Przejdź do forum
Ponioslo mnie

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Ponioslo mnie

10 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
922 Wyświetlenia

Jakieś 2 tygodnie temu dostałem kapitał startowy od PS który powiększyłem notabene już prawie o 100% (dzięki materiałom w dziale strategi). Od początku zawsze gram przy wykorzystaniu tabeli SHC FL (gram na FL znaczy już kończę na stołach 0.05/0.10) dokładnie przemyśle każde zagranie.
Niestety dzisiaj dostałem bloka dosłownie i w przenośni straciłem panowanie nad sobą i jedyne co robiłem to od flopa waliłem raise. Po zakończeniu dopiero stwierdziłem że jednak muszę jeszcze nauczyć się samodyscypliny bo mało brakowało a bym to rozdanie przegrałem, jakie rozdanie ano takie:

0,05/0,1 Fixed-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.60 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with K♦, K♥
UTG+1 folds, UTG+2 calls, MP1 calls, MP2 calls, 2 folds, BU raises, SB folds, Hero 3-bets, UTG+2 calls, MP1 folds, MP2 calls, BU caps, Hero calls, UTG+2 calls, MP2 calls.

Flop: (17,40 SB) K♠, Q♦, 4♠ (4 players)
Hero bets, UTG+2 calls, MP2 calls, BU raises, Hero 3-bets, UTG+2 calls, MP2 calls, BU caps, Hero calls, UTG+2 calls, MP2 calls.

Turn: (16,70 BB) Q♠ (4 players)
Hero bets, UTG+2 calls, MP2 raises, BU 3-bets, Hero caps, UTG+2 calls, MP2 calls, BU calls.

River: (32,70 BB) 7♥ (4 players)
Hero bets, UTG+2 calls, MP2 raises, BU 3-bets, Hero caps, UTG+2 (All-In), MP2 calls, BU calls.

Final Pot: 46,70 BB

Results follow (highlight to see):
Hero shows full-house, króle full of damy (Kd Kh)
UTG+2 shows dwie pary, króle and damy (Kc 9h)
MP2 shows kolor, as high (As 9s)
BU shows kolor, król high (Js 8s)

Hero wins with full-house, króle full of damy (Kd Kh)

Czy było warto? Jasne że było warto. Ale muszę popracować nad samo kontrolą

Podbić na flopie: 0.20$, podbić na turnie i riverze: 0.80$, zobaczyć wściekłość u przeciwników bezcenne =) (szkoda że nie widziałem)

POKER JEST PIęKNY ;)

9 odpowiedzi
thefoe

no ale jak miales postapic bo nie rozumiem?
Na flopie miales ponad 5:1 ze jestes najlepszy
Na turnie to juz bylo 46:1
river to byl praktycznie nuts, tylko 2 damy mogly Cie zlamac a na to szanse byly jak 1:117

Masqb

w czym cie ponioslo? masz nutsy i tak właśnie to powinno zostać zagrane.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Właśnie mówię o tych damach widziałem że są ale w ogóle się nie zastanawiałem i tu jest cały problem że jak zobaczyłem drugą damę w głowie pierwsza myśl full a nie zastanowienie się że któryś z nich może mieć pozostałe damy, tym bardziej że byli agresywni jak cholera (nikt nie odpuszczał).
Dlatego muszę popracować nad świeżością umysłu w każdej sytuacji.... bo to mógł być bad beats i to bardzo bolesny

Riverneed

ziziu, na przyszłość to ja cię gorąco tutaj zapraszam: https://polska.pokerstrategy.com/boards/pl/forum/board.php?boardid=122 :) Ewentualnie załóż bloga ;)

thefoe

ziziu napisał
Dlatego muszę popracować nad świeżością umysłu w każdej sytuacji.... bo to mógł być bad beats i to bardzo bolesny

No wlasnie, to bylby prawdziwy bad beat a nie te lamenty co niektorych ;)
Prawdziwy bad beat ma to do siebie ze nie mozesz sie jego ewentualnoscia przejmowac, szczegolnie na FL. Taki folklor pokerowy ;)
Jak ma sie szanse powyzej 99% nie mozna miec zadnych watpliwosci. To nie jest gra o miliony - wariatow i klikaczy zawsze bedzie pelno.

Thorek

to było dobrze rozegrane, przecież zawsze może się zdarzyć, że ktoś ma wyższy układ, ale to jest tylko jeden taki. Cała reszta przegrywała z tobą. Nigdy nic nie wygrasz jakbyś miał pasować zawsze jak twój układ nie jest najsilniejszy.

murkins

ponisosło cie wstydź sie zacznij brać valium przed grą :D
lol dobrze zagrane a jakby nawet miał quads no no trudoz t high flushem pewnie tak sam by ładowali do konca =)

SamRadziwill

Czyżby próba wygrania konkursu na topic of the week? ;)