Przejdź do forum
Tobet Puchar Polski...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Tobet Puchar Polski kwalifikacje live

41 Posty
19 Użytkownicy
0 Reakcje
5,447 Wyświetlenia
Delcrimo Autor wątku
Delcrimo
Elite Grinder

tak dokładnie. On coś płakał o tego asa bo wcześniej zrzucił Asa z jakimś shitem a trafil by fulla, dziwny typ ogólnie, mógł być pewien że któryś z nas się wysypie. Ogólnie liczyłem, że nie będe zdominowany , no i że nie ma wyższej pary , dlatego ten push. Poza tym serio gówno dostawałem na tym ft, nie pamietam kiedy ostatnio w jakimś turnieju zszedłem do 3bb...

diablik7
PokerStrategist

Hehe, nasz dobry znajomy, w ogole tez jest krupierem, ale wolal grac niz rozdawac. On dobrze gra dopoki nie dostanie bad beata, a dla niego przegrac AK vs. K8 to jest juz wielki bad beat. Kilka rozdan wczesniej przegral swoje AK vs. AA i chyba troche sie stiltowal. AK vs. AA przy takich stackach, tych pozycjach i 6-handed to po prostu jedno z rozdan z serii "Tak musialo byc". Wyrobi sie chlopak ;) Troche musi sobie mindset naprawic i bedzie gral lepiej.

Powodzenia w satelitce online! Niezle miejsce :) Fajnie wymyslili, ze jeszcze macie jakies szanse, bo jak jest np. satelita Everest i 1. miejsce wygrywa wejsciowke za 3K Euro, a drugi odchodzi z niczym po 10 godzinach gry to troche boli... Ostatnio w Gliwicach w HU tak sie ustawili, ze wygrany stawia 1 litr whisky przegranemu ;) Taki "split".

gregoryking
PokerStrategist

No ja byłem 10, trochę głupio sprawdziłem pusha z 77 ale małem tylko 5,5bb i ten ticket na tura online wiec trzeba było sie na budować żeby dojść do tych 2 pierwszych miejsc. W sumie i tak miałem dużo szczęścia bo już przy 30 kilku graczach powinienem odpaść, ale miałem dobrego dealera ;P

6th
6th
PokerStrategist

3 miejsce, boli. No, ale na szorcie nie miałem prawa ugrać nic więcej.

Struktura turnieju średnia, bo nieważne ile miałeś wygranych rąk, to i tak prędzej czy później stawałeś się shortem.

To ja pytałem czy używałeś pt czy hm ;)

Ogółem żałuję jednej ręki, ale z początku turnieju, więc aż tak bardzo tego nie odczułem.

Gratulacje dla top2.

Delcrimo Autor wątku
Delcrimo
Elite Grinder

no zdecydowanie za szybko w późnej fazie szły blindy do góry. Ale ogólnie fajnie było , dobrze, że dali nam jeszcze jakąś szanse :)

diablik7
PokerStrategist

Wow, tzn. ze na FT bylo 3 graczy i 2 krupierow z PS (jeszcze Zwierzak). Trzeba bylo sie zglosic to bysmy podrasowali soft :D

Zartuje oczywiscie (w razie watpliwosci). ;)

Struktura turnieju srednia??? No, bez jaj... Przygotowalismy lacznie ponad milion zetonow na start tylko nie wszyscy sie zglosili. Zalamalismy sie tam jak Erklos powiedzial, ze jest 10K na start i 103 graczy. Na szczescie odliczylo sie tylko 55.

Po 1:40 gry macie jeszcze sredni stack minimum 50bb (zakladajac, ze nikt nie odpadnie). Stack startowy i levele jak na USOPie. Skrocona tylko dlugosc leveli do 25 minut. Gdyby przyszli wszyscy gracze to turniej trwalby jakies 2 h dluzej.

Mysle, ze problem lezy w braku adaptacji graczy do poznej fazy, a nie tego, ze blindy za szybko ida. Jak widzialem gosci, ktorzy na stole SH, 5 bb, dobrej pozycji dalej czekaja na swoje wymarzone asy to sorry...

6th
6th
PokerStrategist

Ogółem grało się zajebiście, więc nie ma co narzekać. Erklos i krupierzy jak zawsze wykonali świetną robotę.

Teraz tylko czekać na niedzielę i powalczyć.

Dejlajt86
PokerStrategist

Yo! _ugly: Wie ktos moze gdzie dokladnie rozegrane zostana krakowskie Kwalfikacje Regionalne?

gregoryking
PokerStrategist

No ja ten turniej zapamietam na długo, bo pierwszy raz mi się zdarzyło, że przy blindach 600/1200 ante 200 majac stack 500 doszedłem do FT :D

LudwikXIV
PokerStrategist

Urwałeś :D nie ma co grało się całkiem ok :)

gregoryking
PokerStrategist

dostał już ktoś tego ticketa na niedzielny turniej, albo przynajmniej jakies info?

czatolpl
Oldschool Grinder

Wygrałem dzisiejszą satelitkę na finał w Warszawie 10 grudnia.

Podobno turniej będzie trwał 3 dni. Czy hotel i wyżywienie będziemy mieli zagwarantowane czy we własnym zakresie?

6th
6th
PokerStrategist

W nagrodach pisało "wpisowe", więc raczej nie gwarantują całego pakietu.

Możesz podać nicki pierwszej trójki, bo ciekaw jestem, kto wszedł.

Delcrimo Autor wątku
Delcrimo
Elite Grinder

pytanie do ludzi z finałowego stolika, dostaliście ten ticket do turnieju ??

czatolpl
Oldschool Grinder

Napisane przez 6th
W nagrodach pisało "wpisowe", więc raczej nie gwarantują całego pakietu.

Możesz podać nicki pierwszej trójki, bo ciekaw jestem, kto wszedł.

Pierwsza trójka:
Typek1000 (ja)
Mroyen
heidelber9 (chyba on był tym trzecim)

Jeśli chcesz wiedzieć kto już się dostał lub zapłacił wpisowe na finał to wejdz w lobby i szukaj turnieju z datą 10.12.2010.

A ma ktoś jakieś informacje odnośnie konferencji w Krakowie??
Bo już się zbliża a tu zero odzewu od nich oprócz tej śmiesznej książki.....
Pozdro

Yanooo
Oldschool Grinder

Podłączam się pod pytanie, gdzie można znaleźć jakieś informacje na temat jutrzejszej Konferencji w Krakowie?

Mam bilet a nie wiem gdzie i o której mam jechać :facepalm:

Dejlajt86
PokerStrategist

Hej panowie. Faktycznie nie latwo o info bo sam dlugo szukalem.
Turniej w Krakowie:
Rejestracja od 13:00
Start turnieju 14:00
Hotel System Premium
ul 29 listopada 189
Tylko zeby zaden z was mnie nie wyeliminowal, bo bede zalowal ze wam powiedzialem :P
Hehe a tak powaznie to do zobaczenia na turnieju i niech wygra najlepszy! _cool:

Yanooo
Oldschool Grinder

Dzięki i do zobaczenia jutro!

Rodri85PL
PokerStrategist

Ktoś będzie jutro w Gdańsku? Ja się przed chwilą dostałem :D