TAK,TAK,TAK, to wszystko prawda nocny łowca powrócił. Długo ukrywał się w swojej norze, bacznie śledząc to co dzieje się w światowym pokerze. Chciał wrócić dużo szybciej ale black Friday zmusił go do opuszczenia Las Vegas i wrócił do Polski gdzie sytuacja nie najlepsza to jak sam stwierdził: co z tego, polska polityka to i tak chu*.
Gdy go spotkałem, to poświęcił mi 20 min by opowiedzieć co się z nim dzieje. Główną przyczyną jego nieobecności był również fakt iż cudem uniknął śmierci kiedy to ciężarówka właściciela schroniska dla zwierząt przejechała mu tylną łapę myląc go z psem. Ale udało mu się powstać.
Potem długo się rehabilitował. W wolnym czasie przeglądał „Pokerowy Express” ( tygodnik w świecie łowców) bardzo zmartwiła go sytuacja z FTP ale wierzy że uda się z tego wyjść.
Postanowił powrócić właśnie teraz, po gorączce WSOP z którego jest zadowolony bo dobrą grą popisał się „POKER BRAT” jego ulubiony zawodnik.
Niestety więcej czasu mi nie poświęcił bo musiał uciekać by szybko odrobić zaległości. Obiecał mi tylko że postara się przekazać mi kilka relacji z turniejów w których uczestniczą nasi gracze.
A więc trzymam go za słowo!!!!
p.s kazał przekazać gratulacje jakiemuś Pyszałkowi więc to robię.
A no i pierwsza relacja by przypomnieć o co tu chodzi.
A więc jako pierwszą ofiarę wybrał naszego trenera Oloriona ( a więc z wysokiej półki )
Olor ma FT w turnieju 27.5$ 360 cap 6K gtd na starsach.
Olor jest short stackiem więc musi pokazać jak grać z takim stackiem.
Zaczyna ze 7 stackiem przy 14bb na blindach 1k/2k ante 200
Dobrze zaczyna bo 2 razy gra 3 bet shove na big stacka i buduje się do 21bb.
Między czasie odpada jeden gracz w tym momencie olor jest 6/8.
Zwycięzca otrzyma 1462,50$ a w tej chwili gracze mają gwarantowane 187.50$.
TAK jest Olor wyrzuca jednego z shortów i buduje się do 30bb.
Na mp postanowił podbić gracz na BU gra shove za 5bb olor ma izi call ale jego KJ jest słabsze niż A6 przeciwnika. Flop nieprzyjaciel bo 59T 3 kara choć dają gs ale przeciwnik ma nuts FD turn to Qs dzięki czemu Olor trafia swojego outa, river nic nie zmienia i zostało 7 graczy.
Przerwa w turnieju.
Krótkie podsumowanie:
Olor ma 4 stack na 7
Cl ma 40bb Olor 24bb
Wszystkie stacki są wyrównane więc będzie dużo akcji.
Wracamy do turnieju.
2 ręka po przerwie odpada jeden gracz standard AQ na JJ na flopie Q i zostało 6 graczy.
p.s. AVATAR olora może demotywować przeciwników
NIESTETY TO KONIEC OLOR OUT
CIEKAWA akcja: olor na sb. Miał historię z graczem po swojej prawej pierw on 3betował Olora teraz olor zrobił to samo na co po namyśle opponent gra 4 bet all in i olor snap calluje pokazując AK które dominuje A9 przeciwnika. Niestety na turnie spada 9 i olor żegna się z turniejem na 6 pozycji inkasując 337.5$ (szkoda pot na CL)
GG i GL next time.
Sija. Dobranoc. I uważajcie nocny ŁOWCA czuwa hahahah.
sorki za błąd