Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Hej,

Teoretycznie najwięcej można otrzymać na 888Poker, bo aż 103 $. Jednak dla początkującej osoby praktycznie niemożliwe jest uwolnienie całej tej gotówki.

Na NetBet Poker można otrzymać 40 $, na Full Tilt 30 $, a na PKR 45 $.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
kustra
Elite Grinder

Napisane przez Skibcio
Cześć,

17 stołów nl20sh (z czego 3 to stoły 20-50bb)
18 nl50sh (5 x 20-50bb)
~170 osób na Speed poker nl20. Reszta speedów poza nl5 i może nl100 praktycznie nie istnieje.

Nie gram cash i nie grałem jeszcze na PokerStars wiec nie mam porównania jeśli chodzi o te gry.

Tak to teraz wygląda. Zrzut ekranu z nowego softu, stary też jest jeszcze dostępny. Listy są, hud jest. Tablescanery też działają, na starym sofcie używałem TableScan Turbo. Na nowym sofcie są problemy z HUDem, nie jest jeszcze oficjalnie dostępny i trackery nie są do nich jeszcze najlepiej przystosowane. Mi to osobiście nie przeszkadza, bo i tak gram tylko na jednym Twisterze na raz.

Nie jest to niestety PokerStars i zdarza się, że soft potrafi się wywalić - przynajmniej tyle na forum zauważyłem, bo na starych softach przez 2-3 lata gry miałem może ze 4 crashe. Na becie było ich więcej, ale tego nie liczę (beta).

Pozdrawiam.

Mógłbyś powiedzieć mi jak wyglądają Twoje ustawienia filtrów?
U mnie wygląda to w ten sposób i zazwyczaj pokazuje mi tyle stołów

Czasami jest lepiej, ale 20 stołów to ja tam na oczy nie widziałem, maks 6 :O

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Filtr dotyczył tylko stołów SH Holdem na danych stawkach z co najmniej 2 graczami:

Tylko ja tamten zrzut robiłem przed 11. Teraz (rano) będzie mniej stolików.

Odpowiedz
Cytat
LubieGrac
Legacy Member

Witam Wszystkich.
Mam zamiar po raz XXX zacząć grać w pokera. W związku z ograniczeniem czasowym postanowiłem grać odmianę szybkiego pokera od podstaw ( zoom, rush itp).
Na chwilę obecną nie mam możliwości podpięcia kont pokerstars oraz FT, a jednak traffic jest tutaj największy.
Czy może mi ktoś poleci najbardziej opłacalną drogę, którą mogę obrać?. Może jednak na innych pokerroomach też opłaca się zacząć grać??
2 pytanie:
Jaka jest najbardziej opłacalna droga startu dla gracza, który nigdy nie miał nigdzie podpiętego konta? Również chodzi mi o zoom itp.
Z góry dzięki za pomoc.

Odpowiedz
Cytat
Johnny1994
PokerStrategist

Może Banzai na Unibecie? z tym, że tam gra się szybko, bo stoły 5 osobowe i na short stacku ;) poziom graczy raczej niski ale trackerów itd. nie ma ;) Jak chcesz grać to możesz też HU SnG na Unibecie, bardzo niski rake ale z Twojego opisu bardziej domyślam się, że o cash chodzi"

Odpowiedz
Cytat
LubieGrac
Legacy Member

Dzięki maron3x9 za pomoc. Tak chodzi mi głownie o cash. chce żeby pokerek był dla mnie dodatkowym źródłem dochodu, ale to nie jest najważniejsze. Zawsze lubiłem grać w pokera, ale nigdy nie potrafiłem się porządnie wziąć za podstawy, grałem typowo na czuja. Sprawdzę ten unibet, może akurat coś się z tego urodzi.
Jeżeli macie jakieś inne propozycje z chęcią wysłucham.
Poproszę również o pomoc przy drugim pytaniu:
Jaka jest najbardziej opłacalna droga startu dla gracza, który nigdy nie miał nigdzie podpiętego konta? Również chodzi mi o zoom itp..
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Johnny1994
PokerStrategist

Sprawdz rake na cashu sobie, bo nie ręcze, że też jest niski ;)

Odpowiedz
Cytat
archii
Poker Player

Czy ktoś byłby coś w stanie doradzić/odradzić?

1. Gram cash-games NL2 SH
2. Gram 2-5h dziennie
3. Obecnie mój bankroll wynosi ~70$ (na PartyPoker), ale chciałbym wypłacić część tej gotówki i zainwestować w jakiegoś trackera (59$ HM2 lub PT4 / ewentualnie miesięczna subskrybcja Jivaro jeśli grałbym na pokerstars)
4. Posiadam konto na pokerstars (nie przypisane do pokerstrategy), partypoker (przypisane), williamhill, bet365 (nieprzypisane), 888 (przypisane)
5. Celem nr 1 jest systematyczna nauka poprzez oglądanie kolejnych kursów i nagrań w dziale "video" - następnie przy wykorzystaniu tej wiedzy awans na NL5 i wyżej (bardziej zależy mi na złapaniu absolutnych podstaw niż na szybkiej wspinaczce po limitach).

Ktoś ma może pomysł jak i gdzie ulokować kapitał? Warto już na NL2 inwestować w trackery?

