Przejdź do forum
PokerStrategy.com S...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PokerStrategy.com SideKick - poradnik instalacji

304 Posty
127 Użytkownicy
4 Reakcje
68.7 K Wyświetlenia
tomasz1441810
Poker Player

A ja mam program side kick podłączony już do poker stars

wczesniej miałem źle ustawione bo po polsku poker starts i historie rozdań

czy jak zmieniłem ustawienia na ang w obu to otrzymam historie rozdań ?

po zmianie zagrałem kilka rąk

ale nic nie mam odnotowane w side kick jak dotąd

po jakim czasie cos tam zostatnie odnotowane ?

to gra na real

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Witaj tomasz1441810,

Stare rozdania niestety już przepadły. Dlatego polecamy instalowanie ENG wersji poker roomów.

SideKick pobiera rozdania na bieżąco. Jeśli coś nie działa to oznacza, że źle ustawiłeś program. W pierwszym poście w tym temacie znajduje się instrukcja konfiguracji PokerStars, SideKick oraz ewentualnie Twoich programów trakujących. Jeśli jednak sobie z nią nie poradzisz to daj znać.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
farciarz91
PokerStrategist

(do usunięcia)

Odpowiedz
Cytat
draco09
PokerStrategist

Witam,

Chciałem się dzisiaj zabrać za promocję Level Up z SideKick i niestety coś nie bangla :/ Wcześniej miałem oprogramowanie w języku poselskim i nie SideKick nie widział rąk, wczoraj stawiałem system (Win7 x64 HomeEdition) od nowa dlatego też pobrałem od nowa soft, zainstalowałem w wersji ENG, później poszedł HM2, instalacja + przywrócenie poprzedniej bazy danych i na koniec Side Kick. W sofcie pokerowym ustawione zapisywanie rąk, w HM2 auto detect nie wykrywał mi folderów z historią rąk więc zrobiłem to ręcznie (z tego co pamiętam kiedyś WH tworzył dla historii rąk folder w C:\Poker..., teraz widzę, że całość znajduje się w C:\Users\...\AppData\Local\William Hill Poker\History - od dawna to tak? W HM2 oczywiście zgodnie z pierwszym postem Offset time jest na autodetect i niestety SideKick nie działa, nie wyłapuje żadnej z rąk. Pomyślałem, że to wina HM2 więc go wyłączyłem i to samo - nie działa. Komuś side kick łapie ręce z WH?

Inna sprawa - przy ustawieniu Offset time w HM dla dla ipokera na auto (to jest 2 godziny) HM przy każdej zaimportowanej ręce ma zły czas, zamiast 17 jest 18, lub przy ustawieniu czasu w lobby ipkoer na local (prawy górny róg w lobby) HM łapie ręce z 17 i wyświetla 19. Można to jakoś zgrać, żeby czas rozegrania ręki zgadzał się z rzeczywistym. Bo zakładam, że ustawienie offset na 0 spowoduje, że SideKick nie będzie działał, tak?

Dodam, że z starsami działa wszystko dobrze.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Witaj draco09,

Czy poker room, na którym grasz w ogóle zapisuje historię rozdań?

Czy uruchamiasz poker room oraz SideKick jako administrator?

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
draco09
PokerStrategist

Witam,

Naturalnie, że zapisuje, gdyby tego nie robił to HM by również nie widział rąk. Dla pewności odpaliłem przed chwilą wyłącznie WH i SideKicka, ręce są zapisywane w folderze WH.

Wcześniej nie uruchamiałem jako administrator, teraz zrobiłem tak z WH, niestety SideKick nie ma opcji "uruchom jako administrator", po lewym kliknięciu jest bardzo ubogie menu – a Was też tak jest? Poniżej zamieszczam zrzut ekranu:

Ogólnie dziwna sprawa z tym SideKickiem, starałem się znaleźć plik *.exe ale we własciwościach skrótu wogóle nie ma wskazanego elementu docelowego, sprawdźcie proszę czy u Was jest podobnie. U mnie wygląda to tak:

Ogólnie sam program funkcjonuje bo ręce z starów pobiera bez problemu.

Jakieś pomysły? Btw. tylko u mnie nie działa SideKick z WH?

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Hej,

SideKick do poprawnego działania wymaga biblioteki .NET Framework w wersji 4.0. Przeinstalują ją.

Dodatkowo wgraj najnowsze aktualizacje do Windowsa.

Poza Tobą tylko jednak osoba miała problem z działaniem SideKicka przez ostatnich kilka tygodni.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
draco09
PokerStrategist

Witam,

- .NET Framework mam w wersji 4.5.1.

- jeśli chodzi o aktualizacje windows są wszystkie

Tak jak wspomniałem z starsami działa, tylko z ipokerem jest jakiś problem, było tak przed reinstalacją systemu i jest po wgraniu wszystkiego na nowo. Co dalej?

