Przejdź do forum
Strategia na turnie...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Strategia na turniej live

13 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,324 Wyświetlenia
piachu01
BlackMember

No właśnie. Jeszcze nigdy nie grałem tunieju na żywo, a wczoraj dowiedziałem się, ze niedaleko mnie istnieje liga:) W czwartek o 18 jest ten turniej w formule rebuy(jednak nie planuje rebuya robić). Będzie ok 40-55osób. Jak grać takie turnieje? Tak jakbym grał BSS czy tak jak MTT online?

Poza tym na jakie rzeczy powinienem zwrócić uwagę? I ogólnie o jakieś wskazówski proszę:)

12 odpowiedzi

Ja na żywo jeszcze nie grałem, ale z tego co czytałem to turnieje rebuy charakteryzują się tym, że w fazie rebuy najważniejsze jest zbudowanie sporego stacka, dlatego kolesie napierniczają z każdą kartą mającą jakiekolwiek perspektywy na zwycięstwo, dlatego może być Ci ciężko bez rebuya. Ale niech się wypowiedzą specjaliści od turków.

magic83
Oldschool Grinder

piachu na rebuyu jak uda sie tobiew przetrwac bez dokupwania to bedzie cud ja najczesciej gram technika 1+2+2+2+add one to starcza na wybudowanie sie, wkupuje sie przegrywam 2BI przegrywam 2BI jak przegram takie trzy to stwierdzam ze nie moj dzien:):) :) w mojej opini granie rebuyow tobardzo bardzo trudna sprwa czeszto trzeba miec szczescie!!

z jednym bi lepiej w lotka zainwestowac!!:D :D:D

armadilo
Oldschool Grinder

Z całym swoim drobnym doświadczeniem popieram (lol, było poświęcam, to się nazywa przejęzyczenie :) ) słowa Magica...

Osobiście nie lubię Unlimited Rebuyów, 1 rebuy + Add-on już lepiej się gra. Wczoraj grałem takiego 'Crazy Rebuy' 2$ Speed Rebuy 8k Guaranteed (poziomy zmieniały się co 5 min), generalnie gra polegała na tym, że czekasz na kartę all-in i grasz z nią modląc się aby się karta utrzymała. Przy normalnej strukturze blindów gra zapewne jest bardziej cywilizowana, ale wciąż bez ponownego wykupienia się ani rusz.

Odnośnie szczęścia to przyznaję, że też jest baaardzo potrzebne - wczoraj udało mi się zamknąć fazę rebuy na tylko 1RB + Addon i skończyć na 9 miejscu :). Przez wszystkie rozdania grałem tylko AllIny, gdyż były wysokie blindy, więc nawet z przewagą 70% w każdym rozdaniu policz sobie jakie jest prawdopodobieństwo , że wygrasz np. 10 :)

piachu01 Autor wątku
piachu01
BlackMember

Coś mi tutaj z tematu zeszliście;pNie pytałem czy robić rebuy czy nie, ale jak grać turnieje live;p

Najlepiej jak umiesz:D

piachu01 Autor wątku
piachu01
BlackMember

maggman napisał
Najlepiej jak umiesz:D

Łoo to widzę, że dzisiaj na PS nie znajdę pomocy:D

macromia
PokerStrategist

Tutaj jest podobny temat: https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=2764

Nawet brałeś skromny udział w tej dyskusji :P

Jak to nie:D
Zeby dobrze grac turnieje musisz grac po prostu dobrego pokera, chyba, ze dochodzi do specyficznych momentow stricte turniejowych - bubble, maly stack w okolicach 10BB i tego typu historie. Reszta to solidny poker, taki jak na stolikach.

piachu01 Autor wątku
piachu01
BlackMember

macromia napisał
Tutaj jest podobny temat: https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=2764

Nawet brałeś skromny udział w tej dyskusji :P

A jednak:) Mod mi pomógł:) Dzięki:) Spróbuję taktyki magica:)

@maggman-turnieje to sie swoimi zasadami raczej rządzą więc nie gra się tak jak na stolikach:)

piachu01 napisał
@maggman-turnieje to sie swoimi zasadami raczej rządzą więc nie gra się tak jak na stolikach:)

Skad taka opinia? NL to NL. Czemu Haringtona polecaja ludzie takze grajkom z cash games? Bo to wciaz ta sama gra. Jesli nie jestes dobrym graczem NL, to i w turniejach bedziesz podejmowal zle decyzje. A co do specyficznych zasad turniejowych, to prawda, inaczej grasz na poczatku turnieju, inaczej w innych fazach, ale zauwaz, ze to samo robisz na stolikach, inaczej grasz jak jestescie bardzo deep stack (a w poczatkowej fazie turnieju tak jest), inaczej jesli masz kilkadziesiat BB. Podstawa gry w turniejach jest opanowanie NL Holdem i wiem, ze nad tym pracujesz intensywnie:D:D

Nie czuje sie upowazniony do dyskusji na temat strategii MTT bo jej nie studiuje dokladnie, ale ogladalem ostatnio kilka swietnych filmikow Matta Matrossa i moze zaczne grac jakies satelity na stars.

piachu01 Autor wątku
piachu01
BlackMember

W sumie to masz rację maggman:)

Gdzie znajdę te filmika tego Matrossa?

macromia
PokerStrategist

piachu01 napisał
Gdzie znajdę te filmika tego Matrossa?

Coś mi się wydaje, że niestety na stoxpoker :/