Przejdź do forum
Przeprowadzka na fu...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Przeprowadzka na full ring nl20 i wyżej

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
623 Wyświetlenia

Witam wszystkich
Gram na platformie 888 i całkiem nieźle mi się wiedzie. Nl2 już pokonałam, następnym limitem musiał być od razu nl10 po stolików full ring pośrednich nie ma. Właściwie ten nl10 też już jest pokonany: po 21,5 tys rąk i średniej 12,4 bb/100 (przy czym na początku robiłam koszmarne błędy co na pewno zaniża bb/100) zdobyłam bankroll wystarczający na nl20.
Próbka może nie jest bardzo duża, ale często radzicie jak najszybciej próbować swych sił na wyższych limitach o ile bankroll właśnie pozwoli.

Moim problemem jest, że na 888 stolików full ring na nl20 i wyższych limitach nie ma. Już przy nl20 maksymalnie jest ich 6 jednocześnie, a ja przy mniejszej ilości się nudzę. Wspomnieć jeszcze muszę, że często tych stolików nl20 są 2 albo 3, co już w ogóle jest śmieszną ilością: jak tu przeprowadzić table selection? Dodatkowo obawiam się, że przy takiej liczbie stołów większość graczy stanowić będą regi.

Obawiam się, że na 888 mogą grać wybitnie słabi gracze i zmiana platformy może okazać się szokiem. Chciałabym więc zapytać gdzie najlepiej się przenieść, żeby w razie czego spokojnie odbudować się na nl10 i nie musieć już wracać na 888. A może platforma nie ma większego znaczenia? Zastanawiam się jeszcze przy ilu BI na nl20 dokonać przeprowadzki. 25 BI to pewnie będzie zbyt mało (ale tyle już mam) ?

7 odpowiedzi

proponuje ftp, masa stolow, fishy(table selction), rakeback i swietby soft a co do BI to do nl25 spokojnie mozna z 25 startowac nl50 to juz chyba conajmniej 30BI

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Zastanawiam się jak bardzo różni się gra na ftp od tej na 888. Na 888 nl10 wybieram stoły od 25% vpip przy co najmniej 2$ (1/5 limitu), ale to przy słabszych wiatrach. Ostatnio jest zatrzęsienie fishów i wybieram stoły nawet 32%+ z pulą 2$, 2,50$ czasem nawet jeszcze wyżej. Są takie stoły na ftp?

Napisane przez Iwona56
Zastanawiam się jak bardzo różni się gra na ftp od tej na 888. Na 888 nl10 wybieram stoły od 25% vpip przy co najmniej 2$ (1/5 limitu), ale to przy słabszych wiatrach. Ostatnio jest zatrzęsienie fishów i wybieram stoły nawet 32%+ z pulą 2$, 2,50$ czasem nawet jeszcze wyżej. Są takie stoły na ftp?

Na FTP jest dużo wyższy poziom. Jeśli chcesz koniecznie grać na nl 20 to taki limit jest tylko na Ipoker i Ongame bodajże przy czym nie polecam Ipoker a Ongame to jeszcze większa fisharnia niż 888 tylko że soft jest po prostu tragiczny (radziłbym najpierw przetestować).
Wszędzie indziej jest nl25 następny limit, jeśli to nie problem to możesz spróbować Party Poker albo Boss Media.
Znam jeszcze jedną sieć gdzie są dobre full ringi na nl50/100 ale nie ma jej w ofercie pokerstrategy więc mi i tak posta wyedytują (pozdro Urbi!). ;)

bociex12
Oldschool Grinder

Pokerstars.

ripper92
BlackMember

Polecam Ongame, soft wcale nie jest taki zły, wręcz przeciwnie mi się tam podoba a można zmodować i będzie jescze ładniejszy, czasami ma zawieszki i trzeba sobie odpuścić grę na parę godzin, no chyba że masz słabego kompa to może przycinać na 6+ stołach, oprócz tego sporo fiszy, sporo stołów i ogólnie na Full Ringi bardzo polecam, szczególnie na limity Nl50-100,
Nl20 w zasadzie możesz grać wszędzie bo poziom i tak jest raczej niski.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nl20, czy nl25 to dla mnie bez większej różnicy, jedynie będę musiała jeszcze trochę uzbierać na nl25 - w końcu dokonałam bezpośredniego skoku z nl2 na nl10 :).

Trochę miałam nadzieję odsapnąć od zawieszającego się softu, bo na 888 jest to prawdziwa zmora, ale jeśli mnogość fishów ma mi wynagrodzić takie trudy, to jakoś to przeboleję :).

Zależy mi jeszcze na tym, żeby było dozwolone używanie statystyk, bo słyszałam, że niektóre sieci tego zabraniają.

Pisząc o Ongame macie na myśli EuroPoker?

boxer82
Oldschool Grinder

ja z Ongame polecam Bwin poniewaz niedugo nie bedzie tego roomu (połaczy się z Party Poker)- mozesz wyrobic bonus, który niedługo nie bedzie w ofercie, a potem przenieśc sie do innej skórki ONGAME