Przejdź do forum
Oświadczenie nt. sa...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Oświadczenie nt. sapheala

335 Posty
135 Użytkownicy
19 Reakcje
71.3 K Wyświetlenia
7OKER
Oldschool Grinder

Sweat session na nl1k na 4 stołach 1.5h z Nijajem Live bez psującego się mikrofonu, mnie przekona.

Shad0w69
Elite Grinder

Napisane przez 7OKER
Sweet session na nl1k na 4 stołach 1.5h z Nijajem Live bez psującego się mikrofonu, mnie przekona.

+1

bart87
Oldschool Grinder

Napisane przez katherine91
rowniez dla mnie nie jest to zaden dowod ze jestes tym kim za kogo sie podajesz i co juz osiagnales, we wczorajszym temacie o tobie wyszlo tyle spraw , tyle walkow , tyle kompromitujacych cie histori i niemalze zelaznych dowodow ze dla mnie i tak jestes juz skonczony. dziekuje dobranoc

+1, podpisuje sie

Napisane przez Shad0w69

Napisane przez 7OKER
Sweet session na nl1k na 4 stołach 1.5h z Nijajem Live bez psującego się mikrofonu, mnie przekona.

+1

+2

qlencjusz
Oldschool Grinder

.

SeBiX7
PokerStrategist

Napisane przez KatarzynaM
chcemy też podkreślić, że same wygrane - zwłaszcza na wysokich stawkach - nie decydują o tym czy ktoś jest kompetentnym trenerem, czy jest w stanie przekazywać wiedzę innym. Wystarczy jedynie porównać sytuację świetnych trenerów, którzy nigdy nie zyskali sławy jako piłkarze (wystarczy spojrzeć choćby na Jose Mourinho).

:ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

gdyby w piłkę grano przez internet to Mourinho byłby jednym z lepszych piłkarzy na świecie

7OKER
Oldschool Grinder

I co z tymi sng 2 milionów mimo że nie grałem dużo?
Też ciekawa sprawa, warta wyjśnienia

Wypowiedz z podcasta ~" grałem te turnieje za 215$ czy za ile one tam są :)

Według PTR Saph nie istnieje, czyli nie grałeś na żadnym dużym roomie, więc same wykresy są warte nie wiele.

Co najmniej jeden sweat z Nijajem i skończą się niedomówienia, no może oprócz tych turków.

Chyba każdemu zależy na wyjaśnieniu sprawy do końca i oczyszczenia atmosfery?

bart87
Oldschool Grinder

Napisane przez KatarzynaM
Przede wszystkim chcemy wyjaśnić, że nasza oferta prywatnych treningów opiera się na następującej zasadzie – PokerStrategy.com nie reguluje relacji między użytkownikami, a trenerami, nie negocjuje cen itp. Zezwalając na umieszczanie prywatnych ofert treningowych PokerStrategy.com stwierdza, że dany trener jest kompetentny do udzielania treningów.
Trenerzy sami ustalają ceny, natomiast użytkownicy na podstawie materiałów publikowanych przez trenera (filmy, coachingi publiczne, dyskusje strategiczne itp) oraz feedbacku dostarczanego przez społeczność (na podobieństwo e-bay) mają sposobność ocenić, czy dany trening jest wart swojej ceny.

W takim razie czemu pokerstrategy nie pozwala oferować treningów przez zwykłych użytkowników, skoro nie reguluje relacji, nie ustala zasad itp. Zwykli użytkownicy sami mogą ocenić kompetencje danych graczy, wystawiać im feedback itp...

Sapheal został zatrudniony przez nasz Dział Edukacji i jest odpowiedzialny za tworzenie centralnego produktu pokerowego i jego ulepszanie. Jego najnowszym projektem jest "expert toolbox", który już niedługo opublikujemy na stronie i który zebrał najwyższe oceny od konsultowanych w tej sprawie poker prosów.
Dział Edukacji zezwalając na publikacje jego oferty prywatnych coachingów potwierdza jego kwalifikacje trenerskie.

Jakich prosów?

Czy możesz chociaż ogólnie przybliżyć na jakiej zasadzie odbywa sie proces weryfikacji pracownika i jego kwalifikacji trenerskich?

Teges
BlackMember

Dwie rzeczy po pierwsze, jak się tak na brudizło tak łatwo sie tego nie posprząta. Druga rzecz, nie piszmy tu bezsensownych postów, jak widzicie Sephael jest pracownikiem Działu Edukacji Ps, więc nie jest pracownikiem PL PS, co za tym iddzie, nikt nie bedzie z naszych go weryfikował.

bl00dp3t
Oldschool Grinder

Dla mnie to dopóki Sapheal wykonuje dobrą robote na Gibraltarze (a to potrafią ocenić narazie tylko jego pracodawcy i jak się zdaję oceniają pozytywnie) i dzięki temu podniesie się poziom materiałów PS to dla mnie jest to ok.

