Przejdź do forum
To be SNE or not to...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] To be SNE or not to Be ?

46 Posty
20 Użytkownicy
0 Reakcje
5,024 Wyświetlenia

Witam.

Napisze krótko - myślę nad zaatakowaniem statusu SNE w 2k10

Plan jak narazię do końca lutego 6x SH 3/6 5/T FL 6h x 6 dni / tydzień i w sobotę dłuższe sesje w ciągu dnia, niedziele albo poniedziałki wolne od pokera

Stopniowo dokładanie 2 stolików do 8.

w Takim układzie wychodzi mi że w każdym miesiącu (25 dni grania) muszę zrobić dziennie między 2,8 - 4 k handów to jest realne.

Po marcu zobaczę jak się będę czuć z taką grą i czy warto atakować będzie czy nie.

Od marca/kwietnia najpóźniej na 8 stolikach.

mam wyrobione table selection limity systemy odpoczynków itd. (po roku grania na 3/6 znam 90 % regów na pamięć i po wielu wiem czego się spodziewać gorzej z 5/T)

Wiem że kilka osób podchodziło do tego. Dlatego proszę o opinię czego się spodziewać na co zwracać uwagę ? Czego się obawiać. itd.
Czy ktoś też atakuję ?

45 odpowiedzi
Walderam

Plan wygląda ładnie i jest realny do wykonania, więc życzę Ci powodzenia :)

Nie wiadomo tylko, czy teraz granie na tych stawkach będzie przynosić tyle punktów VPP co w 2009 roku, bo jak pewnie wiesz nadchodzą zmiany. Chociaż w sumie na 3/6 i 5/T w większości rozdań, w których gracze dochodzą do rivera, jest pobierane 2$ rake'u, więc punkty powinny iść szybciej niż do tej pory :) Wszystko wyjdzie w praniu, trzymam kciuki :)

polecam na konkurencyjnym forum 2+2 jest oficjalny temat w ktorym tocza sie rozmowy graczy ktorzy juz zdobyli SNE albo są w trakcie albo po prostu interesuja sie tematem. Co roku jest taki temat zakładany i czasami mozna poczytać naprawde interesujace rzeczy.

mamoto

Ja nie potrafie sobie wyobrazić wyrabiania SNE. Wydaje mi sie ze osiagniecie tego poziomu jest niemożliwe.

Lesioo, ale skoro masz się poświęcić temu celowi w 2010 to powinieneś się może zgłosić do konkursu 3x pobyt na Gibraltarze, który jest dostepny dla diamentów. Jakby nie było wyrobienie SNE daje jakies 300k zł z samych bonusów - dodaj do tego dodatni winrate i jak nic robi się kwota, którą wartoby jednak zalegalizować. Wyjazd na Gibraltar może Ci w tym pomóc.

Powodzenia

btw. PTR pokazuje ze niezly run masz w grudniu ;) Pewnie to cie natchnelo zeby siegac po SNE.

Napisane przez mamoto
Ja nie potrafie sobie wyobrazić wyrabiania SNE. Wydaje mi sie ze osiagniecie tego poziomu jest niemożliwe.

nie powiem ci dokładnej liczby ale w roku 2009 SNE zrobiło ponad 150 osób + kilka na pokerstars .IT więc jest to jak najbardziej do zrobienia

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

@Waldi

Zmiana rzeczywiście jest ale nie wpłynie ona praktycznie na ilość zdobywanych punktów na tych stawkach - nawet jeśli to spadek będzie nie większy niż o 3-5% / hand.
na 3/6 na P* zdarza się osiągać maksymalny rake (3$) na 5/T jest to normą. A średnio przy stoliku gra 5.5 gracza.

@mamoto - run mam owszem. Ale mimo pozoru gra jest bardzo stabilna (w grudniu tylko dużo grałem i stąd taki wykres)

Co do legalizacji jest wszystko zadbane. A Na gilblartar na pewno się nie wybieram, :-)
Taki wyjazd to by było już totalne z no life'nie się ;-)

Ciekaw jestem jak to wygląda od Strony Qsego i Petersona bo wiem że oni grali takie ilości handów że SNE była w ich zasięgu tak samo kopoland

peterson506

Plusy: wielki rakeback, wieksze zarobki w skali np. miesiąca

Minusy: spadek znaczny winrate, uwiązanie do kompa, mało czasu na inne zajęcia, ryzyko sporych (down)swingów, tiltogenne sesje, SPADEK $/h PRZY UWZGLĘDNIENIU RAKEBACK (najważniejsze moim zdaniem), brak lub ograniczenie przyjemności z grania, zastój w poprawie umiejetności

Generalnie jestem negatywnie nastawiony, jeśli chodzi o grę pod rakeback. 2,4-4k rozdan dziennie to nie jest mało, chociaz nie jest tez duzo. Musiałbys myśle troche przyjemności odstawić na bok.