Odpowiedz
Cytat
arthur0093
PokerStrategist

Mam wrażenie, że NL2 jest nieco zanitowane na ipoker w dni od pon. do pt. Chciałbym spróbować gry na innych poker roomach z darmową gotówką, więc do wyboru mam takie opcje jak:
-netbet
-titan
-888
-partypoker
która z tych opcji może być najlepsza zarówno pod względem ruchu, sprawnego soft'u i innych ważnych rzeczy?

Odpowiedz
Cytat
Johnny1994
PokerStrategist

Netbet i titan to ipoker więc zostaje Ci 888 i partypoker a co lepsze to nie wiem ;)

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

Czesc !

Archii

Osobiscie polecam gre na PokerStars, ze wzgledu na najlepsze obecnie oprogramowanie oraz ilosc graczy, nigdy nie ma problemu z zasiadaniem do stolika. Uwazam ze gdzie bys nie gral poziom NL2/NL5 bedzie bardzo podobny, jedyna roznica bedzie taka ze na PokerStars mozesz zagrac w tym samym czasie wiecej rozdan ze wzgledu na sprawniejszy soft.
Co do trackerow to fajnie zaczac zabawe z nim od najmniejszego limitu, jednak najpierw proponuje skupic sie na nauce gry niz grzebaniu w statystykach. Gra moze byc profitowa na kazdy mikrolimicie bez trackera. Po przejsciu na NL5 posiadajac np 50BI polecam zakup Hold'em Manager 2 aby powoli oswajac sie z programem ;)

Kliknij i stan sie szczesliwym posiadaczem Hold'em Manager 2 :)

Arthur0093 !

Osobiscie gralem chwile na 888poker. Soft jest solidny, przyjazny i latwy w obsludze.
Z mojego doswiadczenia wynika ze nie ma tam problemu z traffikiem no i jest tam speedpoker (odmiana szybkich stolikow - jak zoom na PokerStars).
Na partypoker rowniez warto sprobowac swoich sil ze wzgledu na bardzo niski poziom graczy.

Podtrzymuje opinie kolegi wyzej, jednak nie przesadzalbym ze stwierdzeniem ze NL2 jest zanitowane :badteeth:
Zawsze mozesz rowniez dokonac pierwszej wplaty na PokerStars gdzie trafik graczy jest najwiekszy i najbardziej przyjazny soft
odbierz swoje darmowe 20$ za pierwsza wplata :gl:

Odpowiedz
Cytat
drakke71
Oldschool Grinder
  • Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
    SNG 9-45
  • Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
    0,25-0,5$
  • Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
    full ring
  • Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
    ok 20-25h tyg.
  • Jaki jest Twój obecny bankroll?
    ok 50$
  • Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
    nieprzypisane do PokerStrategy.com:
    pokerstars
    poker888
  • Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
    grać lepiej ^^

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

Cześć ! :f_drink:

Wprawdzie najlepszy trafik pod kątem ilości gier oraz graczy jest na PokerStars tak proponuje założyć również konta na Partypoker. Jest tam stosunkowo niski poziom graczy w porównaniu do PokerStars więc na dobry początek będzie dobrym rozwiązaniem by budować bankroll. Pamiętaj też żeby podpiąć konta przez PokerStrategy dzięki czemu w przyszłości będziesz miał dostęp do materiałów edukacyjnych :f_drink:

KLIKNIJ

Odpowiedz
Cytat
arturszef
PokerStrategist

// spam - baadnewz01

Odpowiedz
Cytat
boskibogdan
PokerStrategist

na którym roomie (poza starsami) można grać odpowiedniki zooma, ale z hudem (czyli 888odpada)?

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01
Oldschool Grinder

Hej ,wszystkie z ipoker i np. ja od siebie polecam Partypoker

Odpowiedz
Cytat
paczpacz
PokerStrategist

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
NL Holdem
Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
NL10, planuje przeskok na NL25
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
Aktualnie gram FL, ale chciałbym przejść na zoom, lub odpowiednik, zależy mi na możliwości używania huda
Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
aktualnie około 8h dziennie
Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
500euro, preferuję tę alutę
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
888 nieprzypisane
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Chciałbym przejść na limit NL25 i wyrobić bonus powitalny, pozniej operację potwórzyć w innym poker roomie

pozdrawiam ;)

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01
Oldschool Grinder

Najlepszym softem pod gry zoom moim zdaniem będzie PokerStars
Ciekawą opcją może też być PartyPoker traffic dużo słabszy, ale poziom player poolu :f_thumbsup:

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
paczpacz
PokerStrategist

Napisane przez baadnewz01
Najlepszym softem pod gry zoom moim zdaniem będzie PokerStars
Ciekawą opcją może też być PartyPoker traffic dużo słabszy, ale poziom player poolu :f_thumbsup:

Pozdrawiam

Czy zarówno HM jak i PT, oraz LIVARO działają na stołach zoom na platformie ipoker (party poker to i poker ?)?

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01
Oldschool Grinder

PartyPoker to nie ipoker, ale zarówno HM jak i PT działają na PartyPoker.
Jivaro działa tylko na PokerStars.

Odpowiedz
Cytat