Przejdź do forum
Ile czasu na nauke ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Ile czasu na nauke na starcie NL SH

21 Posty
15 Użytkownicy
0 Reakcje
3,379 Wyświetlenia

Witam,

robię topic, bo ostatnio zaczynam upadać coś..

Interesuje mnie, ile czasu poświęcaliście na naukę na początku, zanim przeszliście chociaż na średnie stawki.
Babram się ogólnie z pokerem już trochę czasu, fakt no też 2 roboty, studia, teraz już 1 robota i studia ;) Ale już gospodaruje tak 2h dziennie z 20 dni w miesiącu na poka.
Przeszedłem nl2 zaczynając od 70$, potem NL5 doszedłem do 200$, shotowałem na nl10, udało mi się dojść do 240 ale spadłem do 190$ znów.

Coś czytam po forach, po blogach żeby się zoorientować, jak to wyglądło na początku u niektórych. Niektórzy piszą, że nawet 1 filmik dziennie, przyznam że oglądam filmik raz na tydzień jak nie na dwa ;) Chyba za mało. Ale też potem mam ten problem, myślę sobie no kurde obejrzę filmik ale to nie będę miał czasu na gre.
Właśnie już chce dobrze ogarnąć teorię, uzbierać 300$ i na nl10 wbić, bo przeżyje swinga w dół jak nadejdzie.

Jak to u was wyglądało/ wygląda z tą nauką ?
edit:
I w ogóle, czy jak pracujecie, jak organizujecie sobie czas na grę, czy po pracy nie odczuwacie zmęczenia ? Ja w branży IT pracuje także all day przy monitorze, aż szum w głowie czasem już czuje tak koło 19-20 ;p I ile czasu dajecie rade poświęcić.

20 odpowiedzi
G1wave
BlackMember

Nauki nigdy za wiele :D!
Analizuj rozdania, oglądaj filmy, uczęszczaj na treningi, materiałów masz pod nosem mnóstwo.

Azzinoth
PokerStrategist

Ja codziennie staram się poświęcić około 1,5h do 2h na szeroko pojętą naukę.
Filmiki, analizy, rozmowa ze znajomymi, artykuły, książki czy treningi.
Grinduje NL10 z dość konserwatywnym bankrollem 50bi na limit.

Aczkolwiek w moim przypadku jest to około 8h dziennie poświęcane na pokera.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Azzinoth
Ja codziennie staram się poświęcić około 1,5h do 2h na szeroko pojętą naukę.
Filmiki, analizy, rozmowa ze znajomymi, artykuły, książki czy treningi.
Grinduje NL10 z dość konserwatywnym bankrollem 50bi na limit.

Aczkolwiek w moim przypadku jest to około 8h dziennie poświęcane na pokera.

Wow to sporo :)
Ja właśnie zacznę robić tak, że najpierw filmik, potem godzinka gry, bo to obejrzenie filmików paru i gra to ciągle dużo błędó nawet tych samych się robi;p

No ale ta, Ja też, coś pooglądałem i już chciałem stawki podbijać ;) I się dziwie, że mi słabo idzie.

Musisz sporo grac, wyrabiac duzy volume to przede wszystkim _wink:

70% czasu poswiec na gre, reszcze na forum i nauke

Ja sam poświęcam od 2-3h na naukę, tzn filmik, plus analiza rozdań z dnia poprzedniego, wstawienie do oceny, porobienie notatek, sweat session, czy hand review. Do tego gram min 5h na dzień.

Orlo007
Oldschool Grinder

Napisane przez vengeance88
Ja sam poświęcam od 2-3h na naukę, tzn filmik, plus analiza rozdań z dnia poprzedniego, wstawienie do oceny, porobienie notatek, sweat session, czy hand review. Do tego gram min 5h na dzień.

_o: o szok siedziec po 8h przed monitorem dziennie, nie uwazasz ze to zdeczka uzaleznienie?

ligabb
Poker Player

Uzależnienie? Może zamiast robić na budowie stwierdził, że chce zainwestować ten czas w pokera? :) W końcu są wśród nas gracze, którzy traktują grę jako 1/2, 3/4 czy 17/23 etatu..

YasQ
Oldschool Grinder

Napisane przez Orlo007

Napisane przez vengeance88

_o: o szok siedziec po 8h przed monitorem dziennie, nie uwazasz ze to zdeczka uzaleznienie?

Bardziej pasja. Ja pracuje na budowie od pon do sob po 11h + 2h dzienie przeznaczam na dojazdy jak to bys nazwal ?( 8h pokera przy tym to relax :D

Orlo007
Oldschool Grinder

nazwalbym to robota ;] ale praca to raczej przymus...

