Witam!
Chciałem się zapytać co to jest rakeback spod lady. Pytam naprawdę z czystej ciekawości, wiem, że jest to wszędzie zabronione i w ogóle, jednak na różnych forach, w tym na naszym forum przewija się co jakiś czas temat rakebacku spod lady, dlatego chciałem po prostu zapytać co to takiego
Chodzi o to ze ustalasz sobie w jakis tam sposob, ze bedziesz klepał rake dla kogos innego,a on ci zwrocic wiecej rakebacku niz pokerroom.
Tylko PS taki rakeback praktycznie też oferuje.
Nie wiem ile takiego rakebacku się dostaje po znajomości, ale na PS są różnego rodzaju wyścigi raku, gamestony, teraz promocja level-up. Jeśli doliczyć imprezy dla diamentów+ to można powiedzieć, że PS jest jedynym afflitem który daje rakeback na P*. Nie są to jakieś astronomiczne sumy, ale nie oszukujmy się jeśli na PS masz tylko złoto to na super rakebackowe oferty nie masz co liczyć...
A temat i tak zostanie zamknięty...
Przypisując konto do PokerStrategy sprawiamy, iż dostają oni jakiś % nabitego przez nas raku. Istnieją osoby (firmy?), które oferują Ci zwrot części tego zysku jeśli przypiszesz do nich konto. Takim sposobem możesz uzyskać nawet ~60% rakebacku. Nie chodzi o to, że jest to nielegalne czy coś, ale po prostu nieopłacalne dla PokerStrategy, które chce abyś wszystkie konta przypisywał do nich i im oddawał część rake'u, a nie komuś innemu.
PS.com utrzymuje, tak wyczytałem z postów adminów, że mają najlepsze oferty jeśli chodzi o LEGALNE rejkbeki itp. Na pewno coś w tym jest, bo zdarzało mi się często grać na dealu i ostatnie zdanie affiliate często brzmiało "tylko nie pisz do supportu, że masz jakiś rakeback" ergo, coś tu chyba nie było do końca legalne ;P Czy najlepsze legalne, to najlepsze dla nas to już inna para kaloszy, ale dodając wszystkie promocje typu lvl up, gemstone'y, rake race'y, first depo czy rb oferowany przez ps.com to jak się dużo gra to się pewnie wyniesie tyle co na dealu.
ale dodając wszystkie promocje typu lvl up, gemstone'y, rake race'y, first depo czy rb oferowany przez ps.com to jak się dużo gra to się pewnie wyniesie tyle co na dealu.
Oferta PSa jest konkurencyjna tylko na p* - bo nikt tam niczego nie oferuje
Na wszystkich pozostałych roomach inni affiliates dają duuuuż lepsze rb (15-40%)
taaak, oczywiscie
Co z tego że muszą utrzymać masę trenerów, adminów, judgów itp?
Mogą dać ci tyle samo kasy co ktoś kto tego nie robi
Napisane przez gruchacz
ale dodając wszystkie promocje typu lvl up, gemstone'y, rake race'y, first depo czy rb oferowany przez ps.com to jak się dużo gra to się pewnie wyniesie tyle co na dealu.
Oferta PSa jest konkurencyjna tylko na p* - bo nikt tam niczego nie oferuje
![]()
Na wszystkich pozostałych roomach inni affiliates dają duuuuż lepsze rb (15-40%)
Na nano i microstakes to zdecydowanie inni wypadają duuuużo lepiej, ale jak zaczynasz robić chore ilości rake'u to chyba lepiej wyjdzie jednak tu. Choć mogę się mylić, bo nie robię chorych ilości rake.
z tego co wiem to deale chodza wysokie bo nawet ponad 60% mozna dostac spod lady na wiekszosci roomow ale dotyczy to sick grinderow a dwa, ze jak sie gra wysokie stawki to na PS wychodzi nam podobny RB. Jak do tego doliczyć materiały dla wysokich statusów, plus różne imprezy itp to IMO lepiej grać tam gdzie bezpiecznie a nie obudzić się z ręką w nocniku że pokerroom na którym graliśmy na lewym dealu jest busto i nasz roll też.
lol
Lewym dealu? Co to jest lewy deal? "Nie mam o czymś pojęcia, ale się wypowiem." To wszystko jest legalne i normalne, ale nieopłacalne dla PokerStrategy, więc nie można tutaj tego reklamować. Taki deal dostępny jest na każdym roomie, który jest w ofercie PokerStrategy i w wielu przypadkach korzystają z niego trenerzy tej strony... To po prostu przypisanie konta do innego affiliate, który daje korzystniejsze warunki.
Nie wiem jakiego kalkulatora używaliście, że na wyższych stawkach wyszedł na PS wyszedł wam 60% rakeback... Zresztą wyższe stawki wyższymi stawkami... Nawet wyrabiając jedynie 500$-1k$ raku na miesiąc rakeback 40-60% to imo byłby ładny boost.
Witam,
Nielegalny rakeback - takie coś istnieje i jest to każdy rakeback oferowany w wartości większej niż przewiduje regulamin poker roomu oraz regulamin affiliate danej sieci.
O skutkach gry na takich "dealach" można poczytać, co jakiś czas jakiś poker room zostaje wykluczony czy zawieszony przez operatora, traci licencje, a gracze środki. Nie mówiąc o tym, że tacy "affiliaci" mogą z dnia na dzień zostać wykluczeni i nic na tym taki gracz nie zyska.
Temat uznaje za wyczerpany, ponieważ padła odpowiedź na pytanie autora.
Pozdrawiam.