Przejdź do forum
mutlitabling

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

mutlitabling

16 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,112 Wyświetlenia
FafaMX

Witam. zacząłem 3 podejście do pokera online ;) Pierwsze przegrany kapitał startowy, później zrobiony depozyt znowu przegrany. A teraz zaczynam 3 podejście z kolejnym depozytem ;)
Po wcześniejszych doświadczeniach stwierdziłem że najlepiej idą mi turnieje s&g i dosyć dobrze mi idzie... jak gram na jednym stole. A kłopoty zaczynają się gdy otworze więcej stołów. W sumie już przy 4 stołach nie mogę ogarnąć gry i się gubię. A jak bym miał otworzyć 16 stołów czy więcej to chyba był szybciej wyszedł z tych stołów niż na nie wszedłem.
Więc czekam na jakieś wskazówki jak ogarnąć więcej stołów niż jeden ?(
Dodam ze gram na P*

Odpowiedz
Cytat
15 odpowiedzi
dlrzz

Witam,

Na początku nie radziłbym grać więcej niż 4 stołów. Zależy to od Twoich umiejętności i bankrolla. Trzeba być zabezpieczonym na pojawienie się bad runa czy downswingu, bo im większą ilość stołów grasz, tym bardziej bolesny może być spadek Twojego rolla.

Postaraj się może przez jakiś czas grać na tym jednym stole, zwracając uwagę na więcej szczegółów w danej grze. Jeśli opanujesz bardzo dobrze podstawy oraz zwracanie uwagi na to, co się dzieje na stole (najczęstsze błędy właśnie w tej sferze występują z powodu małej ilości czasu do decyzji), wtedy spróbuj zagrać tak samo na 3-4 stołach.

Polecam Ci blog Learn & Play by boxer --> NL FR / SH. Jego autor gra cash, ale znajdziesz tam dużo wartościowych informacji, co robić, gdy przychodzi akcja do Ciebie. Wyuczenie takich nawyków szybkiego rozpoznawania Twojej sytuacji przyda Ci się, gdy będziesz chciał już grać więcej stołów, np. 9, 12 czy 24 :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

Multitabling jest jak jazda samochodem. Po pewnym czasie niektore czynnosci przychodza samoczynnie. Czlowiek uczy sie w odpowiedniej kolejnosci i selektywnosci uwagi pod katem pokera.

Napisz jaki masz nick i gdzie grasz!

Odpowiedz
Cytat
FafaMX Autor wątku
FafaMX

Jak narazie nie planuję grać więcej niż 4 stołów. Tylko chciał bym jakieś rady jak ogarnąć te 4 stoły. Wiem że najrozsądniej by było rozwijać się na tym jednym stole, lecz gra na jednym stole jest jak dla mnie za nudna.

Zaraz rzucę okiem na ten blog ;)

edit.
Gram na PokerStars
login: fafasystem

Samochodem już umiem jeździć teraz czas na naukę mutlitablingu :D

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

Ok, będę Cie szuuuuukał ! :)

Mam busto na p* :P

Odpowiedz
Cytat
FafaMX Autor wątku
FafaMX

soopko ;D teraz będę grał gdzieś do 18 i później z wieczorka jakąś sesje pykne ;p
Więc powinieneś mnie znaleść =)

Odpowiedz
Cytat
sz3sz

hehe rownie dobrze poczatkujacy kierowca moglby Cie zapytac
jak Ty to robisz ze ogarniasz naraz jednoczesnie:
-znaki
-sytuacje na drodze
-sytuacje na pobodzu
-sytuacje na chodniku
-gdzie stoi policja
-z jaka predkoscia jedzie gosc przed toba
-z jaka predkoscia jedzie gosc z naprzeciwka kiedy chcesz wyprzedzic
-czy dziala fotoradar

itd
a pewnie wsiadasz i jedziesz, i w ogole o tym nie myslisz
z pokerem i multitablingiem jest tak samo, najpierw ogarniesz gre na 2-4 stolach, a potem bedziesz gral 30 stolow

Odpowiedz
Cytat
Deemerus

Napisane przez FafaMX
Jak narazie nie planuję grać więcej niż 4 stołów. Tylko chciał bym jakieś rady jak ogarnąć te 4 stoły. Wiem że najrozsądniej by było rozwijać się na tym jednym stole, lecz gra na jednym stole jest jak dla mnie za nudna.

