Właśnie się zastanawiałem między tymi dwoma poker roomami. Ale z tego co napisałeś, to chyba skuszę się na PokerStars.
Dzięki i pozdrawiam.
Właśnie się zastanawiałem między tymi dwoma poker roomami. Ale z tego co napisałeś, to chyba skuszę się na PokerStars.
Dzięki i pozdrawiam.
Witam,
czy moglibyście polecić mi jakiś poker room? Przed czarnym piątkiem grałem na FTP. Od tego czasu grałem na PartyPoker. Po odczepieniu konta chyba przeniosę swój kapitał z Full Tilt Poker na inny room. PP ma tę zaletę, że jest ta "Wielka Promocja", na którą się łapię. Nie wiem jednak czy będzie mi się to opłacało w dłuższym okresie czasu.
Pozdrawiam.
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
fixed-limit, no-limit, SnG
Na jakim limicie grasz?
NL5, SnG 3$, FL 0,02 $ / 0,04 $
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
Full Ring
Ile czasu poświęcasz na grę?
5-7h tygodniowo
Jaki jest Twój obecny bankroll?
Na PartyPoker mam 15$, a zamierzam wpłacić 40$.
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
Full Tilt Poker, PartyPoker, Poker770
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Budowa bankrollu i przejscie na wyższe stawki.
Cześć Gamer132,
Napisane przez Gamer132
Witam,
czy moglibyście polecić mi jakiś poker room? Przed czarnym piątkiem grałem na FTP. Od tego czasu grałem na PartyPoker. Po odczepieniu konta chyba przeniosę swój kapitał z Full Tilt Poker na inny room. PP ma tę zaletę, że jest ta "Wielka Promocja", na którą się łapię. Nie wiem jednak czy będzie mi się to opłacało w dłuższym okresie czasu.
Pozdrawiam.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
fixed-limit, no-limit, SnG
Na jakim limicie grasz?
NL5, SnG 3$, FL 0,02 $ / 0,04 $
Full Ring
5-7h tygodniowo
Na PartyPoker mam 15$, a zamierzam wpłacić 40$.
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
Full Tilt Poker, PartyPoker, Poker770
Budowa bankrollu i przejscie na wyższe stawki.
Jeżeli jesteś przyzwyczajony do PartyPoker i możesz wziąć udział w promocji Więcej Party, mniej tiltu to polecam to zrobić. Szczegóły jak skorzystać z tej promocji powinieneś otrzymać w tickecie.
Ponieważ nie grasz zbyt wiele i trudno będzie Ci osiągnąć wysokie poziomy VIP, a co za tym idzie przyzwoity rakeback na niektórych roomach, proponuję po wyrobieniu bonusu na PartyPoker i powiększeniu bankrolla przeniesienie się na PokerStars. Na tym roomie masz aż pół roku na wyrobienie bonusu od pierwszej wpłaty, który będziesz mógł spokojnie swoim tempem wyrabiać, a znajdziesz tam wszystkie interesujące Cię gry.
PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłaty
Widzę, że lubisz pograć różne odmiany. Jeżeli kiedyś zdecydujesz się na konkretną odmianę zapraszam ponownie do tego wątku. Być może wtedy wybór byłby inny. Sam lubię pograć FL, a to ogranicza wybór w zasadzie tylko do PartyPoker i PokerStars, a już zwłaszcza jeżeli mowa o full ringach, które jeżeli zamierzasz piąć się po limitach można grać praktycznie tylko na PokerStars. Oba te roomy są bardzo dobre i osobiście na żadnym z nich nie miałem nigdy żadnych problemów i mogę je szczerze polecić.
Pozdrawiam
PLO
Na jakim limicie grasz?
PLO2-PLO4
Short handed
20-30 godzin w tygodniu
100$ z możliwością podwyższenia do 300$
partypoker, william gill, poker770,titan poker, everest poker.
Edukować się, grać 20-30h i w ciągu 1-2 miesięcy przejść na PLO10
Niestety starsów nie moge przypisać do PS a wiem że tam rake pobierany przez pokeroom jest najmniejszy.
NLH cash
Na jakim limicie grasz?
NL2 i NL5
SH
Ile czasu poświęcasz na g30 h i w górę tygodniowo
40$ - zwiększam do 100$
Pokerstars i Party poker ( z titan poker cos sie porobilo :/)
Edukacja, zwiększenie czasu i przechodzenie na wyższe limity oczywiście
Napisane przez AlanUTM
PLONa jakim limicie grasz?
PLO2-PLO4Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
Short handedIle czasu poświęcasz na grę?
20-30 godzin w tygodniuJaki jest Twój obecny bankroll?
