Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Statusy...

25 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
2,023 Wyświetlenia

Witam, gram od 2-3 tygodni po 16h na dobe na ftp, na poczatku turnieje mtt z wpisowym ~1-10$, i systematycznie rush sng po 1, 4.40 $.

Aktualna liczba StrategyPoints: 346

Lifetime StrategyPoints: 1 684

Denerwuje mnie fakt ze od ponad roku nie moge zdobyc zlotego statusu, bo od tego poziomu zaczynaja sie na jakims tam poziomie filmiki szkoleniowe...., co mam grac, ile grac, zeby zdobyc w koncu zloto. Co oznacza lifetimestrategypoints?

dzieki, pozdro

24 odpowiedzi
krzysiekmiszcz

Grasz 16h/day ?(
Moze napisz ile grasz turniejow na raz. Nie chce mi sie wierzyc, ze grajac tyle nie wyrabiasz zlota
Lifetime SP to punkty, ktore zdobyles od poczatku rejestracji na Pokerstrategy

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

od 10-11 rano do 2 w nocy... wszystkie prawie mozliwe turki z promocji 2xguaranted3x guarandted ze stawek mikro, low...

czy zwyciestwa podnosza ilosc pkt?, jak to sie liczy...?

Punkty są naliczane od wysokości wpisowego. Najlepiej sprawdź sobie na stronce twojego rooma tam pisze ile dostajesz punktów od wpisowego do turków i na PS zobacz sobie ile za każdy punkt z roomu dostajesz SP i będziesz wiedział. Pzdr

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Za każdego wygenerowanego na Full Tilt Poker dolara rake'u otrzymasz 2 StrategyPoints na PokerStrategy.com.

no to wychodzi ze musze dostac z 180$ z rb, a jest 33%rb, czyli do sng przykladowo za 4+0.40 czyli musze zagrac (180*3=540$ / ~0.5 = z 1.1k takich turnieji zeby dobic do 800pkt? Bardzo ciekawe.

Co oznaczaja pkt lifetime?

kerxx

Nie wiem, skąd wziąłeś te 180$, ale trochę od drugiej strony to liczysz.

Masz SnG $4+0,4, co oznacza, że płacisz $0,4 rake za każdy - czyli dostajesz 0,8SP. Na złoto potrzebujesz 800SP, czyli 800/0,8 = 1000 sitów (nie uwzględniając bonusowych 10SP/dzień).

Punkty lifetime to suma SP zdobytych od założenia konta na PS.

A tak naprawdę 625 biorąc darmowe 300PS. Czyli 20 dziennie. Jak grałem SNG to tyle mi zajmowało 1.5 godziny

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

@Leonarik chyba grales grubsze sity?

Tzw jak moge okreslic ile juz strategy points dostalem z Bonusu (10SP/dzien- o co chodzi)

kerxx

Napisane przez tylerdurden1989
Tzw jak moge okreslic ile juz strategy points dostalem z Bonusu (10SP/dzien- o co chodzi)

Home > Twoje poker roomy > Bonusy specjalne
Dostajesz 10SP jeśli ugrasz w danym dniu min. 1SP

imgoingtomirage

Witaj.

Aby osiągnąć status złoty musisz w ciągu 28 dni następujących po sobie osiągnąć sumę 800 Strategy Points.

Za każdy 1$ rake otrzymasz 2SP, zakładając, że każdego dnia otrzymasz przynajmniej 1SP będziesz mógł doliczyć dodatkowe 10SP z promocji każdego dnia, wychodzi na to, że musisz wygenerować 260$ rake w ciągu 28 dni aby osiągnąć złoty status, czyli wychodzi średnio 9.3$ rake/dzień.

Lifetime StrategyPoints to wszystkie zsumowane punkty jakie zdobyłeś :).

Pozdrawiam.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzieki za wytlumaczenie, miesiace kalendarzowe sie licza, do konca kwietnia mam czas na wyrobienie 800pkt? ( w przeciwnym razie co sie stanie z moimi pkt, od nowego miesiaca zaczynam od 0?, moge sprawdzic takze obecny status, ile dni zaliczylem z bonusu (10spgratis) ?

imgoingtomirage

Nie, nie liczą się dni kalendarzowe. Sumowane jest 28 najlepszych dni w których ugrałeś najwięcej punktów spośród 42 dni łącznie.

Wszystkie informacje o własnych punktach znajdziesz na dole strony głównej: https://polska.pokerstrategy.com/home/ klikając na dany pokerroom i rozwijając listę.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Rozumiem, dzis wychodzi ze jest to moj 42 dzien i mam okolo 370pkt, czyli jutro bede mial 0 PKT(majac status srebrny automatycznie) i zaczynam od nowa zbieranie pkt?

kerxx

Nie :)

StrategyPoints, które stanowią o twoim statusie, obliczamy w następujący sposób:

Bierzemy pod uwagę wszystkie twoje StrategyPoints za ostatnie 42 dni
Wyszukujemy okres 28 następujących po sobie dni, w ciągu których ugrałeś najwięcej StrategyPoints
Całkowita ilość punktów za ten okres określa twój status

Oznacza to, że jeśli wejdziesz na wyższy status, nie stracisz go przez co najmniej 2 tygodnie.

maciejush

Uploaded with ImageShack.us

Tak jak to wygląda, te 28 dni zawsze jest pod rząd i przesuwa się w zależności od tego w jakim okresie wychodzi korzystniejsza suma. Po 48 dniach pierwsze dni odpadają. Punkty jednak liczą się do lifetime - zbierasz sobie do Black Member :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Pierwszy dzien wyrabiania pkt system przypisuje pierwszemu dniu w ktorym wyrobilem pkt i od tego liczy 42dni ?, czyli jak na tej ilustracji widac od 10.04.2011 zacznie sie nowy miesiac "kalendarzowy" wiersze z wyrobionymi pkt beda znikac (co bedzie mowilo mi o tym ile pozostalo dni mi na ogladanie video za darmo -> 2 tygodnie ?- gdzies cos kiedys wyczytalem ze wyrabiajac status w jednym miesiacu, kolejny miesiac mozna nie grac i miec np platyne za poprzedni miesiac?)

zgadza sie?

3eakY

Nie wierzę... ten system jest tak prosty a i tak ludzie mają z nim problemy.
TWOJE SP TO PUNKTY ZSUMOWANE Z NAJLEPSZYCH 28 DNI POD RZĄD Z OSTATNICH 42 DNI.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Po 28 dniu z wyrobionymi pkt, rozpoczyna sie miesiac bonusowy za free z podrzymywanym statusem (bez grania) ? czyli od 56 dnia bede mial 0 pkt i bede musial wyrabiac status na nowy kolejny miesiac?

kerxx

To jest tak proste, a ty to tak komplikujesz :D

przeczytaj to jeszcze raz:

Bierzemy pod uwagę wszystkie twoje StrategyPoints za ostatnie 42 dni
Wyszukujemy okres 28 następujących po sobie dni, w ciągu których ugrałeś najwięcej StrategyPoints
Całkowita ilość punktów za ten okres określa twój status

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

To co piszecie ja to rozumiem, chodzi mi o to czy po 28 nastepjacych po sobie dniach w ktorych ugralem najwiecej strategy points, dostaje DARMOWY miesiac (ze statusem jaki wyrobilem w te 28dni) na ogladanie filmow. Po uplywie tego darmowego miesiaca, powtornie musze wyrabiac STATUS, zaczynac od 0 pkt.

Zgadza sie?