Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia
AdisJuve
PokerStrategist

@MickeeMouse,

Spoiler

Napisane przez MickeeMouse

Napisane przez madavaster

[*] Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?

Pot Limit Omaha
Sit and Go

[*] Na jakim limicie grasz?

0.01$ / 0.02$

[*] Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?

Short handed

[*] Ile czasu poświęcasz na grę?

2/3h dziennie

[*] Jaki jest Twój obecny bankroll?

15$ :/ Odbudowuję bankroll po bankructwie.

[*] Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?

Odbudować bankroll, wejść na PLO 4.

Nie napisałeś nic na temat Poker roomów na których masz już podpięte konta.

Polecałbym w tym przypadku grę na PokerStars z kilku powodów:
- bardzo duża liczba stołów/graczy
- świetna oferta gier SnG
- przyjazne oprogramowanie

Można by tak długo komplementować tę platformę...

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłaty

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Kwiatek1991
PokerStrategist

1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
-Holdem NL

2.Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
- nl10

3.Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
- short handed

4.Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
- Planuje 2h-6h gry oraz 1h-2h nauki dziennie

5.Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
- Zostawiam sobie 20 BI na nl10(będzie przynajmniej 25 zanim się przeniose)
-strategia BSS

6.Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
- przejść nl10 i być wygrywającym graczem na nl20-25(przynajmniej 6bb/100+)

Aktualnie wyrabiam punkty na cake poker żeby móc wypłacić gotówke(praktycznie już skończyłem zostało mi dosłownie z 1k rozdań, mam zamiar zostać do końca tygodnia odebrać rakeback i przenieść gotówke), chce zmienić poker room z powodu małej ilości dostępnych stolików oraz ich "jakości"(plrs/flop w granicach 4-20% sięga 30% ale to chwilowe tylko, do tego niskie pule, średnia pula około 10bb to już dobry wynik, no i fakt że takie dobre stoliki są dostępne pod wieczór). Zastanawiam się nad bwin i unibetem(jestem otwarty na inne propozycje) na obu platformach jest ponoć niski poziom plusem bwin jest chyba większa ilość słabych graczy i dostępność hand history, natomiast unibetu rakeback, chciałbym wiedzieć jak jest z dostępnością stolików na tych poker roomach na limitach nl5-25, ew na zaproponowanych roomach. Gram od 4 do 7 stolików na raz w zależności od dostępności...

Odpowiedz
Cytat
maciasowy
PokerStrategist

@Kwiatek1991

Na Unibecie bonus od 1 wpłaty to 1000€ podzielony na 10 rat a na każdą trzeba wyrobić 700€ rake ( bonus 60-dniowy), więc nie jest to room na micro niestety.Chyba że chodzi o rakeback to wtedy ok. Lepszym wyjściem byłby już 24h Poker

Odpowiedz
Cytat
slimy3
Oldschool Grinder

1. no-limit
2. NL50 (najlepiej w euro)
3. SH
4. ~30h/tydzień
5. 36BI
6. P*, PokerHeaven, PartyPoker, TitanPoker
7. Utrzymywać dobry volume, by móc wypłacać solidny RB :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
  • Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
    MTT
  • Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
    1$-10$
  • Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
    6-7h dziennie

Interesują mnie MTT z fieldem ~500 osób. Mniej nie za bardzo, a więcej to do maks 1k.

Ps. Jest jakaś aktualna strona z listą wszystkich istniejących poker roomów?

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

@Kwiatek1991

Spoiler

Napisane przez Kwiatek1991
1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
-Holdem NL

- nl10

- short handed

4.Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
- Planuje 2h-6h gry oraz 1h-2h nauki dziennie

5.Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
- Zostawiam sobie 20 BI na nl10(będzie przynajmniej 25 zanim się przeniose)
-strategia BSS

6.Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
- przejść nl10 i być wygrywającym graczem na nl20-25(przynajmniej 6bb/100+)

Aktualnie wyrabiam punkty na cake poker żeby móc wypłacić gotówke(praktycznie już skończyłem zostało mi dosłownie z 1k rozdań, mam zamiar zostać do końca tygodnia odebrać rakeback i przenieść gotówke), chce zmienić poker room z powodu małej ilości dostępnych stolików oraz ich "jakości"(plrs/flop w granicach 4-20% sięga 30% ale to chwilowe tylko, do tego niskie pule, średnia pula około 10bb to już dobry wynik, no i fakt że takie dobre stoliki są dostępne pod wieczór). Zastanawiam się nad bwin i unibetem(jestem otwarty na inne propozycje) na obu platformach jest ponoć niski poziom plusem bwin jest chyba większa ilość słabych graczy i dostępność hand history, natomiast unibetu rakeback, chciałbym wiedzieć jak jest z dostępnością stolików na tych poker roomach na limitach nl5-25, ew na zaproponowanych roomach. Gram od 4 do 7 stolików na raz w zależności od dostępności...

bwin to według mnie świetny pomysł. Jakiś czas sam tam grałem właśnie na NL10 i śmiało mogę powiedzieć, że nigdzie nie grało mi się tak przyjemnie. Stolików jest dużo i nie będziesz mieć problemów ze znalezieniem dobrego miejsca do gry.
Masz do tego niezły bonus od pierwszej wpłaty, na wyrobienie którego masz całe 60 dni.

Sprawdź info na temat tego poker roomu tutaj:

bwin
- promocje i informacje
- VIP System
- OnGame Points Race po 50 000 $

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Cześć slimy3! :)

Spoiler

Napisane przez slimy3
1. no-limit
2. NL50 (najlepiej w euro)
3. SH
4. ~30h/tydzień
5. 36BI
6. P*, PokerHeaven, PartyPoker, TitanPoker
7. Utrzymywać dobry volume, by móc wypłacać solidny RB :f_biggrin:

Ja bym tutaj mocno szedł w stronę 24hPoker.

Po pierwsze masz stoliki właśnie w euro. Po drugie jest też ładny rakeback i traffic nie powinien być problemem, jeśli tylko nie grasz naprawdę dużej ilości stołów. Soft jest w porządku i raczej nie słyszałem żeby ktoś specjalnie narzekał. ;)

Dostajesz bonus od pierwszej wpłaty 100% do 1000 euro, na wyrobienie którego masz 30 dni.
Zapoznaj się też z opcjami rakeback na dole TEJ strony.

A inne pomocne informacje znajdziesz tutaj:

24hPoker
- promocje i informacje
- VIP System
- rake race po 8000 €

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Kwiatek1991
PokerStrategist

Pytanie odnośnie bwin, możliwe że będę musiał zejść na nl5 ilość dostępnych stołów tam również jest wystarczająca?(tak wiem to powinno być oczywiste ale chciałbym mieć 100% pewności)

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Cześć Kwiatek1991! :)

Na pewno nie będzie problemów ze stolikami, choć na bwin funkcjonują stawki NL4. Nawet teraz jest tam dostępnych kilkadziesiąt stolików. Oczywiście piszę o NL SH.

Zresztą możesz to sam sprawdzić w przeglądarce internetowej. Nie trzeba mieć nawet zainstalowanego softu. :)

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
fred9850
PokerStrategist

Cześć,

-Holdem NL

- nl25/ nl50

- fr

- 1k rake na miesiąc

5.Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
- zrobić spory bankroll na spokojną grę Nl50 i NL50 ZOOM

Szukam roomu pod NL25-NL50 FR z rakebackiem >40%.
PP, WPT, P* odpadają. Fajnie jakby traffic też był choć zadowalający.

