Witam.
Gram jak narazie zwykle 9 stolików cash ale coraz częsciej odpalam 12 i wiecej. Pojawia się wtedy problem z organizacją gry. Nie korzystam z żadnych skrótów klawiatury, gra wtedy wygląda na dość nieuporządkowaną, o robieniu notatek nie ma mowy, pojawiają się sitouty. Generalnie ogarniam grę i znacząco nie wpływa to na ilośc popełnianych błędów ale jednak problemem jest organizacja, od rozmieszczenia stolików po sam sposób gry. Chcialbym obejrzeć jakiś filmik szkoleniowy z multitablingu ale na ps chyba takiego nie ma. Może komuś jest znany dobry filmik szkoleniowy w sieci i podałby link?
Tematów tego typu było sporo. Poszukaj sobie. Szczególnie w dziale roomu na którym grasz.
Wolałbym jakiś filmik w stylu naszych trenerów którzy łopatologicznie wszystko ładnie tłumaczą
Nie chcę bić rekordów jak ten gość z wklejonego filmiku po prostu grać efektywnie na 12-15 stołach w tej chwili na P*, mieć czas na notatki przemyslenia no i ewentualnie gadu gadu.
Jeśli ktoś to wszystko ogarnia niech napisze jak ukladać stoły i optymalizować ruchy myszką.
Czy przy 12 można wszystkie mieć na wierzchu jak na jednym z filmików gośc ma na PP? Chyba ich minimalny rozmiar na to nie pozwala?
Napisane przez kwintoo
Witam.
Gram jak narazie zwykle 9 stolików cash ale coraz częsciej odpalam 12 i wiecej. Pojawia się wtedy problem z organizacją gry. Nie korzystam z żadnych skrótów klawiatury, gra wtedy wygląda na dość nieuporządkowaną, o robieniu notatek nie ma mowy, pojawiają się sitouty. Generalnie ogarniam grę i znacząco nie wpływa to na ilośc popełnianych błędów ale jednak problemem jest organizacja, od rozmieszczenia stolików po sam sposób gry. Chcialbym obejrzeć jakiś filmik szkoleniowy z multitablingu ale na ps chyba takiego nie ma. Może komuś jest znany dobry filmik szkoleniowy w sieci i podałby link?
jeśli chodzi o MT ja używam table ninja, możesz ściągnąć trial, bez table ninja grałem też na 20 stołach. Pytanie jeszcze gdzie grasz.
Starsy mają moim zdaniem najbardziej odpowiedni soft do gry MT dalej FTP, a jeszcze dalej PP.
zrezygnowąłem nawet z table ninja z gry na 20 stołach, gdyż przy 15 widzę swoje karty w każdej możliwej sytuacji.
Używaj tile tables, moim zdaniem najwygodniej.
Im więcej stolików moim zdaniem spada nieco koncentracja na każdy stolik. Tak więc myślę że trzeba je zwiększać stopniowo. Nie powinieneś mieć jednak problemów z gra jeśli grałeś 9 a teraz 12 bo nie jest to duża różnica. Myśle że to kwestia ogrania i za parę k handów będziesz czuł się tak jakbyś zawsze to 12 stolików grał.
zapisz sobie też swój winrate teraz powiedzmy 5bb/100 i mniejw ięcej ilośc handów sesji zapamiętaj, sprawdz po grze na 12 stolikach po jakiejś obiektywnej ilości handów, czy Ci sie to opłaca.
