Przejdź do forum
Stackowanie :)

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Stackowanie :)

17 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
1,950 Wyświetlenia

Hej, gram w miare regularnie na Ftp HUSNG aktualne stawki to 30-50. Wczoraj pod czas sesji dosiadl sie do mnie reg ze stawek 560+, generalnie mowil ze mam niezle wyniki na tych stawkach a on szuka kilku graczy z nizszych limitow i oferuje im stakowanie + free coaching.
Coaching na zasadach jego jako mentora czyli o kazdej porze dnia i nocy pisze i rozmawiamy on mi pomaga itp. Na poczatku mialbym grac na tych samych stawkach co aktualnie i szlifowac gre pod jego okiem, obiecal tez agresywne pokonywanie limitow 50/80 80/100 itd.

Patrzac na to wszystko to ogromne value dla mnie gosc zarobil mase pieniedzy na husng (w mtt 250k) ma ogromna wiedze i nie powinenem sie nawet zastanawiac tylko z miejsca zgodzic.

Tylko ze Ja pierwszy raz spotykam sie z taka sytuacja i duzo na ten temat mysle jak to bedzie wygladalo. Rolla zbudowalem sam od 0 i ja decydowalem o wszystkim,a tutaj pojawia sie osoba ktora ma do gadania tyle co ja lub wiecej a ja tylko gram:). Nigdy tez nie gralem za czyjas kase tym bardziej grindowalem hmm niewiem niechce zeby to bylo jakies scarymoney dla mnie, i zaczne sie jakos ograniczac z agresja i nie bede gral swojego A-game a profitem dziele sie 50/50... hm strasznie dziwne to wszystko i mam metlik w glowie czy sie zgodzic...

Macie jakies doswiadczenia z czyms takim? Co o tym myslicie?

16 odpowiedzi

Koles Cie stackuje, Ty nic nie ryzykujesz. Powinienes sie zgodzic bo to dla Ciebie swietna okazja do zarobienia pieniedzy + podszlifowanie umiejetnosci :)

Winnc
PokerStrategist

Wg mnie nie powinieneś się zastanawiac. Tylko nie wiem czemu z nickiem który wskazuje na kobiete, piszesz jako mężczyzna? :P
Mozesz mnie oświecić :P?

Poczytaj sobie o tym np. na 2+2, jest masa osób, które się tym zajmują.
Też uważam, że to świetna sprawa, ze względu na zwiększenie swoich umiejętności.
Prawdopodobnie połowę zysków będziesz oddawał (tak jest najczęściej) - ale za to będziesz mógł atakować wyższe stawki, jeżeli np. lubisz wypłacać sobie pieniądze to teraz będziesz miał ku temu świetną okazję.
No i najpierw poszukaj co mówią o tym gościu osoby, które stackował - prawdopodobnie ma jakieś ogłoszenie na 2+2.

edit/ na 2+2 jest oddzielny dział dotyczący stackingu.

Pozdrawiam

IceWhoo
Oldschool Grinder

Jak to jest legalne to możesz spróbować.

aha i jeszcze coś. Możesz to przerwać w każdej chwili, umowy podpisywać nie będziecie :) Będziesz się źle czuł z tym, będziesz myślał, że pracujesz dla niego itd. to zrezygnujesz.

IceWhoo
Oldschool Grinder

Napisane przez piwcuk
aha i jeszcze coś. Możesz to przerwać w każdej chwili, umowy podpisywać nie będziecie :) Będziesz się źle czuł z tym, będziesz myślał, że pracujesz dla niego itd. to zrezygnujesz.

Nie wiem na jakiej zasadzie to działa ale bez umowy to jest chyba duże pole to jakichś malwersacji. Chociaż tu bardziej na plus wyjdzie autor tematu. Zresztą spisane jakiejś umowy byłoby dosyć trudne. Kojarzy mi się to troche z takim żywym botem.

I faktycznie jest tu możliwość oszukiwania, ale oczywiście przez osobę która jest stackowana. Jednak kojarzę jakiś wątek, gdy gość stackowany oszukał swojego pracodawcę to źle się to dla niego skończyło - stackujący cały czas się do niego dosiadał i go miażdzył :)

arianik
Oldschool Grinder

spotkałem się z czymś takim i oczywiście można podpisywać takie umowy. Sam widziałem umowę i wcale nie jest tak kolorowo... bo np zmusza Cię do jakiejś konkretnej liczby gier w miesiącu. Do tego warto zwrócić uwagę na zapisy dotyczące częstotliwości dzielenia się zyskiem. Żeby to były jakieś miarodajne okresy a nie np co 2-3 dni.

bo Pamiętaj, że zyskiem się dzielisz a stratami wcale nie koniecznie...

ale pomysł jest super i jak Ci zaproponowali to śmiało bym się skusił...

Witam

Pamiętaj, że takie deale z obcymi osobami nigdy nie są do końca bezpieczne.

Oczywiście jeśli to Ty masz otrzymywać pieniądze nie ryzykujesz, ale i tak zalecam zachowanie środków ostrożności przy jakiejkolwiek wymianie kasy.

Pozdro

Umowę ? Oczywiście możesz podpisać ale będzie ona nie ważna. W Polsce poker, hazard itp są nielegalne - a umowa o czyny zabronione, karane itp nie ma prawnej racji bytu.

eSGe
Elite Grinder

Uważam to za bardzo ciekawą propozycję zwłaszcza ze względu na coaching i doświadczenie na tego gracza, jeśli taki gościu chce cię trenować to będzie to dla ciebie ogromne value ( przy takich wygranych cena coachingu u niego może wynieść 200-500$/h ) a taki układ daje ci dodatkowo komfort psychiczny grając na wyższych stawkach + zawsze możesz otworzyć sobie konta na innych mniejszych pokeromach/sieciach i grać tam swoim rollem.
Pozdrawiam :f_thumbsup:

arkeyo
BlackMember

Napisane przez piwcuk
edit/ na 2+2 jest oddzielny dział dotyczący stackingu.

mógłbym proscić linka bo troche się tym zainteresowalem a nie mogę znalez

Bo trochę źle napisałem, to bardziej poddział :)

http://forumserver.twoplustwo.com/135/staking/

mam nadzieję, że dozwolone jest wklejenie tego linku ;)

mgrudzie
Oldschool Grinder

sprobuj miesiac, jak sie nie spodoba to sie wycofasz

Kaeresen
Oldschool Grinder

Napisane przez Jakub
Witam

Pamiętaj, że takie deale z obcymi osobami nigdy nie są do końca bezpieczne.
Oczywiście jeśli to Ty masz otrzymywać pieniądze nie ryzykujesz, ale i tak zalecam zachowanie środków ostrożności przy jakiejkolwiek wymianie kasy.

Pozdro

wątpię, żeby high stakes regsi chcieli kiedykolwiek kogokolwiek oszukać oferując deala backing+coaching. co najwyżej mogą zaoferować niekorzystne warunki, ale oczywiscie przy zawieraniu podobnych umów trzeba byc rozsądnym i dobrze kalkulowac zyski i straty.

Napisane przez Kiersno

wątpię, żeby high stakes regsi chcieli kiedykolwiek kogokolwiek oszukać oferując deala backing+coaching. co najwyżej mogą zaoferować niekorzystne warunki, ale oczywiscie przy zawieraniu podobnych umów trzeba byc rozsądnym i dobrze kalkulowac zyski i straty.

Oczywiście to mało prawdopodobne, ja jednak wolę dmuchać na zimne i przewidywać możliwe scenariusze.

Ostrożności nigdy nie za dużo.

Pozdro