Przejdź do forum
Logistyka grania

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Logistyka grania

20 Posty
15 Użytkownicy
0 Reakcje
1,769 Wyświetlenia
zielony54

Co robicie żeby Was plecy nie bolały? Ja poświęcam około 5h dziennie na pokera i nie mogę wysiedzieć przed kompem, dobrze że mam laptopa bo mogę się przenieść na łóżko, albo nawet czasami gram w kiblu (zamiast gazety :) ) Ból tyłka i pleców powoduje, że nie potrafię się optymalnie skoncentrować na grze.

Jak macie jakieś propozycje jak rozwiązać problem to dajcie znać będę wdzięczny.

19 odpowiedzi
wujekryba

Chyba wygodny fotel plus wygodna ale prosta postawa powinna rozwiązać problem.

P.S
Nie żebym się czepiał ale chyba bardziej ergonomia aniżeli logistyka (skończyłem logistykę).

kalachpl

Proponuje w przerwach między setami, jeśli grasz MTT to w sikoutach, poświęcić ten czas na jakieś rozciągnięcie się, rozruszanie lekkie, żeby się nie zasiedzieć na maxa.

marcinshark

ja gram ostatnio cash i co max 2h wychodzę na mały spacer z psem (max 10min.)
ostatnio pies patrzy coś na mnie podejrzliwie za te spacery

jak go 2 lata nie wyprowadzales na spacer, a teraz co dwie godziny to pewnie sie dziwi : P

autic

wygodny fotel + sport dla zachowania kondycji fizyczno psychicznej

zielony54 Autor wątku
zielony54

Chyba rzeczywiście trzeba będzie się pochylić nad tym sportem, być może basen 3 razy w tygodniu będzie dobrym początkiem.

kapelusznik

Napisane przez zielony54
Chyba rzeczywiście trzeba będzie się pochylić nad tym sportem, być może basen 3 razy w tygodniu będzie dobrym początkiem.

A w lato najlepszy jest rower :f_love: :f_love: :f_love:

preludiumm

Napisane przez kapelusznik

Napisane przez zielony54

stacjonarny :f_thumbsup:

Napisane przez preludiumm

Napisane przez zielony54

:ayfkm: :ayfkm: :ayfkm:

Kaczmarol

Napisane przez EndWgw

Napisane przez preludiumm

Napisane przez zielony54

:ayfkm: :ayfkm: :ayfkm:

wodny

góral w pokoju, hahaa :D !!

Napisane przez jozekklatka
góral w pokoju, hahaa :D !!

Dobry obrazek :D.

masterxaz

jak masz rowerek stacjonarny to zawsze możesz oglądać filmik i jechać

igotyouu

albo nawet jechac i grac :f_thumbsup:

autic

albo idź pobiegać i posłuchaj sobie podcastów na mp3

Dobry fotel to podstawa a dodatkowo poczytaj o poprawnej pozycji przy komputerze + ogólnie sport + przerwy co 1,5 - 2 godziny + warto ćwiczyć plecy bo mocne plecy bardzo stabilizują sylwetkę przez co nie męczysz się tak szybko (ból pleców)

Pozdrawiam

Imo pamietajacie o oczach. Co jakis czas oderwac wzork od monitora i wyjzec za okno skupiajac wzrok na jakims odleglym obiekcie. Ja sie z tego smialem, nigdy nie mialem ze wzrokiem problemow, a jutro rano odbieram okulary. :facepalm: :facepalm: :facepalm:

preludiumm

Miałem to samo. Teraz mam -1 xD

Nie znacie dnia ani godziny, a zaufajcie mi, że te 5 minut przerwy i odpoczynek co godzinę gry (przejść się po pokoju, wypróżnić (to może lepiej nie w pokoju) dać oczom odpocząć) naprawdę poprawia koncentrację i będziecie graćA-game only.