Ja osobiście znowu gram mniejszą ilość, bo tak zwiększałem i zwiększałem te stoliki, aż wręcz zapomniałem o podstawach, głupi błąd. Teraz robię to znowu stopniowo zapisując co, gdzie, jak i dlaczego. Po prostu żeby pamiętać o podstawach gry która przynosiła zysk na mniejszej ilości stolików.
oraz table ninja i note cuddy pomagają. Table ninja przeszkadza poprzez aktywne skróty w robieniu notatek, co naprawia note cuddy robiąc je za Ciebie. Dodatkowo włącza automatycznie time bank chroniąc przed zrzuceniem ręki, no i beting pattern też jest ok, gdyż masz gotowego standardowego beta
Gram jak narazie zwykle 9 stolików cash ale coraz częsciej odpalam 12 i wiecej. Pojawia się wtedy problem z organizacją gry. Nie korzystam z żadnych skrótów klawiatury, gra wtedy wygląda na dość nieuporządkowaną, o robieniu notatek nie ma mowy, pojawiają się sitouty.
Generalnie ogarniam grę i znacząco nie wpływa to na ilośc popełnianych błędów ale jednak problemem jest organizacja, od rozmieszczenia stolików po sam sposób gry. Chcialbym obejrzeć jakiś filmik szkoleniowy z multitablingu ale na ps chyba takiego nie ma. Może komuś jest znany dobry filmik szkoleniowy w sieci i podałby link?
to zdecyduj się ogarniasz czy nie?....
ale wracając do tematu, każdy ma inne możliwości i swoje limity dla jednej osoby 4 stoliki to sporo, inna przy 10 solach gra jeszcze sobie w kulki bo mu się nudz i ma sporo wolnego miejsca na monitorach. Widocznie na chwilę obecną twój "limit" to 9 więc może nie odpalaj 3 dodatkowych tylko stopniowo dodaj 1 i spróbuj tak trochę pograć, popracuj nad koncentracją, a może nad ułożeniem stolików ?
....no i ewentualnie gadu gadu.
<- to jest pewnie problem
@KudlatyPL
O to mniej wiecej chodziło.
Swoją drogą "nasi" też mogliby coś nakręcić w tym temacie.
Apropos tego filmiku. Na P* trener prezentuje opcję tale table, rozumiem że w polskiej wersji jest to uklad kafelkowy? Tyle że po zastosowaniu tej opcji stoły są większe niż w tym filmiku przy tale table. Przy 9 nachodzą na siebie, na filmiku w opcji tale są obok siebie. Mam pobrać angielski soft by mieć mniejsze stoły czy czegoś nie potrafię zmienic
Przy 12 zapewne robi to róznicę.
Wszystkim dzieki za podpowiedzi, będę próbowal i szukał najbardziej efektywnych rozwiazań.
Napisane przez Kiersno
chyba bym się powiesił jakbym miał grać stoliki tak. przy single click active na popupie stoliki mozna zrobic masę błędów niechcący.
ja mam tak
nie wiem jak się miniaturkę wkleja, więc wybaczcie, że rozciągnie temat.
a tak wygląda 15cie, jak widać przy 15tu stoliki nie zachodzą na siebie tak żeby nie było widać hero jak to jest przy 20. Więc gra na pewno jest efektywniejsza
Uploaded with ImageShack.us
ja osobiscie wolalem stackowac stoly niz tile'owac
ale lepiej samemu zobaczyc jak komu wygodnie, i to tez zalezy od ilosci stolow, o ile do 16 da sie grac tile, o tyle na 50 musialbys miec 4 monitory...
no na 50 inna bajka, 20 tile spokojnie 24 pewnie też.
50 bym najnormalniej w świecie nie dał rady, i to chyba jest ev-
Rozumiem, że aby uzyskać podobny efekt układu kafelkowego trzeba pokombinować z rozdzielczością? Mam dość stary sprzęt i od zawsze gram na standardowych 1024/768. ♠_ugly: Na jakich wy gracie rodzielczościach?
Łap podcasty z Nanonoko:
http://www.pokerstatic.com/grilledfish/grilled-fish-episode-1/ - 90 minut z listopada
http://podcasts.deucescracked.com/deuceplays/Deuce_Plays_-_Episode_65_-_4-6-2010_-_Nanonoko.mp3 - jakiś starszy
Chyba większego autorytetu jeśli o multitabling nie znajdziesz jeśli chodzi o cash.
