Ja na nauke Analizy technicznej poswiecilem juz 2 lata. Przez ten czas wyzerowałem około 10 kont. Jestem jednak graczem wygrywajacym dzieki umiejetnej grze na dane makro. Moja gre opisalem na najlepszym polskim forum dotyczacym forexu. Taktyke i strategie na tym ciezkim rynku trzeba dopasowac pod wlasna psychike i umiejetnosci. Inaczej czlowiek wszystko przegra.
Najlepsza rada dla początkujacego to nie graj za kase ktorej nie mozesz przegrac. Pierwsze konto zawsze sie wyzeruje
Co do demo to jest ono dobre tylko po to by zapoznac sie z platforma tranzakcyjna. Jesli zostaniemy tam na dluzej to nabierzemy zlych nawykow. W demo nie ma czynnika psychologicznego (falszywa kasa to i ryzykowac moge) a nasza psychika to moim zdaniem 60-70 % udanego trejdu.
Na koniec moich wywodow takie ladne powiedzenie oddajace roznice miedzy demo a realem:
"Przejdz po szynie kolejowej zawieszonej 20 centymetrow nad ziemią - to jest demo a teraz przejdz po tej samej szynie kolejowej zawieszonej miedzy dwoma 10 pietrowymi wierzowcami - to jest real
Powodzenia w zbieraniu pipsów