Przejdź do forum
Na jaki pokerrom si...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Na jaki pokerrom się przenieść (NL10 FR)

21 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
1,292 Wyświetlenia
zendera
Oldschool Grinder

Ugrałem 300 punktow na PartyPoker i teraz chcialbym zastanowic sie nad zmiana pokerroomu. Przejrzałem pobieżnie oferty różnych roomów i zastanawiam się nad Everestem oraz Unibetem. Room musi mieć rakeback, najlepiej małą ilość szortow (a nie ośmiu shortow na 10. osobowy stół jak na PartyPoker) i w miare niski poziom graczy. Gram fullringi na NL10. Za wszelkie propozycje dziękuję =)
`

20 odpowiedzi

Poleciłbym Ci Unibet, bo jest 30% RB, ale stołów FR jest stosunkowo mało w porównaniu do SH. Może FTP? 27% RB co tydzień + bonus od 1st depo up to 600$.

zendera Autor wątku
zendera
Oldschool Grinder

FTP tez ciekawe, ale z tego co slyszalem bardziej solidny poziom jesli chodzi o microstawki niz gdzie indziej.

kNoq001
PokerStrategist

ftp na micro limitach poziom nie tyle wyzszy co graja cholerne murki w dzien, osobiscie grajac tam sss przejechalem sie na nl25 -60$ poniewaz 80% moich rak nie dostawalo akcji, jesli lubisz grac w nocy to moge Ci powiedziec, ze bedziesz mial co tam kroic na amerykanskich rybach

zendera Autor wątku
zendera
Oldschool Grinder
zendera Autor wątku
zendera
Oldschool Grinder

Czy ktos sie orientuje jak wyglada rakeback na Everescie z oferty PokerStrategy?

krawczeiro
Oldschool Grinder

chu*owo, everest ma jeden z najgorszych rakebackow. ale za to fishback maja niezly

TehGamer
PokerStrategist

room na NL10?
dowolny, poziom jest wszedzie bardzo niski
chyba, ze planujesz grac 6+ stolow, to wtedy polecalbym Ci FTP, bo jest rakeback i duzy wybor stolow

Paszczi01
Elite Grinder

Jezeli grasz wieczorami a nie rano to IMO bossmedia pelno fishy i jest rb... ;)

DaivDave
Elite Grinder

Gram na tym samym poziomie co ty i przerobiłem ww. pokerromy...

Jeżeli chodzi o Everest to mile go wspominam, poziom przeciętny i dość przyjemny soft. Wbrew pozorom to co napisał krawczeiro rakeback może być całkiem spory. Jak za pewne wiesz, polega on na zdobywaniu punktów Summit i w zależności od poziomu VIP, punkty możesz wymieniać na gotówkę. Nie było by w tym nic nadzwyczajnego, ale są dostępne stoły na których możesz grać tymi właśnie punktami, a poziom na nich jest mocno przeciętny i rakeback może być całkiem spory nawet na NL10. Jeżeli jesteś tym zainteresowany mogę Ci podać szczegóły.

Jeżeli chodzi o FTP to poziom jest trochę wyższy. Ogólnie to gra tam bardzo dużo shortów i murków, zaletą jest przyjemny soft i rakeback 27% wypłacany w każdy piątek. Jednak generalnie jak dla mnie to gra na FTP ze względu na dość schematycznych przeciwników nie przynosi satysfakcji.

Jeżeli chodzi o Unibet, to sporym minusem jest ilość dostępnych stołów, w godzinach porannych możesz zapomnieć o graniu, w godzinach popołudniowych sięga do ok. 6, wieczorem jest zazwyczaj 6+ i dopiero wtedy można spokojnie pograć . Zaletą jest bardzo niski poziom, miałem wrażenie, że niektórzy pierwszy raz grają w pokera. Dodatkowym minusem jak dla mnie była waluta Euro, założyłem Moneybookers w $ i za każdym razem podczas wpłacania/wypłacania czekało mnie przewalutowanie.

Od kilku dni zacząłem grać na P* i jak na razie jestem mile zaskoczony. Soft jest bardzo dobrze dopracowany, nie ma problemów ze znalezieniem stolików i poziom graczy jest zadowalający. Jedyny spory minus to bardzo wolne nabijanie SP. Spróbuj rozważyć jeszcze tą opcję, bo wg mnie na grę pod rakeback jeszcze przyjdzie pora...

