zalozmy ze mam swojego huda i popupa czy moge dodac dodatkowo twoj pop up zeby mi wyswietlalo 3 naraz? obecnie mam 2 pop upy, jakies gotowce z forum, co ze statystykami typu bet vs missed cbet? czy to aby wszystko poprawnie wyswietla/nalicza? czy ja bede musial cos zmieniac/dodawac w statach, czy aby tylko mam dodac pop up? bo w sumie tylko to dodatkowe okienko mnie interesuje, jednak gram zarowno sh jak i fr, wiec w sumie nie bardzo wiem jak to ogarnac zeby oddzielnie potem wyswietlalo na tym samym hudzie dwa rozna pop upy dla sh jak i fr? po drugie przy okazji, posiadam jakas tam baze z fr i jak mi sie gosc dosiada do sh to chyba mi bedzie pokazywac staty z fr na niego...to chyba cos nie tak?? hmm na pewno jest cos nie tak bo z 3 miechy temu gralem na ipoker a w lutym usiadlem na sh i mi pokazywalo w hudzie staty dla fr na niektorych ludzi
Cześć,
Ile pytań
No ale zacznijmy od początku.
Możesz dodać, żeby wyświetlało 3 na raz. Po prostu do jednego HUDa dodajesz kilka Popupów i można je potem zmieniać w czasie gry w powstałych takich "górnych zakładkach" przy kliknięciu na HUD.
Część rzeczy brałem z repository PT3. W niektórych dodawałem po prostu linijki dla IP / OOP. Dodatkowe linijki były dodawane na forum PT3 przez adminów PT3, tak więc, jeśli oni nic nie poknocili - powinno działać.
A może wyjściem z sytuacji FR / SH jest duplikat Twojego HUDa i wrzucenie tam innego Popupa? Możesz ustawić, żeby na stole 6-max wyświetlał HUD 6-max, a na FR, żeby był FR. Będzie to na pewno łatwiejsze wyjście niż manewrowanie między swoimi Popupami. Twój HUD będzie taki sam w jednym i drugim przypadku. W drugim jedynie dodasz inny Popup.
A propo ludzi z FR siadających na SH i odwrotnie. Styl gry nie powinien dużo odbiegać od tego z innego stołu dla takich ludzi. PT3 ma to jednak do siebie, że będzie używało zawartych w sobie danych dla innego stołu także. Rozwiązaniem może być tutaj ściągnięcie i używanie Popupa dla FR. Będzie on działał na SH tak samo, z jednym zastrzeżeniem - jeśli w SH masz pozycję UTG (first to act), to jego raise / limp / call i inne statystyki pozycyjne będą się wyświetlały w kolumnie "MP" (dla Popupa z FR - takie przypomnienie, gdzieś o tym już pisałem).
Jest z tym na pewno coś nie tak, ale jest to spowodowane tylko wadą PT3. Nie widziałem sam możliwości, żeby to obejść w jakiś użyteczny sposób.
Pozdrawiam
wiec tak uzywam juz pop upa do sh i teraz tak, wszystko sie zgadza, moge przelaczac pop upy, statystyki sie zgadzaja, po za tymi ktore wprowadziles sam..jest rozbieznosc i nie wiem czy sa one prawidlowo naliczane u mnie i czy to tak ma byc, np 4bet after RFI i 4bet range u przeciwnikow ktorzy maja normalnie w pt3 4bet+ okolo 15% (co jest duzo) wyswietla np ponad 20% 4bet after RFI, a 4bet range czesto mam w okolicach miedzy 5 a 6%, czy to aby nie za wiele? nie wiem jak dla sh ale grajac ipoker tam ludzie rzeczywiscie sporo 4betuja, wydaje mi sie iz na nl20sh ludzie czesciej 4betuja niz na nl50 fr
po drugie jest fold to cbet oop mam czesto mniejsze niz IP!? a chyba powinno byc odwrotnie..chociaz zastanawiam sie czy to nie wynika z duzej obrony BB a co za tym idzie ludzie tutaj bedac oop jednak mniej chetniej folduja z racji szerokiego zakresu steala ponad 50% to dosc czesto a spotykam tu przeciwniko ktorzy maja steal z btn miedzy 60 a ponad 90% na SH!