Moim celem jest wyrabianie jak najwiekszego wskaznika $/h i posiadania przyjemnosci z gry przede wszystkim. Gram na starsach teraz i jest to ciekawa platforma widze, jeśli chodzi o ilość słabych graczy na limitach 5/10-15/30, z 30/60 jest troche gorzej, ale rowniez mozna zarabiać przy solidnej grze. Wyrobie na spokojnie SN, rakeback bedzie nizszy o kilka(nascie) punktów procentowych, ale to co mozna zyskac grając pod jakość jest większe w porównaniu do tego, co sie otrzymuje przy grze pod rakeback jak dla mnie. Ale każdy wiadomo inaczej organizuje sobie sesje, jest odprony na zmeczenie itd., wiec to co dla kogo jest najlepsze to pojęcie względne i zalezy od cech danej osoby.

Obojetnie, co zrobisz to i tak zycze powodzenia, przyda sie każdemu grajkowi ;)

murkins

imo na 5/10 będzie więcej punktów niż dotychczas
ja w tym miesiącu mam 13.346 vpp a wg HM "new vpp" w styczniu bym miał 14.462,4 vpp

A nie lepiej dobic gdzies do 10/20 - 15/30 i tam ugrywac SNE? Mysle, ze jesli jestes w stanie wygrywac na 8 stolach, to grajac troche mniej moglbys pograc pod winrate zauzmy przez miesiac, dobic rolla na wyzsze stawki i tam zaczac grac pod rakeback (tj. grac pod SNE). Mniej czasu straconego, mniejszy stres i wieksza frajda imo. Mowie tak, bo sam chcialbym isc w takim kierunku i to jest moja wizja gry, aczkolwiek moze gra nonstop 1 limitu i grindowanie tam 8 stolow tez ma swoje plusy (niewatpliwie poziom gry o wiele nizszy) ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Różnica w VPP między limitami (stare zasady naliczania)

Na 5/T 1 hand 1.21 VPP
Na T/2T 1.39 VPP

Różnica za mała a na T/2T znacznie trudniej o odpowiedni stolik i trzeba znacznie więcej uwagi grze poświęcać.
Na pewno w 2k10 zachaczę o T/2T i pewnie o 15/30 bo już shotowałem na te stawki

Jak włączyć new VPP ? w HM?

Wg kalkulatora p*, miesiac gry SH, 20h w tygodniu, 5 stolow w fixa (co daje 42 857 rozdan) na nastepujacych limitach wyglada tak:

5/10 - 44 720 VPP (1.04 VPP/hand)

10/20 - 58 480 VPP (1.36 VPP/hand)

15/30 - 64 930 VPP (1.52 VPP/hand)

Podalem srednia ilosc rozdan na 1 stol na h 100, nie wiem, moze jest troche mniej. Rzeczywiscio nie wyglada to tak dobrze jak sie spodziewalem i moze gra 5/T wystarczy, chociaz na 15/3T juz jest o polowe wiecej ;d

btw, najsmieszniejsze jest ze na FL 5/T zdobywa sie wiecej vpp niz na NL1k :D

Urbi23

W fixie zawsze będzie będzie więcej VPP, bo dużo więcej flopów się ogląda ;)

Felicissimus

Czytałem o kolesiu (chyba na 2+2) co zrobił SNE na NL100 grindując 24 stoły :f_biggrin:

Napisane przez Felicissimus
Czytałem o kolesiu (chyba na 2+2) co zrobił SNE na NL100 grindując 24 stoły :f_biggrin:

Na NL400 jest kilku, ale o NL100 nie slyszalem ;o To musial grac chyba srednio po 10+h dziennie przez rok :D

@urbi
No ok, ale jakie pule sa w NL1k a jakie w 5/T FL :D

trebeter

polak zrobil SNE grajac NL100 w 2008

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nie jest tak tragicznie można grać mniej...niż 10 h / dzień.

Dzisiaj zbliżam się do 10 k VPP w styczniu nie wiem czy będzie chciało mi się przekroczyć... przy aktualnym systemie raku robię nieco ponad 500 VPP / h

Kalkulator P* mowi, ze trzebaby grac 50h w tygodniu 24 stoly fullring na NL100, zeby wbic SNE. Sporo...

Felicissimus

Koleś pisał że grał 5-6h dziennie na NL100 SH 24stoły

Fafarafa

Napisane przez Fafarafa
http://www.pokertableratings.com/stars-player-search/WojtasPolak

Wychodzi ze z bonusow powinien byc do przodu ~97k $ w tym roku, nice. Wliczając to co przegrał ze swoim zajebistym winrate :P
Chociaż ja już wole uderzać w 7bb/100 na NL 400 i mieć podobne wyniki przy czasie ktory poswiecam na gre :)

Edit: OMG błędy.