Przejdź do forum
prosze o porade dos...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] prosze o porade doswiaczonego gracza

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
631 Wyświetlenia

siema od razu zaczne. z pokerem moja przygoda zaczela sie jakies 5 miesiacy (mam 22 lata) temu od grania na FTP na playmoney. Oczywiscie do tego youtube i wszystkie filmiki profesjonalnych graczy WSOp EPT WPT itd itp. Bardzo sie w to wczulem i czuje ze ta gra odzwierciedla moj charakter i moje zainteresowania.

POnizej wypisze (jak dla mnie) osiagniecia ktore mnie satysfakcjonuja w pelni. Chcialbym zeby ktos kto sie zna na rzeczy ocenil to i dal mi jakis "sygnal" lub potwierdzenie ze poker to moze byc moja dobra droga w zyciu;p i opowiedzial jak on zaczynal swoja "kariere" i usiwadomil mnie w tym bardziej. Zaznacze ze jestem bardzo nadal to gra i zainteresowany i pochloniety. po drugie od razu powiem tez ze nie robilem zadnego depozytu ujme to tak ze moja sytuacja materialna na dzien dzisiejszy nie wyglada dobrze ale nvm.

Zaczne moze od playmoney chociaz gra tego typu nie wiaze sie z jakims wysilkiem dla mnie. w ciagu 10-15h z 1000 robilem 500-600 tys

gram narazie freerolle np freeroll to 100k holiday spokojnie dochodze do pierwszej setki ( gdzie jest 3600 uczestnikow) pozniej wydaje mi sie ze na wysokich poziomach blindow juz nie radze sobie tak dobrze. ostatnio wygralem freerolle na 180, 360 uczestnikow ktore zagwarantowaly mi miejsce w drugiej rundzie poker after dark (odpowiednio .COM i .NET) wiec to juz jest 400 pkt FTP teraz wlasnie sakonczylem satellite do sunday brawl albo do million guarantee nie pamietam dokladnie takze napierwrszym miesjcu takze ogolnie mam 2700 FTP i $0.50 dolce wygralem w jakims prywatnym freerollu niestety nie udalo mi sie dojsc wysoko.

Celem tego posta nie jest przechwalanie sie tylko wlasnie dystans do tego i naprawde przydala by mi sie (w miare) pforesjonalna rada hmm na przyklad co teraz powinienem robic czy moze mam jakies zdolnosci juz teraz... bardzo prosze o posty. z gory dzieki licze na was. :] narazie peace

6 odpowiedzi

a kapitał startowy?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

zdalem quizik wszystko ladnie i czekam caly czas dalem ticketa do PS pisze ze czekaja na weryfikacje mojego ID wiec nic mi nie pozostaje jak czekac co nie :)

VictorM
Oldschool Grinder

Na play money z pewnością grałeś w no-limit i przy tym polecam pozostać. Play-money jednak bardzo odbiega od gry na pieniądze. Pierwsza różnica to właśnie pieniądze - inaczej grasz gdy nie martwisz się że możesz przegrać a inaczej gdy masz coś do stracenia.To samo dotyczy przeciwników - za pieniądze grają inaczej.

Gdy zaczniesz grać na pieniądze musisz przestać grać play-money. Różnice są tak wielkie, że nie załapiesz własnego stylu gry. Musisz się skoncentrować na tym jednym.

W najbliższych dniach dostaniesz 50$ od PS. Do tego czasu czytaj artykuły o Short Stack Strategy. Strategia jest prosta, lecz jednak trzeba trochę poczytać, przepisać lub wydrukować tabelki.

Istnieją pewne minusy w grze SSS na FTP (bardzo wysoki rake na najniższym limicie, oraz 9-osobowe stoliki), dlatego jeżeli możesz, poproś o przelanie pieniędzy na Titana, oczywiście najpierw tam załóż konto.

Oglądnij filmiki Magica w dziale wideo, wszystkie do których masz dostęp. Czytanie to jedno, ale zobaczyć jak wygląda prawdziwa akcja to drugie.

Nie graj na początku zbyt długich sesji. Pod koniec będzie ci się trochę nudziło i będziesz miał skłonności do odbiegania od strategii - tak ma większość graczy. Co max 1,5 godziny rób półgodzinną przerwę. Poczytaj forum, lub pooglądaj dziewczynki w internecie. Zrób coś aby się oderwać od stolików.

Na play-money z pewnością blefowałeś. Grając SSS nie blefuj. Masz rękę grasz, nie masz - nie grasz.

Nie ustalaj sobie celów finansowych. Powoduje to presję, z którą niektórzy nie mogą sobie poradzić.

Zaczynaj od małej liczby stolików i stopniowo dokładaj następne.

Przeczytaj jeszcze raz czego nie robić. ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

dzieki wielkie ale btw mowiles ze blefowalem na playmoney moim zdaniem nie da sie blefowac bo jak sam mowiles nie masz nic do stracenia wiec blef traci swoja moc skoro sprawdzajacemu nie zalezy na playmoney. zawsze gralem SSS rzadko blefuje bo jestem w tym slaby. dzieki wielkie za post a btw zawsze czytam artykuly przeczytalem praktycznie wszystkie na moj poziom czyli braz. jeszcze raz dzieki

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

wlasnie wyskoczylo mi okienko na FTP ze dostalem $0.02 ??? wtf podobno bonusy sa po $5 przyznawane. bez kitu nie czaje tego bylbym wdzieczny jak by mi ktos to dobitnie wytlumaczyl. pozdro600

pewnie zwrot rake, a że dopiero zacząłeś i grasz na małych stawkach to taka kwota :)