4bet after RFI (i 4bet range) jest większy niż zwykły 4bet w pt3 dlatego, że liczy tylko sytuacje, w których ten gracz otwiera. Robi openraise, co oznacza, że jego range już się zawęża i jest mocniejszy. 4bet od PT3 ogarnia tylko 4bety, czyli jeśli ktoś robi open raise, inny 3bet, a HERO siedzi na BB i folduje do takiej akcji, to ma 0/1 (czyli 0%) 4bet. W większej ilości sytuacji foldujesz, bo wybierasz akcję fold lub 4bet z całego swojego range, a nie z tego, którym otwierałeś i który jest mocniejszy. Z tego powodu 4bet zwykły jest mniejszy, bo nalicza także takie sytuacje.
EDIT: Co do tego IP / OOP, stykam się tak naprawdę z jednym i drugim. Zależy już od gracza, ale jeśli chcesz sprawdzić czy jest wszystko ok, to możesz ustawić HUD na 100 ostatnich rozdań i przefiltrować te 100 łap, w których sfoldowałeś do cbetu. Nie sądzę jednak, żeby tu było coś źle, bo to akurat podawał jeden z adminów PT3, co wkleiłem po prostu do tej statystyki. O Twoim wytłumaczeniu też rozmyślałem, ale tak jak pisałem - widziałem tych i tych, a bardzo ważna jest też próbka (nie tylko rąk, ale też tych poszczególnych sytuacji).
Pozdrawiam
Hej
Czy jest możliwość zrobienia/dodania statystyki fold to 3bet oop i ip ? Przydałaby mi się taka w hudzie, niestety w PT nie ma takiej. Jeszce w którymś filmiku widziałem że ktoś miał w HM time won/lost w przeciągu 5/10/15 min ciekawi mnie czy dałoby się to w jakiś sposób przełożyć do Poker Trackera
pozdro
Cześć,
Nie da się do końca zrobić statystyk fold to 3bet oop i ip, z tego co teraz widzę. Problem jest taki, że masz bardzo bardzo dużo możliwych scenariuszy po Twoim 3becie, a jedyne co PT może rozpoznać to Twoją pozycję, Twoją akcję i jaką akcję napotykasz (EDIT: ok, może trochę więcej, ale to nadal nie jest wystarczające). Nie bierze pod uwagę pozycji innego gracza i akcji innego gracza (np jesli robisz 3bet ip i ktoś robi cold4bet z blindów, to nie powinno się to znaleźć w statystyce "fold to 3bet oop" dla oryginalnego raisera).
Co do samej statystyki, ile wygrało się w ciągu ostatnich minut - chyba jest możliwe stworzenie tego, ale nigdy jeszcze nie widziałem, żeby ktoś tego używał. Możesz poszukać tego w repository PT lub na ich forum.
Pozdrawiam
Centralne pytanie dlrzz .
Czy problemy do rozwiązania z PT4 też są w zasięgu Twoich zainteresowań ? Akurat mam tutaj takowe przy próbie tuningu ( blizniaczego do HM) popupa Legacy .
Tylko pytam , nie chcąc Ci zaśmiecać tego końskiego (
) tematu .
Używam akurat PT4, więc jeśli masz jakiś problem, to napisz. Spróbuję go rozwiązać.
Od razu Thx
Chciałbym wsadzić w niego obowiązkowo pozycyjny fold to 3bet , oraz ( bez aż takiego nacisku) pozycyjny Sq .
W Hm1 nie ma z tym żadnego problemu , tutaj natomiast albo jestem ślepy , albo tych statystyk nie ma w spisie ?
Dodatkowo ten popup ma chyba Buga - staty VP wyświetlają się tak jak screenie . Czyli się nie wyświetlają .
Ok, co do buga z VP - ktoś po prostu pomylił się i zamiast statystyki, dodał sam napis "VPIP". Wejdź do Edit Hud Profiles, wybierz swój HUD i przejdź do Popup Groups. Zauważysz, że nie ma tam statystyk, ale jest Text:

(na żółto - tekst, na niebiesko - statystyka)
Musisz usunąć tekst i wrzucić statystyki normalne (brak jest pozycyjnych w PT4) + ustawić je wg miejsca na stole w taki sposób:

Po prawej na górze, przewiń pasek do "Position" i klikając na rozwijane menu (w odróżnieniu od PT3) są już wyszczególnione wszystkie pozycje, czyli EP / MP / CO / BU / SB / BB, zamiast samych EP / MP / LP.
