Przejdź do forum
Multitabling - 12 s...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Multitabling - 12 stołów ?

15 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
1,373 Wyświetlenia

Witam, postanowiłam przerzucić się na większą ilość stołów. Do tej pory grałam 4-6 stołów maksymalnie. Były to stoliki SH, 20-50bb, fast, BSS. Czy nie uważacie, że zwiększając liczbę stołów do 12-stu powinnam zacząć od FR, norm speed ? Może jest coś innego na co powinnam zwrócić uwagę ?

Z góry dziękuje za wskazówki

14 odpowiedzi
krzysiekmiszcz

Skoro nauczylas sie grac na stolach SH to nie polecam przechodzic na FR. Po prostu dokladaj powoli kolejne stoly, az dojdziesz to liczby, przy ktorej jeszcze jestes w stanie grac A-game

adramalech

Napisane przez krzysiekmiszcz
Skoro nauczylas sie grac na stolach SH to nie polecam przechodzic na FR. Po prostu dokladaj powoli kolejne stoly, az dojdziesz to liczby, przy ktorej jeszcze jestes w stanie grac A-game

_thumbsup:

RockyRaccoon

Napisane przez adramalech

_thumbsup:

+1

Najlepsza metoda imo :) Weź pod uwagę że raz będzie więcej akcji, raz mniej także najlepiej nie przesadzać :)

bociex12

Więcej stołów, większe wachania bankrolla i nie ma jusz przeglądania facebooka tylko str8 poker!

Napisane przez bociex12
Więcej stołów, większe wachania bankrolla i nie ma jusz przeglądania facebooka tylko str8 poker!

Jeśli jesteśmy w stanie utrzymać podobny poziom koncentracji i winrate grając więcej stołów to wahania bankrolla wcale nie są większe :) tym bardziej że gramy więcej rozdań / h dzięki czemu szybciej nam sie wykres stabilizuje :D

fidelloz

A jaka metode ulozenia stolow polecacie?

Kafle sa super, bo lubie obserwowac rozdania ktore mnie nie dotycza, ale niestety w przypadku FTP to 6 stolow max przy monitorze 24 cale. Przy 8 juz slabo zaczynam widziec cyfry przy Hudzie.

Z kolei w formie pop up denerwuje mnie ze praktycznie nie widze co sie dzieje na stolach i duzo akcji innych graczy mnie omija, co wplywa bezposrednio na jakosc notatek o graczach.

A co sadzicie o czyms takim:

- 1 faza : wchodzenie na nowy limit 4 stoly SH
- 2 faza : stabilizacja na nowym limicie 6 stolow SH
- 3 faza: grind na limicie 8 stolow SH

Ilosc stolow jest umowna, ale po zalozmy 20-50k rozdan mamy wiekszosc notatek na graczy i nie musimy tak bardzo zajmowac sie analiza gry regow. Niektorzy co prawda robia to po sesji, ale ja lubie w trakcie :)

InTooDeep

Napisane przez fidelloz
A jaka metode ulozenia stolow polecacie?

Kafle sa super, bo lubie obserwowac rozdania ktore mnie nie dotycza, ale niestety w przypadku FTP to 6 stolow max przy monitorze 24 cale. Przy 8 juz slabo zaczynam widziec cyfry przy Hudzie.

Z kolei w formie pop up denerwuje mnie ze praktycznie nie widze co sie dzieje na stolach i duzo akcji innych graczy mnie omija, co wplywa bezposrednio na jakosc notatek o graczach.

A co sadzicie o czyms takim:

- 1 faza : wchodzenie na nowy limit 4 stoly SH
- 2 faza : stabilizacja na nowym limicie 6 stolow SH
- 3 faza: grind na limicie 8 stolow SH

Ilosc stolow jest umowna, ale po zalozmy 20-50k rozdan mamy wiekszosc notatek na graczy i nie musimy tak bardzo zajmowac sie analiza gry regow. Niektorzy co prawda robia to po sesji, ale ja lubie w trakcie :)

ja mam słaby wzrok i HUDa przy 12tu na FTP widzę, no czasami muszę się przyjrzeć kolorowankom :P

co do liczby stolików zgadzam się z krzyśkiem miszczem.

fidelloz

ale ja W Hudzie mam 5 rzedow po 8 statystyk :-P i wszystko napisane czcionka 6 :-)

krzysiekmiszcz

Napisane przez fidelloz
ale ja W Hudzie mam 5 rzedow po 8 statystyk :-P i wszystko napisane czcionka 6 :)

po co ci tyle statsow lol, polecam przeanalizowac, ktore sa ci potrzebne, a ktore nie

moj hud do MTT:

Oczywiscie w cash przydaje sie wiecej statystyk, no ale bez przesady :rage:

autic

co do układy stołów, to ja bardzo cenię sobie swój setup:
- 2x 24''
- co pozwala na odpalenie dużej ilości stołów i podglądanie wszystkich na raz
- do tego placemint, tn i zostaje już tylko skupić się na grze
- no i bardzo przyzwyczajony jestem do swojego 3 rzędowego huda, na którym widnieje 15 wyciągniętych statów

albo do takiej, przy której wyciągniesz zadowalający Cię winrate, co w połączeniu z wyrabianie większej ilości rake/h da dodatkowy dochód

szczesniak87

nic też nie stoi na przeszkodze aby łaczyc stoły SH z FR
np. 4 stoły SH + 6 stołów FR

fidelloz

40, to moze przesadzilem, ale jest ich na prawde sporo :)
Lubie miec wszystko pod reka, okiem, tymbardziej ze skonfigurowalem sobie Huda zeby mi automatycznie zazanczal interesujace statystyki na odpowiedni kolor

InTooDeep

bez sensu, przeciez przy takiej iloci stolów lepiej sobie dodac stat fold vs steal i fold to resteal. I zerkać do popupa tego statsa czy to jest sb czy bb.

te agg factory sa Ci pomocne w ogole?

ja powiem Ci stary, pogubiłbym się, sam mam 4 rzędy po 4-5 statystyk ale po 6 rzędów po 6-8 statsów :P nie ogarniałbym również, szczególnie na FTP gdzie nie mam miejsca na HUD nawet mały

Całkowicie się zgadzam z InTooDeep , przecież takie "fold to river CB" to wcale nie korzystasz tak często żeby miec to w Hudzie , a otworzenie popupa to przecież sekunda i można sobie fajnie przejrzyście wszystko przeczytać (jeszcze w nawiasach pisze Ci jaka jest próbka na daną statystykę :D)

prosty HUD to podstawa _thumbsup: