Jaka jest szansa ze na stolikach 6-maxowych wygramy jackpota ? (Musimy przegrac conajmniej TTTT). Umie ktos policzyc ?
Małe.
A tak serio, to zależy, jak bardzo chcesz uprościć obliczenia. Dokładnie raczej nikt nie policzy.
Przede wszystkim, czy chcesz tylko obliczyć częstość takiego zdarzenia, zakładając, że zawsze dojdzie do showdownu, czyli mamy zawsze 9 kart, czy jakoś dokładniej. Chociaż w tym momencie nie jestem w stanie wymyślić sytuacji, gdy ktoś się by mógł zrzucić na flopie nie mając jeszcze quada, bo będzie miał co najmniej seta.
Zresztą i z tym założeniem jest sporo liczenia. ^^ Szczególnie z sytuacjami, gdy jeden nie ma PP. O i wtedy też może się zrzucić PF , chociaż by mógł mieć quada.
Mysle ze najlepiej maxymalnie uproscic i pomnozyc przez 2-3 i wyjdzie w miare ok wynik
Czy poker przy takich jackpotach jest uznawany za lepszy układ od karety? Wydaje mi się, że łatwiej będzie złapać wyższego pokera, gdy przeciwnik będzie miał niższego, niż quad vs quad.
Raz zdarzyła mi się sytuacja, miałem jakieś xx9
i stół T :heart:J :heart:Q :heart:K
... AI przeciwnika wyjaśnił sytuację, zresztą wyjaśniał od początku.
I k**** to było na roomie gdzie jackpotów nie ma
Napisane przez GregWawelski
Czy poker przy takich jackpotach jest uznawany za lepszy układ od karety? Wydaje mi się, że łatwiej będzie złapać wyższego pokera, gdy przeciwnik będzie miał niższego, niż quad vs quad.
To w sumie ma sens, bo zeby byl poker vs poker to zakladamy ze na stole sa 3 karty po kolei suited czyli np 7 :club:8 :club:9
i przeciwnicy moga miec tylko i wylacznie J :club:T
oraz 5 :club:6
W przypadku karet rowniez istnieje po 1 kombinacji w rekach przeciwnikow, jednak na stole potrzebne sa 4 konkretne karty, a nie 3 jak w przypadku pokera.
Ale liczyc prawdopodobienstwa sie nie odwaze, niech zrobi to ktos inny ;D
Napisane przez medzikone
Raz zdarzyła mi się sytuacja, miałem jakieś xx9i stół T :heart:J :heart:Q :heart:K
... AI przeciwnika wyjaśnił sytuację, zresztą wyjaśniał od początku.
I k**** to było na roomie gdzie jackpotów nie ma
Tez tak raz mialem, ale za to jakcpota i tak bys nei dostal bo potrzebne sa 2 karty z reki
Medzikone wydaje mi się, że muszą być użyte 2 karty, aby załapać się na jackpota no i poza tym oprócz tego musiałbyś grać na specjalnych stolikach z wyższym rake, także daleko było do załapania się do jackpota :).
ostatnio przegralem guadsa 6666 z pokerem runnerrunner, jak do tej pory rozegralem kolo 1 miliona rak i taka sytuacja zdarzyla sie tylko 1 raz a i tak bym sie nie zalapal na tego jackpota bo od TTTT
Napisane przez goDrut
ostatnio przegralem guadsa 6666 z pokerem runnerrunner, jak do tej pory rozegralem kolo 1 miliona rak i taka sytuacja zdarzyla sie tylko 1 raz a i tak bym sie nie zalapal na tego jackpota bo od TTTT![]()
na niektorych roomach wystarczy przegrac 8888 ; d
A wiec tak:
wyzsze karty to: A K Q J, w sumie 4*4 - 16 kart, czyli 25% ze bedzie mial jedna z nich. Liczac dalej masz (w przyblizeniu) 6% ze ma druga taka sama karte.
6% z 25% to 1,5% ze ma wyzsza pare.
Prawdopodobienstwo ze dobierze quada do pary wynosi 0,08%. Wyliczajac prawdopodobienstwo trafienia pary na rece i zlozenia karety wynosi 0,0012%, czli 1:83'333.
