Przejdź do forum
Strategia SSS 60xBB...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Strategia SSS 60xBB??

22 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
1,798 Wyświetlenia

Wczoraj uczestniczyłem w treningu SSS na FTP z angielskim trenerem IngolPoker.Zaciekawiło mnie jego odpowiedz na pytanie gracza,"z jaką wielkością BB wchodzić do gry a z jaką wychodzić".W strategii jest wyrażnie opisane,że wchodzimy z 20BB a wychodzimy 25BB.Oczywiście jak ktoś zgarnie wiecej za 1 rozdaniem niż 25BB to też dobrze,lecz powinien opuścić stół,gdy dojdzie do niego kolejka na BB.Natomiast on twierdził,że wyjść należy mając dopiero ok 60 BB.Ża teraz udoskonalają tą taktykę i takie tam bzdety.Czy miał rację??Na treningu opuszczał stolik mając ok 50BB.Może wypowie się jakiś trener?

Jak będziemy mieli ok 50BB,wejdziemy All in z monsterem i mimo wszystko przegramy to nie tylko popłyniemy nasze min.20BB ale i zarobione 30BB.

21 odpowiedzi

Jak będziemy mieli ok 50BB,wejdziemy All in z monsterem i mimo wszystko przegramy to nie tylko popłyniemy nasze min.20BB ale i zarobione 30BB.

zgadzam sie, jak dla mnie to nie udoskonalenie a spartaczenie, ale niech wypowie sie ktos bardziej doswiadczony

no ciężko powiedzieć, z jednej strony możesz stracić zarobione 30BB a z drugiej zarobić 50... jak dla mnie to jest już troszkę mieszanie SSS z BSS, a zdania co do tego specjalnego nie mam, ostatnio próbuję tak grać czyli wejść z małym stackiem i wychodzić jak mi się już troszkę uzbiera (w każdym razie powyżej 25BB) ale jak narazie za mało rozdań żeby cokolwiek powiedzieć na ten temat... z chęcią przeczytam opinię jakiegoś trenera SSS :)

pozdro

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No tak,ale jak już chcesz zarabiać więcej to włazisz z max BB i po sprawie.Może ktoś wymyśli taktykę na połowę maksymalnej stawki i poda optymalne tabele z jakimi kartami wchodzić :)

Ja właśnie gram tak jak mówicie. Tzn wchodzę na stół z 4$ (NL20) i wychodzę jak mam powyżej 10$. Ale o tej strategii jeszcze nie słyszałem :D Kurcze, mogłem opatentować zawczasu...

Co do gry takim sposobem - przynosi duże dochody, ale jak jest downswing, to lepiej tego nie stosować, bo potem się będziecie pluć w brodę :P

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

I jeszcze parę uwag do przebiegu treningu.
Brałem w takim udział pierwszy raz i mogę się mylić ale:

-Trening miał być SSS Nl10.W czterech roomach ponad 2/3 ludzi miała po ok 6-8$ na start.Trener miał 2$ jak powinno być.Jaki sens ma taki trening?Nie powinno być tak,że każdy zaczyna z min stawką?
-Czy trener nie powinien starać się (...podkreślam STARAĆ SIĘ a nie omawiać wszystkie co jest niemożliwe...) omawiać większości ciekawych rozdań zawodników + pytania do trenera a nie skupiać się tylko na swoich mówiąc niemal za każdym razem..."mam AK i zgodnie ze strategia podbijam 4xBB...ble ble" Po co to?? Bez mówienia jakby ktoś wszedł w rozdanie i zrobił coś nie tak,to wtedy powinien omówić jego błąd.Jak player przegra to niech potraktuje straconą kasę jak zapłatę za lekcję :)
-Jeśli toczy się akcja miedzy graczami to po jej zakończeniu nie powinni oni pokazać lub napisać na czacie,jakie karty mieli aby trener lub inni zawodnicy mogli to ewentualnie omówić na czacie?
-Czy room nie powinien zostać ograniczony wyłącznie do graczy biorących udział w treningu(hasło lub coś takiego) o ile jest taka możliwość techniczna

Proszę o wytłumaczenie mi tych zagadnień,bo jak już wspomniałem brałem udział w treningu pierwszy raz pierwszy i mogę dokładnie nie wiedzieć,jakie tam panują zasady.Może polskie treningi wyglądają inaczej,wiec ja będę maił czas to na pewno zajrzę :)

Qsypal

Witaj domel2411

Widzisz, trening, to nic innego jak gra live trenera. On siada do normalnych stołów na poker roomie, a gracze z którymi gra, nie są graczami obecnymi na treningu. Są to całkowicie obce osoby, dlatego trener nie może komentować ich zagrań, bo nie zna kart, nie może też zmusić ich do siadania z określoną ilością pieniędzy, bo nie ma na nich wpływu... Dlatego jedyne co może robić, to komentować swoje zagrania i odpowiadać na pytania graczy... a co do strategii to raczej wydaje mi się, że coś źle zrozumiałeś... przyjdź na trening magica w poniedziałek, to zobaczysz, jak się powinno grać SSS :)

Pozdrawiam

Marg0z

Figlarz napisał
Co do gry takim sposobem - przynosi duże dochody, ale jak jest downswing, to lepiej tego nie stosować, bo potem się będziecie pluć w brodę :P

Pamiętaj że nigdy nie znasz dnia ani godziny początku/końca swingów , więc nie można mówić że wtedy jak będzie downswing to coś tam ... :D

Ale jak widzę, że mi nie idzie, to wracam do ABC SSS, albo kończę grać.