Pracowałem na budowie, w ciągu roku dorabiam jako korepetytor i niestety/stety ale za 3h korków mam tyle co za 8h na budowie. Praca umysłowa ma po prostu lepszy $/h.

Jasne, siedzenie 8h przed kompem i granie w gry jest marnotrawieniem czasu. Ale akurat poksa traktuje poważnie, mam teraz czas który chce jak najefektywniej spożytkować.

Skoro ty Orlo nie musisz pracować to spoko, ja niestety nie mam drzewa na którym rosną pieniądzę ;) dlatego jak coś robie to na serio a nie półśrodkami.

ladyPL
PokerStrategist

czy uczycie sie wedlug jakiegos planu?
ja mam na to sporo czasu, ale jakos chaotycznie to robie, tu artykul poczytam, na forum zajrze, film lookne i wiele z tego nie wynika.
czuje, ze czas mi ucieka i nie wykorzystalam go nalezycie.
nie moge sie zmusic do wstawienia rak do oceny.
jak to uporzadkowac?

Napisane przez mbak85
Interesuje mnie, ile czasu poświęcaliście na naukę na początku, zanim przeszliście chociaż na średnie stawki.

Jak wejdę na nl400 to napiszę ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez CronTheFish

Napisane przez mbak85

Jak wejdę na nl400 to napiszę ;)

a hahah no tak, powinienem napisać bardziej, na stawki powyżej NL10 :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez ladyPL
czy uczycie sie wedlug jakiegos planu?
ja mam na to sporo czasu, ale jakos chaotycznie to robie, tu artykul poczytam, na forum zajrze, film lookne i wiele z tego nie wynika.
czuje, ze czas mi ucieka i nie wykorzystalam go nalezycie.
nie moge sie zmusic do wstawienia rak do oceny.
jak to uporzadkowac?

Mam identyczny problem, obejrze filmik do połowy, wejde na forum, zrobie coś do żarcia, ale zaczałem się na siłę zmuszać już, że od początku do końca, nie ma siły na to, zmusić się trzeba ;)

hellYeahEnT
Elite Grinder

Moze byc bardzo ciezko ze wzgledu na prace ktora wykonujesz. Moj organizm np po 8h przy komputerze juz nie jest wstanie zniesc dodatkowej 1-2 przy pokerze. Takze zastanow sie czy praca Cie nie ogranicza i albo rzuc albo rzuc pokera :D

Ja na poczatku ogladalem 2 filmiki tygodniowo ale praktycznie nic z nich nie wynosilem, wiec filmiki mozesz sobie odpuscic - chyba ze nie znasz podstaw/gdzies robisz duze bledy to poszukaj filmikow ale szczegolowych a nie ogolnych.

Powinienes klasc duzy nacisk na nauke ale w inny sposob:

- na kazde 1000 rozdan(albo po sesji, czy nastepnego dnia) przegladnij po 10-12 najwiekszych wygranych i przegranych pol i zastanow sie czy nie dalo sie zagrac tego jakos lepiej. Jak nie jestes pewny to wrzucaj od razu rozdanie na forum

- staty - duzo osob tego nie docenia na poczatku, ja sam gralem okolo rok bez statow - i to byla strata czasu. Im wiecej cyferek jestes wstanie ogarnac tym lepiej. Zacznij moze od 8-10

- duzo gry - 40h miesiecznie - za malo, musisz grac z 70 minimalnie (z 30k rozdan).

Przede wszystkim jesli pracujesz caly dzien przy komputerze to polecam zakupic okulary do monitora jesli takich nie masz. Bardzo pomagaja, mozna siedziec godzinami przed komputerem, a oczy sie nie mecza (polecam firme gunnar). Poza tym jesli chodzi o nauke polecam zakupic jakies ksiazki, zeby uwolnic oczy od komputera na jakis czas + jakas gimnastyka bo organizm potrzebuje troche ruchu :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

O okulary popatrzę ;] No oczywiście nie mam, ale zmiany branży IT na inna sobie nie wyobrażam ;)
A co do sportu no to biegam, orbitreka w domu mam, jak jest czas w weekend to do lasu cisnę pobiegać, to fakt pomaga.

krzychoo89
PokerStrategist

Jutro bede w vobisie i jak znajde te okularki to przetestuje. Ostatnio mnie strasznie bola oczy i chodze z czerwonymi jak zombie. A okularow nie chce nosic, trzeba chronic wzrok.

sz3sz
Elite Grinder

moj sposob (w podobnym ukladzie praca + studia) to byla gra w opór przez weekend

i w ciagu tygodnia tylko session reviews, czytanie artów, ksiazek, ogladanie filmow, przegladanie forum oceny rak - czyli wszystko to co zwiazane z pokerem a nie wywolujace strat pienieznych w chwili gdy jestes zmeczony zyciem ;)