Jakieś 2 tygodnie temu dostałem kapitał startowy od PS który powiększyłem notabene już prawie o 100% (dzięki materiałom w dziale strategi). Od początku zawsze gram przy wykorzystaniu tabeli SHC FL (gram na FL znaczy już kończę na stołach 0.05/0.10) dokładnie przemyśle każde zagranie.
Niestety dzisiaj dostałem bloka dosłownie i w przenośni straciłem panowanie nad sobą i jedyne co robiłem to od flopa waliłem raise. Po zakończeniu dopiero stwierdziłem że jednak muszę jeszcze nauczyć się samodyscypliny bo mało brakowało a bym to rozdanie przegrałem, jakie rozdanie ano takie:
0,05/0,1 Fixed-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.60 by www.pokerstrategy.com.
Preflop: Hero is BB with K♦, K♥
UTG+1 folds, UTG+2 calls, MP1 calls, MP2 calls, 2 folds, BU raises, SB folds, Hero 3-bets, UTG+2 calls, MP1 folds, MP2 calls, BU caps, Hero calls, UTG+2 calls, MP2 calls.
Flop: (17,40 SB) K♠, Q♦, 4♠ (4 players)
Hero bets, UTG+2 calls, MP2 calls, BU raises, Hero 3-bets, UTG+2 calls, MP2 calls, BU caps, Hero calls, UTG+2 calls, MP2 calls.
Turn: (16,70 BB) Q♠ (4 players)
Hero bets, UTG+2 calls, MP2 raises, BU 3-bets, Hero caps, UTG+2 calls, MP2 calls, BU calls.
River: (32,70 BB) 7♥ (4 players)
Hero bets, UTG+2 calls, MP2 raises, BU 3-bets, Hero caps, UTG+2 (All-In), MP2 calls, BU calls.
Final Pot: 46,70 BB
Results follow (highlight to see):
Hero shows full-house, króle full of damy (Kd Kh)
UTG+2 shows dwie pary, króle and damy (Kc 9h)
MP2 shows kolor, as high (As 9s)
BU shows kolor, król high (Js 8s)
Hero wins with full-house, króle full of damy (Kd Kh)
Czy było warto? Jasne że było warto. Ale muszę popracować nad samo kontrolą
Podbić na flopie: 0.20$, podbić na turnie i riverze: 0.80$, zobaczyć wściekłość u przeciwników bezcenne
(szkoda że nie widziałem)
POKER JEST PIęKNY