Z jakiegoś niezrozumiałego jednak powodu próbujecie zniszczyć człowieka, którego jak narazie jedynym udokumentowanym "przewinieniem" jest zarozumialstwo i pewność siebie. Jedyne z czego powinien się wytłumaczyć to te teksty o raku do innego gracza.

Nie mówię oczywiście, że wszystko jest ok, bo cała sprawa faktycznie jest trochę dziwna i niezrozumiała i prawdopodobnie w którymś momencie zostały popełnione błędy zarówno przez Spaheala jak i adminów i modów. Natomiast taki szaleńczy atak ta niego to chyba trochę przesada to wygląda jak jakaś krucjata i sadyzm w jednym. Szczególnie beznadziejne są posty niektórych na jego angielskim blogu i pchanie tego syfu poza granice naszej społeczności.

7OKER
Oldschool Grinder

Napisane przez bl00dp3t
Dla mnie to dopóki Sapheal wykonuje dobrą robote na Gibraltarze (a to potrafią ocenić narazie tylko jego pracodawcy i jak się zdaję oceniają pozytywnie) i dzięki temu podniesie się poziom materiałów PS to dla mnie jest to ok.

Z jakiegoś niezrozumiałego jednak powodu próbujecie zniszczyć człowieka, którego jak narazie jedynym udokumentowanym "przewinieniem" jest zarozumialstwo i pewność siebie. Jedyne z czego powinien się wytłumaczyć to te teksty o raku do innego gracza.

Nie mówię oczywiście, że wszystko jest ok, bo cała sprawa faktycznie jest trochę dziwna i niezrozumiała i prawdopodobnie w którymś momencie zostały popełnione błędy zarówno przez Spaheala jak i adminów i modów. Natomiast taki szaleńczy atak ta niego to chyba trochę przesada to wygląda jak jakaś krucjata i sadyzm w jednym. Szczególnie beznadziejne są posty niektórych na jego angielskim blogu i pchanie tego syfu poza granice naszej społeczności.

-1

babel92
Oldschool Grinder

Napisane przez blade2206

Napisane przez Shad0w69

Napisane przez 7OKER

+1

+2

+3, ale nie wiem, czy komukolwiek z polskiej sekcji PS.com na tym zależy (mówię o górze), bo to ich nie dotyczy ;)

Napisane przez bl00dp3t

Przeczytales tylko streszczenie tego co sie tutaj dzialo wczesniej czy sledziles watek od poczatku?

A z tymi wykresami to nie jest tak ze w filtry mozna crushowac NL5 ale w filtry dodac jeszcze do tego NL1k i NL100k jezeli tylko na danym limicie rozegralo sie co najmniej jedna reke i pokazac wynik w big blindach? ?( ?( ?(

Tego czy saphael wygrywa na nl10 czy na nl2k nie wie absolutnie nikt stad, dlatego ja sie wstrzymuje od sadow.

Nie widze rowniez nic zlego w tym, ze byl znanym hakerem czy co tam jeszcze wyszlo w trakcie 'sledztwa'. ba - swiadczy to o jego ewenemencie i strasznie wysokiej inteligencji. To na pewno przemawia za tym, ze ma predyspozycje by byc topowym graczem w pokera. (mam tez na mysli jego ogromne wiedze z matematyki - to rowniez znalezliscie w trakcie sledztwa)

Cytaty na temat 2mln winnings i pare innych typu obrazenie uzytkownikow brzmia za to negatywnie i rowniez ciezko mi uwierzyc, ze czlowiek, ktorego 'znamy' z chociazby z bloga ma dwie osobowosci - bo o tym to swiadczy.