Też uciekam z PP jeszcze tylko końcówkę bonusu 100$ wyrobie.
Interesuje mnie również NL10 FR i jakieś przyjemne bonusy do wyrobienia. Gram raczej po nocach.

FTP czy P* ?

Unibet mało ludzi? Ja o każdej porze dnia czy nocy bez problemu znajduję 6 stołów. Wiadomo, że od 14-22 jest najwięcej ludzi, ale w pozostałych godzinach też da się znaleźć stoły.

DaivDave
Elite Grinder

BVGZupa napisał
Unibet mało ludzi? Ja o każdej porze dnia czy nocy bez problemu znajduję 6 stołów. Wiadomo, że od 14-22 jest najwięcej ludzi, ale w pozostałych godzinach też da się znaleźć stoły.

Z tego co pamiętam to ty grasz SH? Z tymi stołami to akurat nie było problemu, ale z FR było tak jak napisałem.

SOEK napisał
Też uciekam z PP jeszcze tylko końcówkę bonusu 100$ wyrobie.
Interesuje mnie również NL10 FR i jakieś przyjemne bonusy do wyrobienia. Gram raczej po nocach.

FTP czy P* ?

Na P* nie ma co liczyć na bonusy, oferują jedyne 50$. Na FTP jest 100% aż do 600$. Więc jeżeli wybierasz platformę ze względu na bonus to wybór masz prosty.

DaivDave
Elite Grinder

Zaciekawiło mnie porównanie platform, a dokładniej FTP ze względu na rakeback i P* na którym rakebacku nie ma.
Obliczenia podam na własnym przykładzie. Zapłacony rake będzie podany z PT3.

Rakeback na FTP naliczany jest od wtorku do poniedziałku i wypłacany w piątek.
W moim przypadku od 9.06-15.06 rozegrałem 8.5k rąk i wg PT3 zapłaciłem 76$ rake i dostałem 21.5$ rakeback.
Podsumowując rake płacony na 1k rąk na FTP wynosi 9$, dostałem 2.5$ rakeback, więc płacę 6.5$ rake na 1k rąk.

W przypadku P* gram tam od kilku dni i rozegrałem 3.8k rąk. Wg PT3 zapłaciłem 21.9$ rake wobec czego płacę 5.7$ rake na 1k rąk.
Oczywiście te obliczenia są tylko przybliżone ale wg mnie ten rakeback na FTP to po prostu chwyt marketingowy.

Zastanawia mnie jeszcze kwestia obliczania rake przez PT3, być może w tym jest błąd i moje obliczenia nie mają sensu :evil:.

I chciałem jeszcze dodać, że jeżeli jesteś wygrywającym graczem i trzymasz winrate na poziomie 8BB/100 to rakeback wynosi tylko/aż 15%.

TheNaturat
PokerStrategist

1) 9$ rake - 2.5$ rakebacku = 6,5$ rake'u
2) Za mała próbka, w longrunie wyjdzie na jedno.

DaivDave
Elite Grinder

1) Już poprawiłem :f_thumbsup: hehe.
2) Czyli rakeback na FTP nie odgrywa aż tak dużej roli i nie powinien być brany pod uwagę przy wyborze platformy?

Urbi23
Oldschool Grinder

Pamiętaj tylko, że rakeback naliczany jest od wartości "MGR", natomiast rzeczywisty rake, który zapłaciłeś to "Rake"

marcinshark
Oldschool Grinder

na Party na NL25 jest już normalnie pod względem ilości shortów
2-3 na stół, a znajdziesz i bez nich

Lol? Ja wczoraj chciałem bratu pokazać jak się gra shortem, on ma konto na Party, to chciałem zrobić Table Selection - może ze 3 stoły były w miarę normalne, reszta jest po prostu sparaliżowana przez shorty. Zależy też pewnie o jakiej porze grasz, natomiast short stacki zniszczyły ten room, a szkoda.

zendera Autor wątku
zendera
Oldschool Grinder

Ale mimo wszystko chcialbym wybrac sobie jakis room z rakebackiem i rozstanę się na jakis czas z PP. Ktoś wie coś o stolikach FR NL10 ktorego z tych pokerroomow: Ladbrokes Poker, betsson, bwin, Poker Heaven czy moze ktoregos z sieci iPoker? Bede wdzieczny za kazda pomoc.