Przejdź do forum
Tabela rąk podstawo...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Tabela rąk podstawowych

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,087 Wyświetlenia

Chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej na temat tabeli rąk podstawowych.
Ktoś z was ją wykorzystuje? Rzeczywiście przynosi ona zyski?
Czy nadaje się ona np. do gry w 6, 5 lub 4 graczy?
Na wyższych limitach również da się na niej zarobić?
Czy znacie strategię na pamięć (na tyle by móc ją skutecznie i szybko wykorzystywać przy kilku stołach)?

6 odpowiedzi

O czym ty gadasz?

robal123
PokerStrategist

O czym ty gadasz?

Pewnie gada o tabeli rak startowych.

Każdy chyba z niej korzysta, chociaż niekoniecznie w sposób dosłowny. Wiadomo, AK grasz zawsze, JQ już nie na wczesnych pozycjach. Czy przynosi zyski? Sama w sobie nie przynosi, trzeba wiedzieć jak grac po prostu.

Czy nadaje się ona np. do gry w 6, 5 lub 4 graczy?

Po pewnych modyfikacjach. Trzeba grac troche luźniej, bo cie blindy zabija jak bedziesz czekał na same mega dobre rece.

Sama tabelką nic nie zarobisz. Przynajmniej nie na wysokich limitach. Tabelka to tylko element gry przed floopem.

Czy znacie strategię na pamięć (na tyle by móc ją skutecznie i szybko wykorzystywać przy kilku stołach)?

Ja osobiście nigdy nie wkuwałem żadnych tabelek. To jest oczywiste, ze AK grasz zawsze, a przykładowo KJ juz nie na wczesnych pozycjach. Na logikę musisz te tabelki brać. Powinieneś zwyczajnie pojac dlaczego srednio dobre ręce foldowac na zbyt wczesnych pozycjach, a betowac na późnych. Ewentualnie wydrukuj sobie tabelki, pograj troche, a samo ci to wejdzie w krew.

No ale nie wiadomo, czy SSS, czy BSS. I na tabelce się nie zarabia lol. Chyba, że będziesz ją sprzedawał na eBayu Amerykanom ;) Pytania dziwnie sprowadzają się do jednego: czy da się zarobić, przy jak najmniejszym wkładzie własnym, najlepiej bez myślenia i przede wszystkim z tabelką! Otóż nie da się :D

No przydaloby sie tutaj napisac o jaka tabelke chodzi. :D

AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Napisane przez ThomasTheKing
Otóż da się :D

Wybacz ale na mikro mikro w ogóle nie trzeba myśleć.

Odpowiadałem na to pytanie ;) Autor nie sprecyzował, jakie stawki są dla niego wyższymi.