Prawda jest taka, ze cala spolecznosc moze zarzucic tegesowi, ze jest klamca i udaje pokerzyste i zadac od niego wykresow, a on moze skomentowac krotko: nie interesuje mnie wasze zdanie i nie bedzie zadnych wykresow ani dowodow. Ty natomiast jestes trenerem, a nwaet jak sie okazuje kims jeszcze wazniejszych w tworzeniu strategii dla xxxxx uzytkownikow i MASZ OBOWIAZEK (a raczej PS) udowodnic, ze jestes tym za kogo sie podajesz.

z wykresow nic nie bedzie, bo to co tutaj zostalo wklejone to wszyscy sobie zdaja sprawe, ze jest oczywiscie zartem (zakladam, ze swiatowej klasy haker na pewno zna pdostawy na temat photoshopa i taki wykres mogl sobie do sniadania namalowac:) ). Jedynym sensownym sposobem sprawdzenia wiedzy wydaje sie faktycznie sweat session z osoba/osobami, ktore wszyscy wiedza, ze crushuja te stawki (np. Ninjai). Na pewno po jednej/kilku sesjach osoby kompetentne beda wiedzialy, ze gosc ma pojecie i wiedze, by faktycznie wygrywac.

Caly post pisze z sympatia i tak jak napisalem wczesniej, nie osadzam. Przedstawiam jedynie fakty, ze w tej chwili Saphael jestes niewiarygodny, a masz obowiazek swoja wiarygonosc przedstawic czarno na bialym.

btw. Ciezko ocenic jakosc przekazywanej wiedzy, bo jest ona niezrozumiala w wiekszosci dla wiekszosci (to takze fakt, a nie moja opinia) i ja np. nie chcialbym zaglebiac sie w strasznie skomplikowane analizy (takie przeprowadza saphael) nie bedac pewnym, ze gosc wie o czym mowi i to bedzie dla mnie rozwoj, a nie ogladanie giwazd przez teleskop.

Do dzis pamietam jeden temat odnosnie oceny rozdania z nl1k bodajze, gdzie ninjai, simon i wszyscy gracze polskiego ps z tych stawek przez 3 strony prowadzili dyskuje z saphaelem:

oni: to jest oczywiste
saphael: macie jakies obliczenia do tego?
oni: jakie obliczenia? tu nie ma co liczyc, w 1 zdaniu moze uargumentowac to zagranie
saphael: ale masz matme do tego? mi to zajmie 2 dni
....
....
....

Najlepsi gracze polskiego ps. robili wielkie oczy o czym on mowi, a ja i inni amatorzy mamy na slowo 4 godziny przeprowadzac analizy?

Napisane przez Teges

Dwie rzeczy po pierwsze, jak się tak na brudizło tak łatwo sie tego nie posprząta. Druga rzecz, nie piszmy tu bezsensownych postów, jak widzicie Sephael jest pracownikiem Działu Edukacji Ps, więc nie jest pracownikiem PL PS, co za tym iddzie, nikt nie bedzie z naszych go weryfikował.

Dokładnie tak jak pisze Teges, Sapheal został zatrudniony przez dział edukacji PokerStrategy.com i zajmuje się głównie działami strategii i nowymi aplikacjami.

Na polskiej sekcji działał gościnnie, a opinia naszych współpracowników z działu edukacji wystarczy w zupełności, żeby stwierdzić że nadaje się do tego co robi.

Wolną wolą Sapheala jest to, czy odpowie na pytania dotyczące jego prywatnych rozmów, wszyscy czekamy teraz na nowe narzędzie - Expert ToolBox, które ma okazać się wielkim hitem.

letsgamble92
PokerStrategist

Napisane przez manti1
Nie widze rowniez nic zlego w tym, ze byl znanym hakerem czy co tam jeszcze wyszlo w trakcie 'sledztwa'. ba - swiadczy to o jego ewenemencie i strasznie wysokiej inteligencji. To na pewno przemawia za tym, ze ma predyspozycje by byc topowym graczem w pokera. (mam tez na mysli jego ogromne wiedze z matematyki - to rowniez znalezliscie w trakcie sledztwa)

byc hakerem to jedno, a podawac sie za takiego to drugie...

jak napisalem - nie wiem kim byl. wszyscy tutaj moga tylko i wylacznie gdybac.

tak czy siak, jego wrozenie z gwiazd jakie odstawial na blogu pasuje mi na taka osobe:D

Ja czegoś nie czaje? To w końcu on jest expertem do spraw edukacji, programistą tworzącym nowe pokerowe narzędzia, coachem czy może wszystko w jednym? A macie tam na gibrartarze ciecia? Może on też chciałby prowadzić prywatne coachingi 3k/4h?

runninlikejesus
PokerStrategist

Ciekawe czy PokerStrategy pozwoli, aby człowiek, który okazał się kłamcą i hakerem (może nie tyle hakerem, co do umiejętności sapheala w tej dziedzinie nei mam pewności, ale w każdym razie związanym ze środowiskiem hakerskim) miał wkład w tworzenie programu, który później zostanie ze strony ściągnięty i uruchomiony przez ludzi obracających przez internet bardzo dużymi pieniędzmi...