Przejdź do forum
nl2 up down up down...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl2 up down up down...

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
272 Wyświetlenia
edzioo

Witam, na początek powiem, że nie uważam się za jakiegoś superpokerzyste ;) ale mam skilla, który pozwala mi kończyć zdecydowanie częściej niż rzadziej ITM, na turniejach MTT, jest z tego jakiś znikomy profit. Poza tym, gram w rl z różnymi ludźmi zwykle na NL50pln i też mam z tego zysk.

Po jakimś czasie, przypomniałem sobie, że dostałem tu dawno temu $50, więc wchodzę na NL2 i gram, najpierw po mojemu. Wynik: ~10000 rąk i profit $20 potem taki sam spadek. Poczytałem artykuły, gram strategią BSS wynik mniej więcej taki sam. Trochę do przodu, trochę do tyłu.

Nie chcę dodawać sobie kasy i próbować na wyższych limitach, chcę sam dojść do tego z tych $50. Zastanawiam się co robię źle, doszedłem do wniosku, że może za często wchodzę w spekulacyjne ręce po flopie, ale mniej więcej, profit z wyblefowania przeciwnika i straty z tego, że wejdę w to, co uważam za blef, a nim nie jest (albo jest ale koleś wchodzi z ragsami i dostaje turn i river...) się równoważą. W każdym razie, gra na NL2 jest dla mnie bardzo frustrująca i nie daje mi zbyt wiele przyjemności.

Jakieś wskazówki, co robić, żeby się stamtąd wydostać? Inni jakoś to robią, chwalili się swoimi wykresami z NL2... Bo mój bankroll to ciągle 40 - 70 usd

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi

Na tych stawkach nie blefujemy. Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
edzioo Autor wątku
edzioo

a cbet ? w artykule było napisane, żeby zrobić cbet, jak flop pozwala?

Odpowiedz
Cytat

Powiem Ci tak. Zależy z kim grasz. Można ale w większości trafisz ludzi którzy wejdą na twój cbet all in bo trafiła im się niska para. Niskie stawki to czyste abc i szukanie ryby która nie zrzuca top pary mimo że po flopie bije go pół talii.

Odpowiedz
Cytat
edzioo Autor wątku
edzioo

ok... thx
dam znać za 10k rąk ;)

Odpowiedz
Cytat

Po prostu musisz nauczyć się jednej rzeczy: poprawny valuebet. Dynamika na tych stawkach jest taka, że ludzie częściej sprawdzają niż rzadziej. Niektórzy czasami potrafią calldown'ować 2 parę w 3betowanej puli. Tacy już niektórzy mają.

Odpowiedz
Cytat
edzioo Autor wątku
edzioo

no robię value bety (na oko), ale póki do srebra się nie dostane, to nie poczytam więcej o tym :<

Odpowiedz
Cytat