Odpowiedz
Cytat
evog
Elite Grinder
  • Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
    NLHE
    $0.5/$1
  • Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
    SH
  • Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
    4-5h dziennie
  • Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
    Poprawa skilla, wejście na $1/$2 i potem $2/$4

Szukam poker roomu gdzie będzie najwięcej rybek i najniższy poziom regów. Rakeback nie jest potrzebny. Wystarczy aby w godz. 13PM- 4AM śmigały 4 dobre stoły $0.5/$1 i 4 stoły $1/$2. Aktualnie gram na Party, szukam alternatywy gdy muszę siedzieć czasem 20min+ w kolejce do ryb.

Odpowiedz
Cytat
AdisJuve
PokerStrategist

@fred9850

Spoiler

Napisane przez fred9850
Cześć,

-Holdem NL

- nl25/ nl50

- fr

- 1k rake na miesiąc

5.Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
- zrobić spory bankroll na spokojną grę Nl50 i NL50 ZOOM

Szukam roomu pod NL25-NL50 FR z rakebackiem >40%.
PP, WPT, P* odpadają. Fajnie jakby traffic też był choć zadowalający.

Myślę, że warto zainteresować się William Hill. Jeśli chodzi o RakeBack to możesz go sprawdzić odwiedzając wątek:

-> Nasza wyłączna oferta VIP na William Hill

Jest to sieć Ipoker, dlatego też z trafficiem nie powinno być najgorzej.

William Hill
- promocje i informacje
- VIP System

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

A ja :(?

Odpowiedz
Cytat

Cześć evog!

Naturalną odpowiedzią na Twoje pytanie byłoby Party Poker... na którym grasz :)

Zasięgnąłem języka w tej sprawie, sprawdziłem traffic i rozmawiałem z CMami z innych społeczności.

"Dużo fishów, słabe regi" - tutaj warto zwłaszcza polecić następujące 2 roomy:

Poker Heaven

- promocje i informacje

- Zaletą jest flat rakeback, który sprawdza się idealnie gdy jest to Twój drugi/posiłkowy room.

- Dostałem rekomendacje od kilku graczy NL100 dla tego roomu, w tym zapewnienia, iż traffic jest akceptowalny.

Cake Poker

- promocje i informacje

- VIP Club

- Cotygodniowe wyścigi rake na Cake

- Cotygodniowy rake race na Cake

W okolicach północy naszego czasu (gdy tam jest 8-9 rano) chodzi:

NL100 SH - 8 pełnych stołów

NL200 SH - 5 pełnych stołów

- czyli w momencie najsłabszego ruchu ten room nadal spełnia Twoje wymagania, tymczasem w naszych godzinach popołudniowych i wieczornych (u nich w okolicach lub po północy) jest jeszcze lepiej, jeśli chodzi o ruch.

Według osób tam grających poziom jest zdecydowanie poniżej przeciętnej, w dużej mierze z uwagi na grających tam Amerykanów.

Podobnie jak w przypadku Poker Heaven, zaletą Cake Poker jest flat rakeback (36%).

Z drugiej strony w przypadku tego roomu warto zwrócić uwagę na fakt, iż otwartość na graczy z USA jest zarówno jedną z głównych zalet, jak i przesłanką do wyższej ostrożności, albowiem:

- akceptowanie graczy z USA nie jest mile widziane przez tamtejsze władze

- wypłaty są realizowane z opóźnieniami

Swego czasu wydaliśmy oświadczenie w tej sprawie:

Cake Poker - informacja dotycząca funduszy

Wprawdzie od tego czasu nie docierały do nas informacje o dalszych problemach, jednak warto mieć się na baczności.

Gdybyś miał jeszcze jakieś pytania/wątpliwości, pisz śmiało, tu czy na privie.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Dagryl
Oldschool Grinder

Witam,

Szukam poker roomu na ktorym moglbym wyrobic kase na HM2. Czyli takiego, na ktorym zrobie wymagana ilosc punktow i juz nigdy nie bede chcial na niego wrocic. WPTPoker bedzie dobry? na Everest mam juz niestety konto. Gram cashowki NL10.

Odpowiedz
Cytat
Spoiler

Napisane przez evLeisure

MTT

1$-10$

6-7h dziennie

Interesują mnie MTT z fieldem ~500 osób. Mniej nie za bardzo, a więcej to do maks 1k.