Napisane przez kwintoo
Rozumiem, że aby uzyskać podobny efekt układu kafelkowego trzeba pokombinować z rozdzielczością? Mam dość stary sprzęt i od zawsze gram na standardowych 1024/768. ♠_ugly: Na jakich wy gracie rodzielczościach?
ja mam 1680/1050
Andrzej z tego co wiem ma pełen wypas
Napisane przez AutystycznyAndrzej
Łap podcasty z Nanonoko:http://www.pokerstatic.com/grilledfish/grilled-fish-episode-1/ - 90 minut z listopada
http://podcasts.deucescracked.com/deuceplays/Deuce_Plays_-_Episode_65_-_4-6-2010_-_Nanonoko.mp3 - jakiś starszyChyba większego autorytetu jeśli o multitabling nie znajdziesz jeśli chodzi o cash.
fajne, właściwie dużo z tego do czego sam doszedłem, ale i taki review sobie zrobiłem
chyba zmniejszę liczbę stolików
Napisane przez AutystycznyAndrzej
Łap podcasty z Nanonoko:http://www.pokerstatic.com/grilledfish/grilled-fish-episode-1/ - 90 minut z listopada
http://podcasts.deucescracked.com/deuceplays/Deuce_Plays_-_Episode_65_-_4-6-2010_-_Nanonoko.mp3 - jakiś starszyChyba większego autorytetu jeśli o multitabling nie znajdziesz jeśli chodzi o cash.
Piękne ♠_thumbsup:
Tak sobie wyobraziłem w jakimś polskim radiu nocną audycję edukacyjno-gawędziarską o pokerze.
Na przykład z udziałem naszych trenerów. Co poniektórzy mają nawet radiowe głosy.
To ja coś dorzucę. Świetny program do multitablingu(za free) dla ludzi z małym monitorem,polecam:
stack and tile
Napisane przez InTooDeep
Napisane przez Kiersno
chyba bym się powiesił jakbym miał grać stoliki tak. przy single click active na popupie stoliki mozna zrobic masę błędów niechcący.
ja mam tak
nie wiem jak się miniaturkę wkleja, więc wybaczcie, że rozciągnie temat.
a tak wygląda 15cie, jak widać przy 15tu stoliki nie zachodzą na siebie tak żeby nie było widać hero jak to jest przy 20. Więc gra na pewno jest efektywniejsza
Uploaded with ImageShack.us
Fajnie ulozone. Poradzilbym ci jeszcze wlaczenie automatycznego ukrywania paska Start co daje troszke wiecej miejsca no i zmienienie layouta bo ten wali po oczach oraz wylaczenie awatarow bo nieraz odwracaja uwage ♠_ugly: No i karty czterokolorowe tak to sie chyba nazywa, zmienianie ze zwyklych na 4 kolory na poczatku wkurza ale po czasie gra sie o wiele lepiej
Ja gram na 2 monitorach 24 calowych i dla przykladu wkleje screena ulozenia stolow na jednym z nich.
P.s. Troche ucialem, stoly mieszcza sie w calosci na monitorze, ale mniej wiecej wiecie o co chodzi

YogasPL, layouty mogę miec 3, bo table ninja takie obsługuje. Ten czarny mój mi się podoba. Kart tych kwadratowych nie znoszę 3d. Mam 4 kolory zwykłych.
Avatary pomagaja przy szybkiej lokalizacji tych samych graczy przy stolikach, co zaś przeszkadza mi teraz na FTP, czyli brak spersonalizowanych avatarów, a raczej całkowity brak, bo Table ninja... zresztą tam i tak na HUDa miejsca nawet bez avatarów nie ma.
Co do autoukrywania paska dobry pomysł
YogasPL, znalazłbyś chwilkę żeby opisać tutaj, lub na PMa jak ustawić na dwa monitory, jak dla laika
w sensie podłączenie, programy do obsługi, dzielenie i czy to jest na tym samym pulpicie czy tez podzielone.
pzdr