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Posiadanie .NET Framework w wersji 4.5.1 nie oznacza, że programy wykorzystujące .NET Framework 4.0 będą poprawnie działały. SideKick powinien teoretycznie pobrać odpowiednią wersję bibliotek, jednak nie zawsze to działa.

Posiadasz ENG wersję William Hill?

Ciężko coś doradzić, jeśli wszystko masz dobrze ustawione i jesteś praktycznie jedyną osobą z tym problemem :(

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
draco09
PokerStrategist

Napisane przez Skibcio
Posiadanie .NET Framework w wersji 4.5.1 nie oznacza, że programy wykorzystujące .NET Framework 4.0 będą poprawnie działały. SideKick powinien teoretycznie pobrać odpowiednią wersję bibliotek, jednak nie zawsze to działa.Pozdrawiam.

Trudno się z tym nie zgodzić, ale moim zdaniem, gdyby miał problem z bibliotekami to nie działałby w ogóle, a z pokerstars działa. No ale jak wrócę z sparingu to sprawdzę to. Wywalę .NET Framework w wersji 4.5.1 i zainstaluję 4.0, zobaczymy co z tego będzie.

Napisane przez Skibcio
Posiadasz ENG wersję William Hill?

Tak

Napisane przez Skibcio
Ciężko coś doradzić, jeśli wszystko masz dobrze ustawione i jesteś praktycznie jedyną osobą z tym problemem :(

A jest jakaś instytucja, która się zajmuje tego typu problemami? Jakiś support sidekicka?

Odpowiedz
Cytat
RL89pl
Poker Player

Na Titanie zapisuje mi historię rozdań, ale Sidekick tego nie wczytuje. Pamiętam, że kiedyś też miałem z nim problemy na Evereście.
Wszystko zainstalowane od nowa i nie działa. Net.Framework 4.0 jest.

Wyłączyłem, uruchomiłem ponownie i nadal nic.
Jakieś rady?

Odpowiedz
Cytat
draco09
PokerStrategist

Mam podobną sytuację z SideKick i William Hill oraz everestem :/ z starsami wszystko dobrze działa a ipoker ma jakiś problem, przyczyny nie udało mi się znaleźć więc musiałem olać sidekicka. Kiedyś przy ponownej reinstalacji systemu operacyjnego spróbuje zainstalować tylko room ipokera + sidekick beż HM i innych klientów, zobaczymy co z tego będzie - być może pomimo tego że HM jest dobrze skonfigurowany w jakiś sposób coś blokuje - chodź to raczej mało prawdopodobne. Jak znajdziesz rozwiązanie to pochwal się w tym wątku :-)

Odpowiedz
Cytat

Witam,

posiadam ten sam problem z sideKickiem w sieci Ipoker(William Hill). Mimo poprawnej konfiguracji program nie widzi pokerroomu ani zgranych rąk.
Być może komuś uda się rozwiązać ten problem.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
draco09
PokerStrategist

Mi się nie udało :/ Mało tego, teraz już nawet z starsami nie działa :/ odinstalowałem go, wyczyściłem rejestr itp. z nadzieją, że ożyje Ipoker, a tu ani ipoker ani starsy nie działają.

Odpowiedz
Cytat

U mnie lipa.888 eng, HH zapisywane w standardowej lokalizacji a program nie widzi nic.

Odpowiedz
Cytat
draco09
PokerStrategist

Niestety nie wpisują się tutaj osoby które z SK nie mają kłopotów i w zasadzie nie wiadomo u ilu działa a u ilu nie. U mnie ciągle bez zmian, nie działa z ipoker nie działa z starsami - odpuściłem i przestałem szukać przyczyny.

Odpowiedz
Cytat

Zrobiłem dokładnie tak samo jak ty, odpuściłem i zostawiłem sidekicka w tle po prostu. Po kilku dniach sam zaskoczył, co zaskoczyło również mnie :D

Odpowiedz
Cytat
draco09
PokerStrategist

A w między czasie coś zmieniałeś w kompie, zainstalowałeś coś lub odinstalowałeś? Btw. na jakim pokerroomie Ci zaskoczył? Używasz przy tym HM2?

Odpowiedz
Cytat
Rinnok
Elite Grinder

da sie jakos ustawic ten program zeby dzialal gdy ma sie inny katalog zapisywania niz domyslny na pokerstars? w zasadzie jedyna roznica to koncowka handhistorynick, ale wtedy juz nie zapisuje rozdan ;/

Odpowiedz
Cytat
draco09
PokerStrategist

Szukałem kiedyś w plikach programu ale nie znalazłem, pewnie gdzieś to w kodzie siedzi. W ustawieniach nie ma na pewno.

Odpowiedz
Cytat