Przejdź do forum
Super-turbo HU SNG

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Super-turbo HU SNG

9 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,423 Wyświetlenia

Witam,
chciałbym poruszyć temat meczy hu w formule super-turbo. Na ftp polegają one na tym, że dostajemy na start po 300 chipów i stawki zwiększają się co 3 minuty. Ktoś mógłby pomyśleć, że to totalny random. Ale pomyślmy:
na niskich stawkach ich poziom jest dość kiepski i można spokojnie osiągać ładne roi ( do 10%). Sprawę ułatwia fakt, że rozgrywane są one dość często w razza, a w nlhe/plo praktycznie non stop i trwają nie więcej niż kilka minut. A więc załóżmy, że gramy te za 7+0.25 i udaje się nam ich pyknąć 20 w ciągu godziny czyli zarabiamy: 72 centów na każdym i w ciągu godziny ~14.4$. Ale pójdźmy dalej i dołożmy multitabling (gdyż w super-turbo ready itd. nie istnieją i gra się tylko kartami) czyli zwiększamy liczbę naszych gier do 40/h i obniżamy ROI do 8% co daje nam zysk .58 centów na mecz i 23$ na godzinę.

Oczywiście z czasem zwiększalibyśmy nasze roi i liczbę gier na godzinę. I teraz pytanko: co sądzicie o takiej formie budowania rolla. Imo ciekawsze niż dony i 296.5 sng równocześnie.

Wady:
-wariancja
-złodziejski rake
?

Co o tym sądzicie?

8 odpowiedzi
RealGains
Oldschool Grinder

W teorii te turki na FTP sa stosunkowo mlode, gora kilka miechow, ale realnie moze to byc juz wystarczajaco dlugo, aby pole troche wyschlo i zaroilo sie od grinderow. Na forum 2+2 panuje opinia, iz przy tej strukturze nie da sie pokonac rake, ale to raczej dotyczy wyzszych stawek. Mimo wszystko roi jakie wymysliles jest w 100% nieosiagalne. Przewaga gracza 15bb deep i ponizej, ktory gra perfekcyjnie jest minimalna w stosunku do kompletnego idioty, a do tego nalezy sie spodziewac, iz ta formula przyciaga glownie gamblerow, ktorzy nie beda skorzy do gry tight. Podsumowujac - moze to byc dobre narzedzie do cwiczenia "pokerowego charakteru", bo wariancja w nich bedzie OGROMNA, poza tym jestem na nie. Oczywiscie wypowiadam sie o nlhe, o razzie nie mam pojecia, ale nie sadze, aby bylo lepiej.

Btw, ST HU SNG jest tez na iPoker i ma odrobine przyjemniejsza struktore + mozna miec 2 razy lepszy rakeback niz na FTP.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A więc tak:
w razzie hu super-turbo są od wtorku i nikt nie wie jak w to grać :) ROI faktycznie przesadziłem, po przemyśleniach maksymalnie 5-7% ( po 100 grach w razza mam 9% na 3.5$). Pogram jeszcze kilkaset i zobaczę jak będzie sprawa wyglądała i wydaje mi się, że w razza hourly będzie można w miarę dobre wyciągnąć na 7$.

Pzdr.

EDIT:
Kwestia rake:
2 - 5%
3.5 - 4,28%
7 - 3,5%
14 - 3.5%
28 - 3.5%
...
160 - 2.5%

Więc imo jeszcze z rakebackiem całkiem beatable.

RealGains
Oldschool Grinder

Strasznie kusisz, aby pobawic sie w donka, ale niestety nie mam konta na FTP ;/.

Grałem na takich 7$, 220 turniejów/h, wg SAGE. Z pewnością nie osiągniesz tam nigdy ROI 10 ! Jeżeli uda ci się osiągnąć ROI 3 to możemy mówić o sukcesie. Swingi ponad 100 BI są tam normą (tak samo w górę jak i w dół). Może i da się trochę tam zarobić, ale raczej nie warto ze względu na to że na wyższych limitach (prawdopodobnie 14$) nie da się już zarabiać albo zysk będzie mniejszy niż na niższym limicie.

Grałem NL, nie wiem jak jest z razzem.

misiowilk
Oldschool Grinder

Nie wątpię, że może to być dochodowe, ale według mnie jeśli ktoś uważa, że ma edge nad przeciwnikami na danym limicie to powinien wybrać strukturę, która w jak największym stopniu pozwoli to wykorzystać. Ten rodzaj gier raczej zmniejsza znaczenie naszego skilla.

Shad0w69
Elite Grinder

Wg. najlepszego gracza super turbo 6max + świetnego husng te gierki są
UNBEATABLE.
Więc na 99% w longrunie nie da się osiągać zysków

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Na ftp zmieniła się struktura gier:
-500 chipsów na start.
-niższy rake

Co o tym sądzicie?

Shad0w69
Elite Grinder

Do pokonania na high i low stakes. Na medium już nie koniecznie.
Na low są same donki to wiadomo. Na high jest rake mniejszy, a poziom podobny jak na medium ( edge nie są duże w takiej strukturze).