Przejdź do forum
pytanie o rush poke...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] pytanie o rush poker

16 Posty
15 Użytkownicy
0 Reakcje
1,408 Wyświetlenia

witajcie gram już jakiś czas nl 10 FR BSS i powolutku do przodu się posuwam, ale od paru dni zacząłem grac rush poker FR i powiem wam tak 8 BI do przodu na początku później spadek wzlot i w koncu zero równa się zero na rush jedynie rakeback został myśle że całkiem miły.
Moje pytanie jest takie jakie macie zdanie na temat rush poker według mnie rush mnie cafa w rozwoju ale to jest tylko moje odczucie bo np pare osób podziwiam jak grają na rush poker.

15 odpowiedzi
HandOnFire

ja mam podobne odczucie, gram dosc dlugo na rush i jestem na lekki plus albo break even

7OKER

a ja lubię rusha _love:

DrugsOrMe

Gram PLO50 hi/lo i po 24k rąk jestem 10 buyinow ponizej EV, ale fajnie sie gra ;) na PLO25 za to jestem 20 stakow do przodu po 10k rąk :f_biggrin:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

to teraz mamy delikatny dylemacik?

Ja też lubie rusha, tylko że ja gram SH. Polecam :f_thumbsup:

Zacząłem grać rush poker od wczoraj. Wg mnie ma prawie same plusy (kolejność losowa):

- ogromna ilość rozegranych rąk, a co za tym idzie wielgachny rakeback;
- akcja jest ZAWSZE (brak nudnych momentów, kiedy przez dłuższy okres czasu dostajemy śmieci);
- wyrabianie wszelkich bonusów/promocji idzie w dzikim tempie nawet na niższych limitach (ja siedzę teraz na NL10 i first deposit bonus idzie żwawo :) );
- w momencie kiedy jakiś gracz nam 'podpadnie' 'odgrywanie się' na nim jest 'mocno' utrudnione :)
- nie trzeba zmieniać stolika kiedy jakiś lepszy od nas gracz ma na nas pozycję i sobie z nim nie radzimy (i ogólnie table selection nie jest potrzebny ani możliwy, co ma dobre i złe strony);
- można odejść od stolika w każdym momencie (nie trzeba czekać aż blindy do nas dopełzną). Dla mnie to duży plus :)

minusy są dwa:

- większe swingi. Gram tam 2 dni, a widziałem takie cuda, że hej;
- i największy minus, dopóki nie wypracujemy sobie bardzo obszernej bazy danych przeciwnicy są całkowicie nieznani (nie wiemy, którzy gracze to fishe). Dlatego robienie notatek to przydatna sprawa. Należy też zauważyć, że na wyższych limitach problem rozwiązuje się sam. Np. na NL100 SH gra teraz 126 graczy, aż tak dużo do ogarnięcia to nie jest.

Ogólnie rush poker jest znacznie inny od zwykłego NL dlatego należy go traktować jak osobną odmianę i uczyć się jej. Na pewno granie tak samo na rush jakby się grało na zwykłych stołach ("tylko tu rozdania lecą szybciej") się nie powiedzie. Trzeba tą grę traktować jak osobną odmianę i w niej się szkolić :)

Niedawno się przeniosłem na tilta i gram rusha od 3 dni NL10, jest to zbyt mało by oceniać ta formę pokera, ale jak narazie dla mnie bomba.
Zero nudy, akcja, akcja i jeszcze raz akcja, to co tygryski lubią najbardziej.

k4m1l0z

trochę grałem i dla mnie [Treść edytowana]

//Wulgaryzmy - Urbi

Beseventh

Napisane przez k4m1l0z
trochę grałem i dla mnie[Treść edytowana]

+1 za glupote ... moglbys poprzec to jakimis argumentami

Szahaj

Jak kto woli. Ale moim skromnym zdaniem po sporej próbce na NL10 SH rush jest zamurowany. Nie ma co sie bawić w ready, gra sie tylko układami kart. Pozycja też mniej znaczy. Co innego z sng rush, tam już gra sie przyjemnie i raczej nie murowato

janiboy66

Hejka,

A ja mam z kolei pytanie. Czy za rush pokera dostaje się strategy points? Przepraszam, ze tak glupio pytam, ale nie moglem sie doszukac odpowiedzi:)
Dzieki wielkie Panowie:)
p.s Na rush pokerze lecą fajnie full tilt points, naprawde szybciutko, ale z drugiej strony trzeba się bardzo pilnować. Ja wychodze na razie na zero:)

Urbi23

Witam,

Za rush pokera dostaje się punkty tak za każdy inny rodzaj gry na FTP :)

Pozdrawiam

Endurx

PyqPyk dobrze powiedział Rush Poker to zupełnie inna odmiana pokera, ale jeśli dobrze się do niej przystosujemy to wyniki mogą być niesamowite, bardzo ważna jest baza danych na przeciwników

krysko

Popieram to co powyżej, gra jest na prawdę przyjemna. Swingi zdarzają się jak wszędzie, tyle że często większe i więcej - oczywiście działa to w dwie strony.

Wydaje mi się, że pod koniec tygodnia (piątek-sob-nd) sporo jest "rozrywkowych" graczy, którzy sprawdzą AI z 2gą parą itp. To takie moje dziwne spostrzeżenie po 2ch miesiącach 'walki' na NL25.