Przejdź do forum
Preflop AA folded

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Preflop AA folded

13 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
903 Wyświetlenia
krzysiekmiszcz
Elite Grinder

Witam
Niewiem czy to moge zaliczyc do bed beata (bo nim nie bylo :)), ale chcialem sie "pochwalic" swoim pechem ;) Otoz gram sobie SnG Micro, 6 osob zostalo, moj stack prawie rowny poczatkowemu. Objąłem strategie, że czekam na super mocny pocket (AA, KK, AK), z którym wchodze go gry po odpowiednim raise, ale to nie jest ważne w tej chwili... Wracam do tematu. Wyszedłem sobie na chwilkę zrobić coś do jedzenia... Nie było mnie hmm 3-4 minuty, włączam sitouta i idę... Ok wracam, klikam magiczny przycisk "I am back" i co sie pojawia w pockecie !! A♣ A♦
No to ja uradowany, że dobrze trafiłem, przygotowuje siędo szybkiego wystrzelenia All In, i co się dzieje ?? Nie zdążyłem bo byłem jeszcze w fazie sitout !! Byłem na nieszczęsnej wczesnej pozycji i ode mnie zaczynała sie runda licytacji przez co bosko nacieszyłem się moimi kartami...
Jak myślicie to była moja wina, że szybciej nie wbiłem do gry czy może wina softu (wcisnołem przycisk powrotu do gry...). Czy to można wliczyć do bad beat?
W takiej sytuacji nie mogłem nie upamiętnić tego i nie zrobić screena :) Look and cry...

12 odpowiedzi
bastian081
PokerStrategist

Ja myślę że jak się gra przezroczystymi kartami to nawet pocket asów na niewiele się zda

krzysiekmiszcz Autor wątku
krzysiekmiszcz
Elite Grinder

bastian081 napisał
Ja myślę że jak się gra przezroczystymi kartami to nawet pocket asów na niewiele się zda

Nie rozumiem twojej wypowiedzi... Możesz coś więcej??

bastian081
PokerStrategist

Chyba już późno albo mam dziwne poczucie humoru =)

Masqb
BlackMember

krzysiekmiszcz napisał

bastian081 napisał

Nie rozumiem twojej wypowiedzi... Możesz coś więcej??

Patrząc na rewers karty łatwo się połapać co trzymasz :D

Chodziło o to, że przeciwnicy widzą twoje karty :D :D:D

Olorion
BlackMember

krzysiekmiszcz napisał
No to ja uradowany, że dobrze trafiłem, przygotowuje siędo szybkiego wystrzelenia All In

All in za 75bb? Spore szanse na call od jakiegos przeciwnika

Olorion napisał

All in za 75bb? Spore szanse na call od jakiegos przeciwnika

Easy call for królewski poker value imo :O

diablik7
PokerStrategist

Ostatnio w turnieju na zywo widzialem taka sytuacje. Gralo mnostwo jakis nowych kolesi i gral taki Janek, gosc slynie z tego, ze bardzo duzo gada przy stole. Gra z gownem, ale potrafi mistrzowsko wkrecac ludzi. Sam poczatek turnieju (20-30 minut), blindy 50/100, stacki starowe 6000. Jakies tam limpy na stole i Janek z cutoffa: "All-in" i trzaska zetonami w stol jak zwykle i oczywiscie zaczyna swoja gadke: "Wiecie, tu nie mam duzo, jakies 1500, musze juz teraz tak zagrac, mam dobre karty generalnie, z takim stackiem juz nie moge czekac dluzej" itd. I jakis koles, ktory wczesniej zlimpowal zastanawia sie i mowi: "Sluchaj, ja tez mam dobre karty, przelicz ile tam masz dokladnie". Zaczyna liczyc i jakis koles zwraca mu uwage: "Sluchaj, ale ten czerwony zeton to 5000, a nie 500" (bo bylo duzo ludzi i zetony 5, czerwone byly warte 5K, a rozowe 500). A Janek: "TAA?!? Czyli tu mam 6000???" i zaczyna festiwal tellsow i strzela minki ?( :( X( :evil: Jak to zobaczylem to od razu pomyslalem: "Janek zaczyna swoj show, trzyma AA lub KK" :rolleyes: Ale ten nowy :baby: uwierzyl i twardo sprawdzil za 60 BB :D Showdown: Mlody TT, Janek AA.

Mlody skompletowal kolor i Janek odpadl pierwszy, ale jednak sa ludzie, ktorzy cos takiego sprawdza :D Typ "niedowiarek-samobojca". Powiesz takiemu: "Slyszalem, ze jak sie wlozy zarowke do buzi to zaciskaja sie miesnie i nie da sie wyciagnac" to za godzine bedzie lezal na chirurgii :D

cale szczescie ze na pre flopie te AA sfoldowales bo byles na sitoucie.Jak zobaczylem temat tego posta pomyslalem sobie boze trzeba byc chyba umyslowym impotentem zeby spasowac AA na preflpie.Cale szczescie ze jestes normalny:P

kaczuba
Oldschool Grinder

Mnie również zdarzyło się spasować kilka razy AA na preflopie, kilka było głupich sitoutów, a reszta to jeszcze głupsze missclicki. :P Ale za jednym razem to miałem niezłą czutkę, bo villain flopnął flusha, a nie wyrzuciłbym go przebiciem z rozdania. :D

matelusz
PokerStrategist

krzysiekmiszcz napisał
Jak myślicie to była moja wina, że szybciej nie wbiłem do gry czy może wina softu (wcisnołem przycisk powrotu do gry...). Czy to można wliczyć do bad beat?

Oczywiście, że to Twoja wina :P Nie istnieje coś takiego, jak bad beat, jeśli sfoldujesz karty preflop :P

A generalnie to podziwiam, podczas SnG robić sobie sitouty... te 40 minut bez jedzenia chyba byś wytrzymał :D

Zła wiadomość, że to jest nieuleczalne...

[*]