100$ z możliwością podwyższenia do 300$Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
partypoker, william gill, poker770,titan poker, everest poker.Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Edukować się, grać 20-30h i w ciągu 1-2 miesięcy przejść na PLO10Niestety starsów nie moge przypisać do PS a wiem że tam rake pobierany przez pokeroom jest najmniejszy.
Witaj AlanUTM,
Jeśli chodzi o Omahę na stawkach PLO2 i PLO4 to niestety ilość roomów jest ograniczona. W sieci Ongame i na PartyPoker można grać dopiero od nl10. Na innych roomach poza siecią iPoker jest mały trafic. Dlatego najlepszym wyborem będzie pozostanie w sieci iPoker i dopiero po przejściu na wyższe stawki zmiana poker roomu.
Grałeś już jednak na wielu skinach tej sieci. Dobrze jest wybierać poker room na którym się jeszcze nie grało ze względu na bonus od depozytu, który dla graczy niskich stawek prawie zawsze jest lepszy od systemu VIP.
Dlatego polecam Ci paddypowerpoker. Otrzymasz bonus od depozytu w wysokości 200% do 2000$ wypłacany w 10$ ratach, który jest równowartością 30% rake backu. Na jego wyrobienie będziesz miał 90 dni. Dzięki wpłacie otrzymasz jeszcze aż do 500 dodatkowych StrategyPoints. Warto więc wpłacić większą sumą, ze względu na wcześniej wspomniany bonus i SP.
Paddy Power Poker
- promocje i informacje
- VIP Program
Gdy zdobędziesz rolla wystarczającego na przejście na PLO10, będziesz miał większy wybór poker roomów. Dlatego polecam odwiedzić ten wątek gdy wyrobisz bonus na paddypowerpoker.
Pozdrawiam.
Napisane przez krzychub
NLH cashNa jakim limicie grasz?
NL2 i NL5Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
SHIle czasu poświęcasz na g30 h i w górę tygodniowo
40$ - zwiększam do 100$Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
Pokerstars i Party poker ( z titan poker cos sie porobilo :/)Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Edukacja, zwiększenie czasu i przechodzenie na wyższe limity oczywiście
Witaj krzychub,
Czy wybrałeś już poker room na który otrzymasz swój darmowy kapitał?
Jeśli nie to polecam zacząć od tego kroku. Następnie możesz wpłacić własną gotówkę jeśli dany poker room przypadnie Ci do gustu. Z dostępnych poker roomów, na który możesz otrzymać darmowy kapitał polecam William Hill.
Oprócz darmowego kapitału, przysługiwać Ci będzie bonus od pierwszej wpłaty w wysokości 200% aż do 2000 $. Dzięki niemu szybciej przejdziesz na wyższe limity.
Za grę na William Hillu otrzymywać będziesz 5SP, dzięki temu wyrobienie wyższego statusu na PokerStrategy.com będzie dużo łatwiejsze, a z nim uzyskasz dostęp do lepszych materiałów.
Trafic na nl2 sh jest duży, teraz jest zapełnionych ponad 30 stołów. Na nl5 tych stołów jest już ponad 70, do tego od nl5 masz możliwość gry na stołach typu speed poker.
William Hill
- promocje i informacje
- VIP System
Pozdrawiam.
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
Holdem NL , cashówki na najniższych stawkach NL2
Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
Grałbym na darmowym kapitale , który otrzymuje bez depozytu za rozwiązanie quizu
myślę że jakbym miał 10$ to aby buy-iny nie były za duże to NL2
Jeśli już na stolikach to preferuje full ring z
Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
Póki co więcej czytam i się szkole niż gram, ogólnie ~2h dziennie. Ale to się zwiększy do około 3-4.
Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
Bankroll - to co dostane na start ( 10$ ), ewentualnie jakaś wpłata typu 5$.
Nie mam
Rozwinięcie umiejętności, nauka pokera i umiejętne zarządzanie bankrollem.
Witaj LewoP,
Najlepszym poker roomem dla Ciebie będzie PartyPoker. Z poker roomów na które rozdajemy darmowe kapitał, rozgrywanych jest na nim najwięcej gier typu NL FR.
W tej chwili na nl2 fr jest zapełnionych ponad 60 stołów, więc z wyborem odpowiedniego stolika nie powinieneś mieć problemu.
Otrzymywać będziesz 4,5 Strategy Points za 1$ raku, więc wyrobienie wyższego statusu na PokerStrategy.com będzie szybsze. Uzyskasz dzięki temu dostęp do większej ilości materiałów szkoleniowych.
Przysługiwać będzie Ci bonus od depozytu w wysokości 100% do 500$, który jest odpowiednikiem 33% rake backu.
PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club
Pozdrawiam.
ale bonus od depozytu jest na kazdym pokerroomie to zaden odpowiednik rakebacku
i niezapowiada się na początku nauki na jakieś depozyty. ale obczaje ten room dzięki za propozycje. na przeliczniku Strategy Points / rake mi aż tak nie zależy bo będą to niskie stawki żebym nabił sensowną liczbę pkt.
Witam serdecznie
Ciekawy jestem jak mnie zadowolicie
NL cash
Na jakim limicie grasz?
NL10 i intencją na nl20/25/30
FR
Ile czasu poświęcasz na grę
około 4 godzin dziennie w przedziale od 8.00 rano do 23.00
ważne żeby stoliki były od tej 10.00
400$
FTP - blokada konta cheap dummping
P* - nie przypisane
Everest - nie przypisane
Players Only - brak room-u ( ale przypisane xD)
UB - brak room-u ( ale przypisane xD)
Party poker - przypisane ( nie używane rok )
William hill - przypisane ( nie używane rok )
770 poker - przypisane - brak stolików
euro poker - przypisane - brak stolików
granie 9/12 stolików
możliwość awansu na wyższy limit na danym poker room-ie
program VIP
- najlepiej first depo lub jakaś promocja
Jakaś propozycja ???
W momencie gdy poker room zmieniasz co 1-3 miesiące możesz takie bonusy wyrabiać praktycznie cały czas. W większości wypadków dla graczy niskich limitów bonusy od depozytu dają lepszy zwrot raku niż programy vip, lub stałe rakebacki.
Jeśli za wygenerowanie 1500$ raku dostaniesz 500$, to czy nie jest to zwrot raku?
Pozdrawiam.
tylko nie rozumiem co daje bonus od depozytu ( który wszędzie jest podobny 100 lub czasem 200% ) do zwrotu raku? i w roomie w ktorym tez jest bonus od depozytu plus mają stały rakeback to jest niby gorszy?
sorry ale nowy jestem i nie wiem czy rozumiem do konca Ciebie a chcialbym byc pewny ze akurat taki a nie inny room
Napisane przez Mienso24
Witam serdecznie![]()
Ciekawy jestem jak mnie zadowolicie
![]()
NL cashNa jakim limicie grasz?
NL10 i intencją na nl20/25/30Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
FRIle czasu poświęcasz na grę
około 4 godzin dziennie w przedziale od 8.00 rano do 23.00
ważne żeby stoliki były od tej 10.00Jaki jest Twój obecny bankroll?
400$Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
FTP - blokada konta cheap dummping
![]()
P* - nie przypisane
Everest - nie przypisane
Players Only - brak room-u ( ale przypisane xD)
UB - brak room-u ( ale przypisane xD)
Party poker - przypisane ( nie używane rok )
William hill - przypisane ( nie używane rok )
770 poker - przypisane - brak stolików
euro poker - przypisane - brak stolikówJakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
granie 9/12 stolików
możliwość awansu na wyższy limit na danym poker room-ie
program VIP
- najlepiej first depo lub jakaś promocjaJakaś propozycja ???
![]()
Witaj Mienso24,
Jeśli posiadasz przypisane konto do PokerStrategy.com warto zainteresować się WPT Poker.
Nie wiem jak wygląda trafic w ciągu dnia, jednak na grę na 12 stołach może nie wystarczyć. Teraz jest pełnych ok 45 stołów na nl10, oraz ok 20 stołów nl25. Na inncyh roomach/sieciach trafic ten będzie niższy.
WPT Poker
- promocje i informacje
- VIP Club
- Natychmiastowe podwyższenie poziomu VIP oraz otrzymaj reload bonus 1000 $
Pozdrawiam.
Witam,
przypominam, że wątek ten NIE służy do wymiany poglądów, lecz do pomocy naszym użytkownikom w szukaniu poker roomu odpowiadającego ich wymaganiom. Posty odbiegające od tego tematu są tutaj niemile widziane i traktowane jako spam.
Pozdrawiam.
Dzięki spinek,
ale oferta PP jest już dla mnie nieaktualna. Pieniądze z FTP($40) nadal nie przyszły chociaż support uparcie twierdzi bym czekał. A więc zastanawiam się czy od razu przejść na P*. Pieniądze na ten room praktycznie przeniosą się od razu, gdy anuluję wypłatę i sparuję konta. Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję.
Cześć Gamer132,
W takim razie możesz przenieść się od razu na PokerStars. Tylko z tego co słyszałem to jeżeli wykonasz transfer z FTP na PokerStars to konieczny będzie kontakt z supportem PokerStars ( support@pokerstars.eu ), aby ręcznie dopisali bonus od pierwszej wpłaty, bo nie aktywuje się on automatycznie, a przy takim transferze nie ma miejsca na wpisanie kodu bonusowego STARS600.
Podaję jeszcze raz przydatne linki:
PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System
Pozdrawiam