... i to od razu na pierwszym miejscu! Wiem, że to niewielkie (kasowo) osiągnięcie. Większość z Was pewnie w ogóle nie gra freerolli tylko bardziej opłacalne turnieje, ale... dla mnie freeroll to idealna okazja do trenowania i nauki gry turniejowej, która nic nie kosztuje. staram się grać w większości dostępnych na titanie/mansion. Dzisiejszego dnia po odpadnięciu z free satelity na mansion wcisnąłem gaz do dechy i dojechałem na metę. Odetchnąłem z ulgą jak już zostało 50 osób i wiedziałem, że przynajmniej przekroczyłem tę magiczną granicę dostania cokolwiek za turniej. Nawet nie myślałem o top10 - przez większość gry byłem bardzo tight i mialem maly stack, w najbardziej dramatycznym momencie zostało mi kasy na 5-6 BB, ale zawsze wychodziłem z opresji obronną ręką i nie all inowalem byle czego w akcie desperacji. Był jeden moment, w którym miałem ultra farta, bo wszedłem w all-in z 66 na ręce, drugi koleś miał TT i nie doszla mi żadna 6 - uzbierał mi się po prostu strit :))). heads up to była jakaś porażka ze strony mojej jak i przeciwnika, czułem że obydwaj jesteśmy kompletnymi leszczami w tej rozgrywce, ale raz zrobiłem na niego zasadzkę. z buttona mając AA dałem call, koleś spory rise - zdublowalem jego rise, na flopie doszedł mi kolejny A. postawiłem zwodniczo 1/4 pota, koleś pojechał z all inem to śmiało sprawdzam. wtedy właśnie ogoliłem go z większości jego żetonów i w nastepnych 3 partiach było po wszystkim (all inowalem z A9, miał Q3 i nic mu nie doszlo).

Powiadomienia
Wyczyść wszystko
Poker
5
Użytkownicy
0
Reakcje
379
Wyświetlenia
Coach
4 odpowiedzi
nice
kurcze coraz więcej os na mansionie, konkurencja się robi
wyrobie punkciki na jakiegoś ipoda i zmiana platformy :-P
Ja również gratuluję yac. Ja nigdy nie wygrałem nawet freerolla, nie mówiąc o turnieju o kasę (pomijając zwycięstwo podczas zlotu w Łodzi :D) więc już teraz jesteś lepszy ode mnie. ^^
Pozdrawiam