(screenshooter niestety nie działa przy otwartym PT4, jakby hotkeys zostały w jakiś sposób przypisane do PT4, więc nie jestem w stanie wysłać Ci pełnego screena, ale na pewno załapiesz, o co chodzi)
Pozdrawiam
Wielkie dzięki za pomoc( za wyjaśnienie jak koniowi na ławie ) dlrzz ! Jesteś Prezes
.
witam.
pytanie troche od czapy, bo od poczatkujacego:
zainstalowalem PT3 w wersji trial, bo chce sprawdzic jak to lata, importowanie rąk dziala, ale po 100 rozdaniach NADAL nie widze statystyk w layoucie pokoju...
co i jak mam zrobic, by widziec stats?
Witam,
Wszystko zależy od platformy, na jakiej grasz. Mogę polecić ten dokument, jako świetną bazę do ropoczęcia korzystania z PT3:
Jeśli zainstalowałeś PT3 i postgres, możesz jedynie skupić się na punktach "The Setup Wizard" i "Begin Using PokerTracker 3".
W razie przyszłych problemów, zapraszam też do naszego specjalnego działu poświęconego pomocy w problemach z trackerami i innymi programami pokerowymi:
Narzędzia pokerowe i pomoc techniczna
Pozdrawiam
Napisane przez dlrzz
Witam,Wszystko zależy od platformy, na jakiej grasz. Mogę polecić ten dokument, jako świetną bazę do ropoczęcia korzystania z PT3:
Jeśli zainstalowałeś PT3 i postgres, możesz jedynie skupić się na punktach "The Setup Wizard" i "Begin Using PokerTracker 3".
W razie przyszłych problemów, zapraszam też do naszego specjalnego działu poświęconego pomocy w problemach z trackerami i innymi programami pokerowymi:
Narzędzia pokerowe i pomoc techniczna
Pozdrawiam
Dzieki.
Gram na everescie.
Zrobilem po kolei wszystko jak podpowiada guide. ustawilem wizarda, etc jednak nie widze kolumn HUDa w pokoju :/
Możesz sprawdzić w takim razie następujące możliwości:
Czy masz Everesta zainstalowanego w języku angielskim?
Czy kliknąłeś autoimport [ jak na obrazku w tym linku ]?
Czy zaznaczyłeś w PT3 Import ze strony Everesta (powinien znajdować się ptaszek koło Everest na zdjęciu z linka wyżej)?
Spróbuj także zrobić wszystko według Everest Configuration Guide.
Pozdrawiam
Napisane przez dlrzz
Możesz sprawdzić w takim razie następujące możliwości:Czy masz Everesta zainstalowanego w języku angielskim?
Czy kliknąłeś autoimport [ jak na obrazku w tym linku ]?
Czy zaznaczyłeś w PT3 Import ze strony Everesta (powinien znajdować się ptaszek koło Everest na zdjęciu z linka wyżej)?
Spróbuj także zrobić wszystko według Everest Configuration Guide.
Pozdrawiam
autoimport i "ptaszek" przy everescie jest, ale moj everest jest po polsku - w tym problem? mam po prostu zmienic jezyk softu?
Pyfcio
Obowiązkowa pozycje dla początkujących z PT3
https://polska.pokerstrategy.com/video/#searchtext=poker%20tracker&key=all&contenttype=0&gametype=0&tablesize=0&languages=pl&levels=basic,bronze,silver,gold,platinum,diamond&lowerlimit=0&upperlimit=100&ob=date&od=desc&page=1&rpp=10
ps.
Soft ma być w języku angielskim .
Napisane przez Pyfcio
autoimport i "ptaszek" przy everescie jest, ale moj everest jest po polsku - w tym problem? mam po prostu zmienic jezyk softu?
Soft powinien być po angielsku, żeby w taki sposób była zapisywana też historia rąk, którą PT3 mógł przeczytać. Spróbuj przeinstalować go, tym razem zaznaczając "English" w oknie instalacji. Powinno działać.
Pozdrawiam
Hej dlrzz
Mam pytańko. Ściągnąłem właśnie PT4 i próbuje skonfigurować huda. Zauważyłem że nie ma w nim kilku statystyk, przykładowo 4bet range czy bet vs miss cb itd. Czy jest możliwość importować te staty z PT3 ? Chciałbym też mieć ten sam popup co w PT3 (bo w sumie dla mnie był idealny
), ten który wrzucałeś w tym wątku dla FR ale gdy próbuje go zaimportować PT4 nie widzi pliku

Gdy daje all files i odnajduje wcześniej wyexportowany plik popupa z PT3 niestety nie wczytuje się. Czy jest w ogóle możliwość przerzucenia starego popupa do nowego PT ?
pozdro