Przejdź do forum
Ktora droge wybrac?

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Ktora droge wybrac?

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
737 Wyświetlenia
sedes345

Powolutku zbliżam się do ukończenia mojego pierwszego bonusa 50+100 na Titanie. Było i jest ciężko - brnąć przez gąszcz mikrostawek, ku upragnionym limitom.
Moje pytanie związane jest z podjęciem kilku kluczowych decyzji w niedalekiej przyszłości.
Co robić ?
1. Jak najszybciej wynosić się z tej żmudnej platformy, do której się już przyzwyczaiłem i zacząć wyrabiać kolejne bonusy depozytowe. Jeśli tak, to jakie polecacie na pierwszy ogień? Gram na razie nl10 sh.
2. Męczyć się dalej i kombinować dopiero na nl20 , do którego nawiasem mówiąc nie brakuje mi dużo, jeśli chodzi o bankroll, ale zanim się tam zadomowię to trochę minie...

Proszę o pomoc bardziej doświadczonych użytkowników PS ;]

7 odpowiedzi
Rodrigo1988

Jak grasz na titanie NL SH to lepiej idź na Starsy jest tam więcej stołów w porównaniu do titana co za tym idzie będzie ci się łatwiej grało i zwiększy co się winrate . A bonusy wyrabiaj jak będziesz miał grał wyższe limity.

hellYeahEnT

Ja bym wybral droge swiatla :D

A tak na serio, to musisz sobie sam odpowiedziec na pytanie czy podoba Ci sie gra na tytanie. Czy nie ma za duzo shortow (bo rozumiem ze grasz NL10 BSS SH) oraz czy wyglad softu Ci odpowiada. Poziom wszedzie na niskich limitach mozna powiedziec ze jest taki sam

sedes345 Autor wątku
sedes345

Było za dużo shortów, ale na fr , daltego właśnie przerzuciłem się na sh. Wybór stołów jest lepszy, bo można spokojnie znaleźć takie : oglądalność 30-50% i średni stack większy niż max BI :) Jakie limity sa wystarczające by wyrabiać bonusy ? W grę wchodzi tylko BSS fr i sh.

Fenomenio

Budowanie bankrolla na bonusach jest bezsensowne, ale oczywiscie trzeba z nich korzystać. Proponował bym Ci zbudowanie takie rolla, aby wraz z przenosinami na nowy soft wykorzystać 100% bonusu, bo niektórzy wykorzystują tylko część. Warto też mieć roll na 2-3 roomach (ale konieczne jest by grać wszedzie ten sam limit !!) z powodu ciekawych promocji / bonusów / reloadów itp itd. Pozdro

VictorM

Ja polecam zostać na tytanie. Zmiana roomu, softu i do tego jeszcze w bliskim czasie limitu, to trochę dużo. Na tytanie powinieneś mieć rakeback, a to jest bardzo podobne do bonusowych $.

Ogólnie nie polecam zbytniego wędrowania po różnych roomach. Wszędzie zbiera się jakieś punkty, z których czerpie się jakieś korzyści, a rozdrabnianie się na różne roomy ogranicza te korzyści. Na tytanie masz najszybszą drogę do zdobywania wyższych statusów na PokerStrategy.

hellYeahEnT

sedes345 napisał
Było za dużo shortów, ale na fr , daltego właśnie przerzuciłem się na sh. Wybór stołów jest lepszy, bo można spokojnie znaleźć takie : oglądalność 30-50% i średni stack większy niż max BI :) Jakie limity sa wystarczające by wyrabiać bonusy ? W grę wchodzi tylko BSS fr i sh.

Moim zdaniem na NL25 SH dasz rade wyrobic juz wiekszosc bonusow, chociaz bedzie to szlo dosc mozolnie. No ale jakby nie patrzec bonus to dodatek, a nie jedyny zarobek, wiec wazne zeby byl(nie polecam grania bez zadnego bonusu, bo to strata czasu; jezeli bonus ma stanowic 20% naszego dochodu to czemu z niego nie korzystac?).

Ja bym Ci polecal zostac na Titanie jak na razie bo masz calkiem niezly bonus(40% RB) i 1st deposity nie sa duzo lepsze. Polecalbym Ci budowac BR zebys mogl korzystac z pelni bonusu, a nie tylko czesci.

Ogolnie to polecalbym Ci zostac na titanie ze wzgledu na ich promocje:

- jezeli masz 2 status VIP od konca to raz w miesiacu masz Reload bonus w wysokosci 250$, 40% RB oraz gdybys przez 3 miesiace mial taki status to 200$ miesiecznie. Czyli z samego bonusu mialbys jakies 800$ miesiecznie..

Ale jezeli chcesz koniecznie zmienic platforme i pograc sobie na innych to polecam Bonus PokerStars 100% up to 100$. Ten bonus bardzo szybko wyrobisz (Na NL25 dalbys rade w 4-5 dni)

sedes345 Autor wątku
sedes345

Dzięki chłopaki, właśnie takich rad potrzebowałem :) Zostaje na razie na titanie i pnę się do góry ;]