Mam na mysli jezeli ktos gra nl2, nl5 itp jak przeliczyc to na turnieje SnG? Ja gram turnie z wpisowym 1$ albo 1.5$ wiec jaki jest moj poziom? Z gory dzieki za pomoc! Pozdro600
no proste, za bi z nl2 zagrasz 2 turki za 1$ albo 1,5 turnieju za 1 bi na nl5 zagrasz 5 turków za jeden bi. co ty chcesz liczyć więcej bo nei rozumiem.
Napisane przez perezapator
Ja gram turnie z wpisowym 1$ albo 1.5$ wiec jaki jest moj poziom? Z gory dzieki za pomoc! Pozdro600
Twoj poziom jest zerowy ♠_biggrin:
Twoj poziom jest zerowy ♠_biggrin:
. Nie o to sie pytalem ale nic na to nie poradze ze masz problem ze zroumieniem pytania. Pozdro 600 dla ciebie "rekinie"
Zależy jakie SNG. 6maxy, STT, 18stki, 45tki, 180tki? Nonturbo, turbo, HT?
Hourly podobne do NL50 możesz wyciągnąć grając STT HT za 7$, STT nonturbo za 30$, a 180tkach turbo za 2,5$. Nie jestem pewny dokładnie tych STT, ale rozstrzał jest duży.
Jeśli chcesz brać po uwagę skilla to nie ma zbytnio jak. Reg 180tek turbo za 2,5$ będzie miał skilla post flop max średniego rega NL10. Często gracz 6max'ów HT za 30$ podobnie. Jednakże w push or fold oraz ICM'ie gracz NL1k nie dorówna graczowi 6maxów HT za 7$. Inne gry inny rodzaj skilla potrzebny.
Napisane przez blelol
no proste, za bi z nl2 zagrasz 2 turki za 1$ albo 1,5 turnieju za 1 bi na nl5 zagrasz 5 turków za jeden bi. co ty chcesz liczyć więcej bo nei rozumiem.
nie to mialem na mysli- gracze pisza gram na nl5, nl50 albo ten filmik jest dobry dla graczy ktorzy chca przebrnac poziom nr nl5, nie widzialem zeby ktos pisal gram turnieje za dolara i teraz przeskoczylem na turnieje za 2$. Wiec moje pytanie jest czy da sie to jakos porownac tzn np 1$SnG to to samo co np nl10 albo moze nie przelicza sie tego. Pytam bo nie wiem a chcialbym wiedziec czy jest na to jakies przelicznik pozdro 600
Zauważyłeś mój post? ...
Filmiki też robione od konkretne stawki konkretnych turniejów i turniejowcy też przechodzą z niższych BI na wyższe. Nikt BI turniejów na NLX nie przelicza
Raz gdzieś słyszałem opinie Rado, że np. nl600 odpowiednie jest sng 60$ ale on mówił wtedy o stt turbo, więc ciężko to odnieść na inne sitki
Dzieki evLeisure za rozwinidta odpowiedz. Najczesciej gram na PS 1.5$ 9osobowe wiec jak bys przeliczyl to? Z gory dzieki
A wytłumaczysz mi zasadność porównywania gier SnG/turniejów do gier Cash?
No bo jeśli interesuje Cię kwestia filmów, to przecież szukasz filmików szkoleniowych dla ~Twoich poziomów (czyli powiedzmy sng za 1$/3$/15$...).
Jeśli chodzi Ci o porównanie zysków to evLeisure mniej więcej nakreślił Ci jak to wygląda. Tylko, że imo to nie ma większego sensu, bo tu liczysz de facto ROI, które ma związek z tym ile grasz turniejów a na cashu bb/100 rozdań.
Na cashu możesz grać 20 sesji dziennie po 5 min, do sesji SnG musisz usiąść przynajmniej na te kilkadziesiąt minut.
Po co w ogóle taki wątek?
Napisane przez evLeisure
Zauważyłeś mój post? ...Filmiki też robione od konkretne stawki konkretnych turniejów i turniejowcy też przechodzą z niższych BI na wyższe. Nikt BI turniejów na NLX nie przelicza
na telefonie dzialam i nie widzialem wczesniej tego post. Ta odp mi wystarcza jak sie nie przelicza to sie nie przekicza. Dzieki
Napisane przez perezapator
Napisane przez blelol
no proste, za bi z nl2 zagrasz 2 turki za 1$ albo 1,5 turnieju za 1 bi na nl5 zagrasz 5 turków za jeden bi. co ty chcesz liczyć więcej bo nei rozumiem.nie to mialem na mysli- gracze pisza gram na nl5, nl50 albo ten filmik jest dobry dla graczy ktorzy chca przebrnac poziom nr nl5, nie widzialem zeby ktos pisal gram turnieje za dolara i teraz przeskoczylem na turnieje za 2$. Wiec moje pytanie jest czy da sie to jakos porownac tzn np 1$SnG to to samo co np nl10 albo moze nie przelicza sie tego. Pytam bo nie wiem a chcialbym wiedziec czy jest na to jakies przelicznik pozdro 600
porównywanie sng i cash jest bez sensu bo to 2 inne gry, wspólne są tylko zasady ale przebieg jest zupełnie inny to tak jak porównywać wejście na mont everest i nurkowanie.
Czym się różni gra na nl5 i na nl50 ? a no niczym oprócz wartości 1bb poziom zarówno na nl5 może być wyższy lub niższy niż nl100 tutaj chyba ludzie zapomnieli że gramy z przeciwnikami a nie ze stawkami. poziom umiejętności może gracza na nl200 może być niższy niż gracza na nl10 i co to wnosi ? NIC. Każdy moze wpłacić i grac gdzie chce.