Ps. Jest jakaś aktualna strona z listą wszystkich istniejących poker roomów?

Sam dodaję sobie do Starsowej sesji PartyPoker i ten room (lub WPT Poker) bym polecał w pierwszej kolejności. Jednak generalnie trzymając się w takim przedziale stawek należałoby połączyć grę na (przynajmniej) 2 roomach. W przypadku PartyPoker / WPT Poker turki startujące mniej więcej między 17:00 a 20:00 które by się nadawały:

- 16:50 - 6 $ deep stack (500 $ GTD)

- 18:10 - 1 $ rebuy (750 $ GTD)

- 18:50 - 1 $ speed* (500 $ GTD)

- 19:05 - 6 $ 6max (2000 $ GTD)

- 19:55 - 1 $ 6max (500 $ GTD)

- 20:05 - 6 $ deep stack (2500 $ GTD)

- 20:15 - 11 $ (3500 $ GTD)

- 20:00 - Weekly Depositor Freeroll (1000 $ GTD + 2x 640 $ tickety) [w CZWARTKI]**

* Speed - na Party Poker mamy do czynienia z turkami SPEED oraz TURBO. Może to być mylące w porównaniu do innych stron, bo turbo odpowiada tutaj Super/Hyper Turbosom z innych stronek (3 min. blindy), natomiast SPEED to mniej więcej typowe Turbo (5 min. blindy). Szybszych turków niż SPEED nie polecam absolutnie, a i tutaj można się zastanawiać przy rollu na te stawki.

** Sam widzisz po pulach gwarantowanych w porównaniu do reszty turków z tej listy, że granie w czwartek pod cotygodniowy depositor freeroll dodaje dużo value. Wiąże się z tym jednak konieczność regularnego wrzucania depozytu. Z tego co pamiętam brało tam udział około 600-900 osób, ale jeśli ktoś ma świeższe dane, to może mnie poprawić.

Do tego na pewno warto dołączyć jeszcze 1 room. Jeśli kierowałbym się liczbą fiszy, to mój wybór padłby na PKR, ale opcjami są też wszystkie roomy z sieci Ongame lub iPoker.

Generalnie problemem może być podział rolla, ale bez gry na 2(+) roomach ciężko będzie o sensowny volume.

Skoro już mówiłem o value płynącym z cotygodniowego 1000 $ + freerolla, to tym bardziej nie można zapominać o cotygodniowym niedzielnym freerollu dla depozytorów (przykład), gdzie w puli jest aż 10 patyków. Ale tam by trzeba było "chodzić" za tym freerollem. No i w ten sposób dochodzimy też do odpowiedzi na pytanie w które dni najbardziej opłaca się grać. Czwartek + Niedziela - ten drugi dzień tym bardziej z uwagi na tonę fiszów grających konkretnie w weekend.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Grigo92
PokerStrategist

NLHE
nl4
BSS
SH
bankroll w tym momencie 150$
2-6h dziennie
Cel: szybko wejść na nl10, a później budowanie rolla na nl25 i gra na tym limicie.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Hej hej!

Grigo92 na jakich poker roomach masz już konta założone?

Odpowiedz
Cytat
Grigo92
PokerStrategist

Full Tilt Poker
PartyPoker
Bet365 (obecnie gram, ale traffic niski i dużo nitów)
gram gry cashowe oczywiście :)

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

No to ja polecę Ci bwin.

Limit znajdziesz NL4, dokładnie taki jak potrzebujesz. Traffic jest bardzo przyzwoity, a i nitów NA PEWNO mniej niż na ipoker. Możesz grać również przez przeglądarkę internetową. :)

Ładny bonus od pierwszej wpłaty + 60 dni na jego wyrobienie.

Tutaj znajdziesz wszystkie potrzebne informacje:

bwin
- promocje i informacje
- VIP System
- OnGame Points Race po 50 000 $

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat