Przejdź do forum
Świeży i już pierws...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Świeży i już pierwsze sukcesy :P

30 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
2,681 Wyświetlenia
djcosmo
PokerStrategist

Hejka, to dopiero mój 3ci post tutaj a już mogę się pochwalić, zagrałem dziś na dwóch turniejach w pierwszym z nich zająłem 6 miejsce i zarobiłem 14$ a w drugim turnieju awansowałem do kolejnych kwalifikacji i zdobyłem tam 3miejsce premiowane do Monthly million :D

Co najciekawsze gram dopiero od czwartku, dziś w zasadzie poświęciłem całą niedziele na rozgrywki, i co gorsza jako że jestem DJem w sobotę gdy bedzie turniej , mam imprezę do zagrania i teraz człowiek się zastanawia co zrobić grać tu czy tam

29 odpowiedzi
Endurx
PokerStrategist

wielkie gratki dla Ciebie kolego, życzę powodzenia w turnieju głównym, swoją drogą czy na tym Party jest aż tak słabo z poziomem w satelitkach masa polaków wygrywa te wejściówki :f_thumbsup:

Thorek
Oldschool Grinder

No jakbyś miał pewność, że wygrasz ten turniej, to na pewno bardziej by ci się opłacało od prowadzenia imprezy :P, a z drugiej strony tu masz pewną kasę :). Ciężki wybór. Tak czy siak gratuluje dobrych wyników.

djcosmo Autor wątku
djcosmo
PokerStrategist

Ja jak na razie przy stolikach nie zetknąłem się z żadnym polakiem, a na imprezę załatwiłem innego DJa i będę pykał w tego pokerka bo jest jednak warto, a i emocje będą dużo większe. Dobrze że zostało jeszcze 2 tygodnie bo ze strategią jestem do tyłu a uwierzcie mi obejrzałem chyba tylko z 5 filmików instruktażowych.

BigSzu
PokerStrategist

powodzenia w turku, napisz jak ci poszlo.

GL w turnieju :) licze na 1-sze miejsce u Ciebie :f_thumbsup:

kongobongo
PokerStrategist

Decyzja jest easy:
Za nocke DJowania dostaniesz ile? okolo 150-200 PLN
a w turnieju masz nawet za 10 miejsce 13K ale $$$
Powodzenia!

djcosmo Autor wątku
djcosmo
PokerStrategist

hehe nie gram za takie pieniądze na imprezach, za 200zł nie ruszam się nawet z domu :D, ale napewno warto zagrać w pokerka. Żeby być dobrym DJem trzeba dużo brać ja gram własnie wtedy za 1000zł.Tym bardziej turka trzeba zaliczyć bo cały czas mam passe:

mamoto
Elite Grinder

Sorry za offtop i jezeli to tylko zbieznosc nickow:

https://kokos.pl/aukcje.php?id=25872

Splac pozyczke :P

djcosmo Autor wątku
djcosmo
PokerStrategist

hehe to nie moja pożyczka, a djcosmo robi się coraz więcej, ja mam taką ksywę od 15 lat w sumie to powinienem ją na polskę zastrzec :D

z48o0
PokerStrategist

moze zapytam tak na marginesie .... mowisz ze niedlugo grasz i ze jestes ze strategia do tylu. A widze ze grasz turnieje za 3$ to albo nie przestrzegasz BRM albo masz juz duzo kaski ;p

djcosmo Autor wątku
djcosmo
PokerStrategist

Z kasą jakos sobie radze, jak narazie troszke odrobiłem nie mam dużo i faktycznie ten turniej za 3$ nie był zbytnio pod BRM - jednak zagrałem tylko 2 razy i na razie spasowałem na takiej stawce...

