Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] FR czy SH?

9 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,351 Wyświetlenia

Wiem że być może trywialne pytanie, ale zauważyłem że art. dla początkujących skupiają się w głównej mierze na FR.

Natomiast po oglądnięciu filmów Muckinfella gdzie crashuje on NL2 SH, zastanawiam się co lepsze?

Proszę o postowanie [FR] / [SH] / [Bez znaczenia] i potem argumentację.

Pozdrawiam.

8 odpowiedzi
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

sporo ludzi gra cash, a nikt nie jest wstanie określić się jakie stoły preferuje?!

zalezy od predyspozycji.

Stoły FR są lepsze dla początkujących bo są mniej dynamiczne, na SH częściej będziesz musiał przeciwstawić się kradzieży blindów, i sam będziesz musiał je kraść. Grasz z szerszym zakresem rąk i o wiele częściej znajdujesz się w trudnych sytuacjach. Musisz się też przygotować na większe swingi, najlepiej przejść na SH jak już przestaniesz ciągle zaglądać do kasjera :D
Ponoć SH jest też bardziej dochodowe, ale gram krótkie od paru dni wiec jeszcze nie udało mi się tego zweryfikowac :)
Pozdrawiam

wujekryba

specyfika inna. Na SH grasz większe zakresy bo 16/12 na SH to nit gdzie na FR już takim super nitem nie jest. Nie oznacza to, że nit=gorszy gracz czy mniej zarabiający. Celowo nie piszę o stylach bo dobry gracz nie ma stylu imo.

Osobiście wolę SH. Zaczynałem na FR i jak to początkujący gracz patrzyłem na pokera pod kontem jednego rozdania i na SH szło mi lepiej dlatego zostałem.

(Uwaga przeczytaj dwa zdania) Czasem mam wrażenie, że gracze FR to nity grające po 12 stołów gdzie bez gotowej ręki lub drawa rozkładają ręce na TURNIE i czekają na następne AK. Jednak kiedy patrzę na grę np. TheNaturata to wiem, że jestem w błędzie. Widziałem też kiedyś na forum blog jakiegoś typa co strasznie się jarał, że pali trawę przed sesją i po analizie jego rozdań i filmiku pomyślałem, że jeżeli on ma 1bb/100 to regi z NL10 SH by zjadły NL100 FR ale pewnie się mylę bo to by było dziwne.

Moja rada brzmi: na PS masz filmiki Ninjai'a z SH a lepszych materiałów szkoleniowych nie widziałem. Równie dobre co topy z CR.

Na mikro lepiej grać imo FR bo można mieć większy $/hr.

Na sh powinno się grać 4-6 stolików a na fr można nitować na 12 z niewiele niższym bb/100.

Mozna patrzec jeszcze pod innym katem. Na SH 90% rozdzan, to beda HU i 3waye juz na flopie. 4waye sa zadkie, 5 i 6 praktycznie sie nie zdzaja. Mowie o sytuacji na FTP (gracze na dosc wysokim poziomie). FR nie gralem, ale napewno graczy bedzie wiecej. Co wolisz?

Polecam SH. Mało stolików dużo akcji wiesz więcej o przeciwnikach masz dużo czasu na decyzję. Wygrywasz $$ ;]

imgoingtomirage

Witam.

Wiele artykułów dla początkujących traktuje o FR bo jest to odmiana łatwiejsza przynajmniej jeśli chodzi o mikro stawki, gdzie nie trzeba wiele kombinować aby być wygrywającym graczem, po za tym nie wiele roomów oferuje/oferowało w przeszłości najniższe limity w odmianie SH.

Dynamika na stołach SH jest zdecydowanie bardziej złożona i trzeba posiadać już trochę większą wiedzę, ale o tym już wspomnieli koledzy wyżej.

Jeśli masz do wyboru FR lub SH to decyzja zależy już od tylko od Ciebie i która z tych dwóch odmian najbardziej Ci odpowiada i w której najlepiej się czujesz.

Pozdrawiam.