Chcąc zostac dobrym, wygrywającym graczem, oprócz nauki startegii gry, koncepcji musimy równiez zrozumieć specyfike gry. Wielu z nas potrafi uzasadnić pewne linie gry, podczas session review czy w dziale oceny rąk.
Sam po sobie widze że nie jest u mnie problemem teoria, tylko praktyka.
Tutaj pojawia się zagadnienie z mindsetem . Osobiście uważam że mam wiedzę jak grać i dlaczego. Nie twierdze że jestem zajebiście dobry ale gdyby nie problemy z glową, to grałbym juz wyżej (conajmniej NL100 a nie NL 25). W większości sesji które kończe na" -" wynikają z decyzji podjętycjh pod wpływem emocji.
Obecnie moim największym problemem jest mindset. To jest właśnie jeden z głównych powodów mojego powrotu na FTP. Konto to mam podpięte pod pokerstrategy wieć liczę że niedługo wyrobię złoto. Dzięki temu będę mógł uczestniczyć w treningach z mindsetu.
u większości osób blog ma na celu uporządkowanie ich gry. Takie dzielenie się informacjami oraz publiczne deklarowanie celów ma celu dyscyplinowanie autora do osiągnięcia swoich celów. Nie inaczej jest ze mną.
Moim głównym celem jest poprawa swojej gry oraz wbicie się na NL 200 do końca tego roku.
Cel może byc trudny. ponieważ nie gram dużo. Moim rekordem w jednym miesiącu jest niecałe 30 tys rozdań. Jeżeli mi sie to nie uda to nie będę uwazał to za porażkę - pod warunkiem że zrobię wszystko aby cel osiągnąć
Jak chcę dojść do celu? : Metodą małych kroków. Poprzez stopniową elimicję błędów i problemów oraz systematyczną naukę
Dlatego określe sobie cele krótkotrwałe na najbliższy czas:
- SPRAWDZAĆ STAN KONTA RAZ W TYGODNIU czytaj: podejmowac decyzje w grze nie w oparciu o wynik sesji obecnej /poprzedniej. Docelowo chciałbym sprawdzać stan konta raz w miesiącu ale wiem że na ta chwilę jestem za słaby. Plan wygląda tak:
♦ kwiecień sprawdzać stan konta raz w tygodniu (w niedziele )
♦ maj sprawdzać stan konta co twa tygodnie (niedziele)
♦ czerwiec i dalej sprawdzać stan konta raz w miesiącu
- W miesiącu kwietniu wystawiać 10 rozdań tygodniowo Tutaj pojawia się problem techniczny. Korzystam z PT3 i zawsze wystawiałem rozdania z zakładki session. Wchodząc na ta zakładkę, będę widział wynik sesji. czy jest jakiś inny sposób na wystawianie rozdań. Myslę że można zrobic jakiś raport któey pokazywałby nam rozdania ale nie wiem jak?
- Przeczytać POKER MINDSET do końca czerwca. Chciałbym szybciej ale niech będzie czerwiec. takie ksiązki czytam wolno. nie chodzi o to że są po ang. bo z tym sobię radzę (lepiej cztam niz mówię ale jak pojadę do LAS VEGAS to się dogadam bez problemu
Będąc na wakacjach u w USA zauważyłem ze ludzie nie znają angielskiego a i tak się z każdym dogadasz). Bardziej niż na szybkim przeczytaniu zależy mi na zrozumieniu tego co czytam