Marg0z

Hmmm ... jedynie mogę to zinterpretować tak że:

"jak widze że mi nie idzie" = widze że jestem rozkojarzony, zmęczony, ztiltowany albo coś takiego

bo zauważyłem że wiele osób traktuje downswing tak że , myślą na przykład "ok dzisiaj jestem w kolejnym dniu downswingu więc będzie do bani ,dlatego gram ABC SSS , a potem jak będzie upswing to poszaleje" ....

hellYeahEnT

Figlarz napisał
Ale jak widzę, że mi nie idzie, to wracam do ABC SSS, albo kończę grać.

A kiedy Ci "nie idzie" ? -40bb , -100bb ?

Zamiast kombinowac zrob BR grajac normalnie SSS i przejdz na BSS.

Zeby grac tak jak Ty piszesz czyli majac stack 20-50bb trzeba umiec plynnie zmieniac zakres naszych rak startowych, a Ty tego na pewno nie potrafisz.

I na pewno majac 50bb nie grac tak jakbysmy mieli 20bb, bo co bys zrobil majac QQ na pf podbilbys do 5bb przeciwnik dalby 15 a Ty co ? All in ? w SSS allin a w "polstacku" juz nie bo QQ nie bije zakresu AK, KK, AA.

Zamiast kombinowac wystarczy wziac sie za porzadna gre i lowic takich fishy ktorzy kombinuja ponad miare ledwno znajac podstawy.

Chodziło mi raczej o to, że kiedy mam upswinga i siadają mi wszystkie karty, które powinny siadać, to zostaję na stole mając więcej niż 25BB, a jeśli nie wchodzi, to po prostu uciekam ze stołu z tą kasą, żeby nie zwiększać strat.

Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłem :P

A gra nie 100% SSS to właśnie pozostawanie na stole na dłużej, a nie odbieganie od SHC.

hellYeahEnT

Kolejny z teoria spiskowa dziejow :D

Myslisz ze jak uda Ci sie wygrac 2 razy pod rzad AK vs QQ all in PF to 3 raz tez Ci sie uda?

Bo na to wychodzi. Masz za kazdym razem taka sama szanse, ze wygrasz/ przegrasz.

Nie ma czegos takiego jak: Miales wczoraj upswinga teraz bedziesz mial downswinga przez 2 dni, zeby wyrownac to co zarobiles.

hellYeahEnT napisał

Myslisz ze jak uda Ci sie wygrac 2 razy pod rzad AK vs QQ all in PF to 3 raz tez Ci sie uda?

Bo na to wychodzi. Masz za kazdym razem taka sama szanse, ze wygrasz/ przegrasz.

Nie ma czegos takiego jak: Miales wczoraj upswinga teraz bedziesz mial downswinga przez 2 dni, zeby wyrownac to co zarobiles.

Jeden mądry :)
EnT - skrobnij coś w blogu :)

speedykir

hellYeahEnT napisał

Dokładnie 44/56 %
Swoją drogą czemu kolega tak wszystkich nawraca na strategię BSS?
Czy grając SSS jest się kimś gorszym?
Bo takie odnoszę wrażenie.
Wielu graczy z najwyższej półki gra SSS.
Siadając z małym stackiem.
No chyba że koledze SSS-owcy zachodzą ładnie za skórę :)

EnT zawsze namawia do przejścia na BSS, jeszcze niedawno mnie do tego zachęcił Krasu i chwała im obu za to. Jestem super zadowolony, bo mam wpływ na to co robię, zresztą poszukaj jednego z moich postów, bo już gdzieś na ten temat pisałem.

speedykir

Pewne jest jedno..
Żeby grać BSS trzeba się oszlifować w SSS.
Nie ma innej opcji.
Taka jest prawda.

TehGamer

Ja gralem FL, a potem zwiedzilem BSS, ale wole jednak FL.

Marg0z

JKramer napisał

hellYeahEnT napisał

Jeden mądry :)
EnT - skrobnij coś w blogu :)

Nie chce nic mówić ale powyżej pisałem mniej więcej to samo :P więc nie taki jeden mądry :)

speedykir napisał
Pewne jest jedno..
Żeby grać BSS trzeba się oszlifować w SSS.
Nie ma innej opcji.
Taka jest prawda.

To kłamstwo.
Jest inna opcja.
Graj BSS od razu.
Pewna jest tylko śmierć :P