Jak jeden to za mało a 4 to za dużo to spróbój 2 i dodawaj jak będzie za nudno. Graj na tylu na ilu jest Ci wygodnie nie nastawiaj się sztucznie na określoną ilość.

Odpowiedz
Cytat
McBurak

Napisane przez dlrzz
Trzeba być zabezpieczonym na pojawienie się bad runa czy downswingu, bo im większą ilość stołów grasz, tym bardziej bolesny może być spadek Twojego rolla.

not true, chyba ze zwiekszasz ilosc stolow kosztem winarate'u

Odpowiedz
Cytat
muuuka

Napisane przez McBurak

Napisane przez dlrzz
Trzeba być zabezpieczonym na pojawienie się bad runa czy downswingu, bo im większą ilość stołów grasz, tym bardziej bolesny może być spadek Twojego rolla.

A nie jest to ogólnie prawdą? Winrate (bb/100; roi) przecież zawsze spada natomiast rośnie $/h. Stoliki dokładasz do momentu w którym ten spadek winrate'u przestaje ci generować większy $/h.

Odpowiedz
Cytat
Deemerus

Napisane przez muuuka

Napisane przez McBurak

Napisane przez dlrzz

A nie jest to ogólnie prawdą? Winrate (bb/100; roi) przecież zawsze spada natomiast rośnie $/h. Stoliki dokładasz do momentu w którym ten spadek winrate'u przestaje ci generować większy $/h.

Na 4 stołach mam lepszy win rate niż na 1. Jak gram 1 stół to mam mase funky playów.

Odpowiedz
Cytat
muuuka

To świadczy o tym, że piszę nieprawdę czy że masz leaki?

Odpowiedz
Cytat
Deemerus

Napisane przez muuuka

To znaczy, że więcej stołów nie równa się mniejszy win rate, nie ważne czy z powodu leaków, czy z jakiegoś innego. Nie dotyczy to tylko mnie.

Odpowiedz
Cytat
Sobol6301

do multitablingu dobry jest progran table ninja. Szczególnie przydaje się w sng. Sam włancza timebank przez co masz wiecej czasu na zastanowienie ak jest jakis trudniejszy spot. Pokazuje ilośc blindów jaką masz w obecnej chwili, dzieki czemu wiesz w której fazie turnirju sie znajdujesz.

Odpowiedz
Cytat
muuuka

Napisane przez Deemerus

Napisane przez muuuka

To znaczy, że więcej stołów nie równa się mniejszy win rate, nie ważne czy z powodu leaków, czy z jakiegoś innego. Nie dotyczy to tylko mnie.

Widocznie nie grasz wystarczająco dużo. Może dla ciebie nie ma różnicy między graniem 1 a 4 stołów tak jak dla kogoś innego między 12 a 16, ktoś inny z kolei zacznie się gubić przy 3. To przy ilu stolikach zachowujesz swój A game to kwestia indywidualna i nie o tym pisałem. Każdy ewentualnie dokłada kolejne i pewnym momencie winrate zacznie spadać na rzecz volume czyli $/h. Więc jeśli chcesz mi powiedzieć, że możesz w miarę rozwoju, bez końca dokładać stoły bez utraty edga to ci nie wierzę.

Odpowiedz
Cytat
Deemerus

Więc jeśli chcesz mi powiedzieć, że możesz w miarę rozwoju, bez końca dokładać stoły bez utraty edga to ci nie wierzę.

Ale ja nic takiego nie stwierdziłem.

Chodziło mi o to, że na 4 stołach wariancja jego gry wcale nie musi być większa niż na jednym. Prześledź ciąg logiczny postów w tym temacie do których się odwołujemy.

Odpowiedz
Cytat