Przejdź do forum
from SSS to BSS

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] from SSS to BSS

9 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
537 Wyświetlenia
InTooDeep
PokerStrategist

Witam,

wczoraj miałem sporego downswinga w stosunku do BR. Grałem praktycznie ABC SSS. Wahania są spore w tej strategii ale jest całkiem przyjemna. Aczkolwiek grając już o dość późnej godzinie, zabrakło mi stolików na Titan, więc zmieniłem platformę na inną ipokerową. Na tej platformie również zabrakło mi stolików po pewnym czasie więc zostałem na 3-4. Po powiększeniu stacka strategią sss, zacząłem wprowadzać częściowy zakres rąk oraz techniki gry z bss co w rezultacie zaowocowało 8x stacka poczatkowego i przejsciu całkowicie na bss (koniec końców miałem największego staka na stole) i podobna sytuacja była na stołach pozostałych. Niektórzy widzący mój początkowy stake zaczęli się śmiać że "i'm going InTooDeep stack" ;)
i w sumie tak w rzeczywistości było. Prawdę mówiąc BSS bardziej mi się podoba ale nie mam rolla na bss.
Wygrany heads up na jeszcze jednym wykruszonym stoliku z big stackiem był dodatkowym zastrzykiem dla Bankrollu.

I teraz tak się zastanawiam, czy ktoś gra łącząc te dwie strategie. I czy to przypadkiem nie jest bardziej efektywne od czystego SSS. Właściwie ochrona bankrolla poprzez minimalne wpisowe i maksymalizacja zysków w stosunku do ewentualnej straty są raczej logiczne.

proszę o opinie

8 odpowiedzi
A1varo
Poker Player

Z tego co wiem nie ma po prostu dobrej strategii dla 30BB-70BB wtedy ani SS, ani BSS nie działają poprawnie. Ale na fishowatych limitach często też ta robię :)

Wolandooo
Oldschool Grinder

Gra się tak, że albo:

-grasz SSS wg strategii po prostu i tyle
-grasz BSS, co pozwala Ci na chronienie dobrych rąk/sporo ciekawej gry po flopie

Nie wiem jak może być coś pośredniego, na pewno nie jest to bardziej EV od BSS. Nikt wtedy dobrze Ci nie opłaci monstera , a jak masz w stacku 100BB to możesz sporo zarobić.

Graj albo z minimalnym, albo z maksymalnym buy-inem. Inne strategie nie działają.

InTooDeep Autor wątku
InTooDeep
PokerStrategist

Wolandooo napisał

Graj albo z minimalnym, albo z maksymalnym buy-inem. Inne strategie nie działają.

To odważne stwierdzenie.

Osobiście gram minimalnym, i trzymam się BRM, ale ciekawi mnie czy ktoś może gra jakoś inaczej, jako że niechcący mi się tak trafiło i wyszło dobrze.

też tak kiedyś miałem grałem przez chwilę, ostatni m-c i strategia dla mnie nie działała :D tzn próbowałem tak grać bo raz w ten sposób prawie podwoiłem bankrolla, tzn przy 4 stołach jak kończyłem miałem więcej niż tego co pozostało na koncie. ale teraz wychodzę na zero albo niewielki +(nie uwzględniając bonusa). Napewno czynnikiem jest to, że mi brakowało/brakuje umiejętności ale ogólnie sprawa się dość kompilkuje przy większej ilości bb. W zasadzie SSS jest tak opracowany że z tym zakresem rąk który jest wymieniony dla Ciebie opłacalna jest gra agresywna, a jednocześnie przeciwnicy mają niewielkie implied odds, tzn np nie powinni dobierać do setów grając przeciwko shortowi a jak już masz ich więcej to sprawdzenie robi się coraz bardziej opłacalne... i tak samo w przypadku innych rąk...

Grajac live nie raz bedziesz gral half-stacked, powiem wiecej kiedy siadam do stolika i polowy nie znam, siadam zawsze tylko z polowa stacku i sluzy mi on do poznania stolu. Trzeba tylko naniesc pewne poprawki, zwlaszcza kiedy robisz calle zgodnie z implied odds, a tak pozatym to grasz to jakbys mial bigstack.

InTooDeep Autor wątku
InTooDeep
PokerStrategist

ja sobie w sumie to posprawdzam zawsze na koniec dnia na jakichś 3 stolikach albo normalnie na dwóch, przy reszcie granej sss. Średnio gram na 8 nie więcej, więc myślę, że 1/4 mnie nie zabije. Zresztą po co jest CD poker ;)

Wolandooo
Oldschool Grinder

InTooDeep napisał

Wolandooo napisał

To odważne stwierdzenie.

Osobiście gram minimalnym, i trzymam się BRM, ale ciekawi mnie czy ktoś może gra jakoś inaczej, jako że niechcący mi się tak trafiło i wyszło dobrze.

No ja Ci mówię z doświadczenia czy to działa ;)

InTooDeep Autor wątku
InTooDeep
PokerStrategist

Wolandooo napisał

InTooDeep napisał

Wolandooo napisał

To odważne stwierdzenie.

No ja Ci mówię z doświadczenia czy to działa ;)

aaaa ;) to zmienia postać rzeczy

to zachowam CD poker na inna okazję ;P