Ale trzeba jeszcze policzyc prawdopodobienstwo ze ty trafisz quada dziesiatek, wynosi ono: 0,000384% (dla zakesu 22-TT wynosi: 0,003456%)
Liczymy dalej:
Prawdopodobiensto ze w rozdaniu trafisz czworke 10 i ja przegrasz wynosi:
0,00000004608%, chili 1 : 2'170'138'888
Napisane przez korczas
A wiec tak:
wyzsze karty to: A K Q J, w sumie 4*4 - 16 kart, czyli 25% ze bedzie mial jedna z nich. Liczac dalej masz (w przyblizeniu) 6% ze ma druga taka sama karte.
6% z 25% to 1,5% ze ma wyzsza pare.Prawdopodobienstwo ze dobierzesz quada do pary wynosi 0,08%. Wyliczajac prawdopodobienstwo trafienia pary na rece i zlozenia karety wynosi 0,0012%, czli 1:83'333.
Ale trzeba jeszcze policzyc prawdopodobienstwo ze ty trafisz quada dziesiatek, wynosi ono: 0,000384% (dla zakesu 22-TT wynosi: 0,003456%)
Liczymy dalej:
0,00000004608%, chili 1 : 2'170'138'888
2 miliardy troche duzo imo ;d
Napisane przez hellYeahEnT
Jaka jest szansa ze na stolikach 6-maxowych wygramy jackpota ? (Musimy przegrac conajmniej TTTT). Umie ktos policzyc ?
50/50, albo wygramy albo nie
Napisane przez Danny917
Napisane przez korczas
A wiec tak:
6% z 25% to 1,5% ze ma wyzsza pare.Prawdopodobienstwo ze dobierzesz quada do pary wynosi 0,08%. Wyliczajac prawdopodobienstwo trafienia pary na rece i zlozenia karety wynosi 0,0012%, czli 1:83'333.
Liczymy dalej:
0,00000004608%, chili 1 : 2'170'138'8882 miliardy troche duzo imo ;d
wystarczy troche przygrindowac i juz prawdopodobienstwo wzrasta ♠_cool:
Moze i dobrze dla samej karety 10 bo mamy jeszcze karete J, Q, K, A oraz duzo str8 flushy. No to tak na oko ze 1:100 000 000 bedzie
Napisane przez Thorek
Medzikone wydaje mi się, że muszą być użyte 2 karty, aby załapać się na jackpota no i poza tym oprócz tego musiałbyś grać na specjalnych stolikach z wyższym rake, także daleko było do załapania się do jackpota :).
To cieszę się, że nie ma czego żałować. Tak, wiem, jackpotowe stoliki
Napisane przez Thorek
Na ipoker ręka dnia dostaje chyba 200$ niezależnie od tego na jakim stoliku się gra bo tam z tego co wiem nawet nie ma typowo jackpotowych stolików. W sumie to zawsze i tak chyba dostają tylko royal flushe tylko że samemu trzeba się o to upominać.
To jest z Titana nie wiem czy dot. każdego poker roomu w ipoker. Ręka dnia to jednak 100$ a nie 200$. Nie wiem też czy dwie karty z ręki muszą zostać użyte. Sprawdziłem, jednak obie.
Bonus za najlepszy układ pokerowy dnia
Na Titan Poker, w grze Texas Holdem no limit na prawdziwe pieniądze, otrzymasz bonus w wysokości 100$ za najlepszy układ pokerowy dnia. Układ, który może ubiegać się o nagrodę, to minimum kareta króli. W rozdaniu musi wziąć udział przynajmniej trzech innych graczy.
Bad Beat BonusJeżeli w jakiejkolwiek grze w Holdem na pieniądze, przegrywasz mając co najmniej karetę króli, automatycznie wygrywasz bonus za porażkę tzw. bad beat bonus. Wysokość tego bonusu to 250$. Aby otrzymać bonus musisz jedynie spisać numer rozdania i wysłać go mailem do działu pomocy Titan Poker.