z48o0
PokerStrategist

ja ci powiem jak jest u mnie ;p gralem juz wszystko w pokera;p teraz gram sng na p* i sss na everescie i brm mam konserwatywny az za bardzo;p ustalilem sobie ze aby wejsc na wyzszy limit potrzebuje 140 BI ;p jest to strasznie duzo ale przez to mam nadzieje juz nigdy nie badz sie ze zbankrutuje ;p ;p

djcosmo Autor wątku
djcosmo
PokerStrategist

no i dalej passa trwa, jakoś turnieje satelitki mi wychodzą, dziś na freerollu zająłem 11 miejsce i wszedłem do WPT int, mam nadzieje że w kolejnym pójdzie tak samo:

Co do kasy to na razie nie jest źle, siedzi 85 $ i mam nadzieje że bedzie się powiększać, przede wszystkim liczę ostro na pierwszą 10tkę w 1mln$ GTD - uch było by fajnie, tylko powiem szczerze że nigdy nie rozgrywałem TAKIEGO turnieju, tam dostaje się 20000 żetonów i ciemne włażą do góry co 20 minut, a więc trzeba liczyć na długą grę i chyba nie ma co jechać ostro na alienach, ale ostrożnie najlepiej z karteczkami oraz tabelami i wykresami z PS. A może jest jakiś macho który pomógł by mi w rozgrywce 7 lutego, bo czasem jeszcze nie ogarniam tego wszystkiego, jestem jednak świezakiem który próbuje robić tak jak jest napisane i to wychodzi, ale obawiam się że w pewnym momencie zrobię jakiegoś kiksa i będzie po mnie. W sumie to na tym turku będzie na pewno dużo dobrych graczy. Jeśli jakiś macho pokerowy jest w stanie pomóc to oczywiście przy wygranej prześle cześć jej na konto pomagającego

wez lepiej scashuj sobie ten ticket, bo bez urazy, ale na wiele wiecej niz szczescie tu liczyc nei mozesz :P

djcosmo Autor wątku
djcosmo
PokerStrategist

Nie da rady go spieniężyć niestety i trzeba grać dalej, a co do gry to spróbuje swoich sił, mam jeszcze troszkę czasu i uwierz mi że siedzę cały czas i trenuje, nie jest zle jeśli idę do przodu a nie spadkowo, a jak przegram to bedzie mówiło sie trudno, satysfakcja w tak prestiżowym turnieju jak dla mnie i tak bedzie wysoka, a więc nie dołuj. Rozumiem że jesteś bardziej doświadczonym graczem i szacun Ci za to, ale czemu od razu skreślasz mnie na straconą pozycje...

Wcale Cie nie skreslam, lol.. Chodzilo mi o to, ze nie majac skilla (wystarczajacego na takie stawki, bo prawdopodobnie jakas wiedze odnosnie gry turniejowej juz masz) pchanie sie do turnieju gdzie w itm jest 10% graczy jest to juz w duzym stopniu zalezne od szczescia, a dla poczatkujacych graczy napewno zastrzyk 250$ jest calkiem niezly i napewno przyspiesza budowanie rolla ;) Jesli jednak scashowac nie mozna to graj, no bo co poradzic, a nuz sie uda =) Zreszta ja patrze z punktu widzenia gracza cash games, a pewnie wielu turniejowcow nigdy by nie oddalo ticketu, ile by nie byl wart :D

.

a juz wiem :P

djcosmo Autor wątku
djcosmo
PokerStrategist

Stasiu wszedłem na jakąś satelitkę za 1$ - byłem w top 7 i potem był jeszcze jeden turek gdzie 3 osoby przechodziły (tak jak widać), nie pamiętam już co i jak ale poszukaj na turkach a napewno znajdziesz, miałem ogromnego farta że mi się udało, Danny próbowałem wypisać się z turnieju i niestety nic. Musisz życzyć mi tylko szczęścia a z turka o 1mln na 420 osób nie ma co się wypisywać, w końcu pula do wygrania jest do 70 miejsca a więc szansa zawsze jest, zapewne większa niż 4ka w totka :P

TheBluffPL
Elite Grinder

gratulacje i powodzenia.
nie grałem nigdy na Party Poker, za ile ta satelita do Monthly Million, jaka struktura, ile gra osób i ile wejściówek?

dzięki za info :)