 80% vs 20%, zalozmy ze wygrywasz. All-in EV pokazuje ze powinienes wygrac 80bb a zielona linia pokazuje 100bb. Jestes nad EV czyli jestes megaluckozordem. Na kazdym streecie to tak dziala w momencie gdy wchodzisz za wszystko. I tak na to nie patrz, bo to nie jest totalne odzwierciedlenie tego ile powinienes zarabiac, kazdy na tym forum jest ponizej tej linii probably( no moze procz jednej osoby ♠_mad: ) Pozdrawiam
Napisane przez MistyK
kazdy na tym forum jest ponizej tej linii probably( no moze procz jednej osoby ♠_mad: ) Pozdrawiam
Bo pokerroomy ustawiają fishom większe szanse na wygrane, żeby interes się kręcił
Napisane przez conradmafer
Napisane przez MistyK
kazdy na tym forum jest ponizej tej linii probably( no moze procz jednej osoby ♠_mad: ) PozdrawiamBo pokerroomy ustawiają fishom większe szanse na wygrane, żeby interes się kręcił
![]()
bzdura
Napisane przez MistyK
Wchodzisz All-In(obaj 100bb), np. Na pre z AA vs KK , wrzucasz do stova tam jest jakos 80% vs 20%, zalozmy ze wygrywasz. All-in EV pokazuje ze powinienes wygrac 80bb a zielona linia pokazuje 100bb. Jestes nad EV czyli jestes megaluckozordem. Na kazdym streecie to tak dziala w momencie gdy wchodzisz za wszystko. I tak na to nie patrz, bo to nie jest totalne odzwierciedlenie tego ile powinienes zarabiac, kazdy na tym forum jest ponizej tej linii probably( no moze procz jednej osoby ♠_mad: ) Pozdrawiam
EV pokaże 60bb :F 80* wygrywasz 100bb, 20* przegrane 100bb.
Jest dużo tematów o EV możesz sobie poszukać i przeczytać dłuższe odpowiedzi, jeśli Ci się nie chce, to napiszę Ci tak w bardzo dużym skrócie.
Nie sugeruj się linią EV, bo ona pokazuje EV zagrania vs konkretne karty (które trzymał villain), a nie vs range przeciwnika. Jeżeli masz board K J 8 8 2 i masz KK i stackujesz river, to jest tylko jedna kombinacja która Cie bije, jeżeli akurat villain ją ma, Twoje EV z tego zagrania = -100bb (przyjmijmy, że gracie 100bb deep) i winnings -100bb. Natomiast przyjmując że przeciwnik jest fiszem, może mieć tam K8, J8, JJ, 22, A8, Q8 i pierdyliard innych rąk przez co Twoje EV vs jego range to będzie 99bb (przyjmijmy) to nie jest uwzględnione.
To samo przy EV preflop. Stackujesz KK, trafiasz na AA, EV -60bb, ale jeżeli przeciwnik stackuje QQ, KK, AA, AK, to Twój shove jest EV+.
Btw. po 70k rąk jestem grubo nad EV ;x
dzieki za odpowiedz. wlasnie o to mi chodzilo. mam sesje rozegrana powiedzmy + 10$, a EV pokazuje 4$. Co z tego ze np trafilem seta KK na AA zdarza sie. ale przeciez jak ja zagram AI na flopie overpara AA a gosc ma 27 a flop 772 to EV bedzie na jego korzysc a to moja dobra decyzja z tego co rozumiem.
Dzieki raz jeszcze i pier$$$$ EV
Tak z ciekawosci zapytam da sie wylaczyc ta opcje w HM?
Jasne, możesz usunąć to z listy wyświetlania a graph pokazuje Ci bez tego domyślnie.
Napisane przez shemhamforash
Jak to jest z tym całym $USD EV. Czy na prawde warto na to patrzeć? Czasem EV podaje totalnie z "pupy" informacje w HM. Czy moglbym liczyc na dluzsza odpowiedz? Jak rozumiem EV mowi ile powinnismy wygrac/przegrac w momencie np AI? Bo jesli tak to mam totalnie niedzialajace te proporcje w HUDZIE.
nie warto na to patrzeć, bo ten wskaźnik jest mocno niedokładny.
Jeśli np grasz na sofcie, gdzie karty są muckowane to program automatycznie tego nie widzi i zmienia EV.
To samo się tyczy np poprawnych zagrań. Czasem po prostu nie możesz zrzucić jakiegoś układu, flop zagrałeś EV+, turn też, jesteś skomitowany, a przeciwnik trafia river. Wtedy $USD EV jest mocno niedokładny.
Nie polecam w ogóle uzywania tego wskaźnika!
Napisane przez mistrzwsadow
Napisane przez shemhamforash
Jak to jest z tym całym $USD EV. Czy na prawde warto na to patrzeć? Czasem EV podaje totalnie z "pupy" informacje w HM. Czy moglbym liczyc na dluzsza odpowiedz? Jak rozumiem EV mowi ile powinnismy wygrac/przegrac w momencie np AI? Bo jesli tak to mam totalnie niedzialajace te proporcje w HUDZIE.nie warto na to patrzeć, bo ten wskaźnik jest mocno niedokładny.
Jeśli np grasz na sofcie, gdzie karty są muckowane to program automatycznie tego nie widzi i zmienia EV.
To samo się tyczy np poprawnych zagrań. Czasem po prostu nie możesz zrzucić jakiegoś układu, flop zagrałeś EV+, turn też, jesteś skomitowany, a przeciwnik trafia river. Wtedy $USD EV jest mocno niedokładny.
Nie polecam w ogóle uzywania tego wskaźnika!
Święte słowa ♠_thumbsup: własnie jestem po analizie wczorajszej sesji i wg EV stackowanie sie na fisha z AK preflop jest EV- tylko dlatego, że akurat trzymał TT ♠_pleased: