Przejdź do forum
fml... czyli celnic...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

fml... czyli celnicy atakują...

657 Posty
232 Użytkownicy
0 Reakcje
110.4 K Wyświetlenia
destrukttt
PokerStrategist

Zorganizujmy turniej ! Rozgłośmy to na wszystkich forach pokerowych na piszmy że wpisowe to 1000 pkt. Nie na piszemy że w Texas Holdem tylko że jest turniej tego i tego dnia o godz. takiej i takiej i w jakieś miejscowości , jakie było by ich zdziwienie gdyby wkroczyli do jakiegoś klubu a tam ludzie grają w chińczyka a z tyłu tvn nie myśleliście żeby ośmieszyć kaplicę?

Odpowiedz
Cytat

Pamiętajcie że mówię tutaj o teorii

kunaguero5 yyy ale skoro wszystko to jest robione z troski o obywateli to dlaczego nie zamyka sie kasyn?

Tym samym że alkohol jest od 18 roku życia itd. Państwo ogranicza, a nie zakazuje. Nie można mówić "w takim razie zakażmy wszystkiego innego".

- Dla kogo grają piłkarze? - Noooo grają dla kibiców! - I Pan w to wierzy?

Nie mówię jak jest u nas, tylko o teorii i ideii państwa.

dokladnie tak jest - i jakos nikt nie mysli o zdelegalizowaniu lotto - a wystarczy isc do poradni uzaleznien aby sie spytac czy nie lecza uzalnionych od lotto poza tym pamietajcie - po to za alko sie placi podatki zeby mozna bylo leczyc uzaleznionym, tak powinno byc tez z podatkiem z pokera (powiedzmy 10% od wygranej jak w lotto ale nigdy 15% od zysku kasyna (CIT) +25% od wygranej (podatnik)

Licencje na lotto ma tylko jeden program, tak samo jak w kraju jest kilka kasyn. Poza tym lotto nie jest tak uzależniające jak ruletka, sami wiecie dlaczego...

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez destrukttt
Zorganizujmy turniej ! Rozgłośmy to na wszystkich forach pokerowych na piszmy że wpisowe to 1000 pkt. Nie na piszemy że w Texas Holdem tylko że jest turniej tego i tego dnia o godz. takiej i takiej i w jakieś miejscowości , jakie było by ich zdziwienie gdyby wkroczyli do jakiegoś klubu a tam ludzie grają w chińczyka a z tyłu tvn nie myśleliście żeby ośmieszyć kaplicę?

dobry pomysł. Tylko bez wpisowego i bez żadnych nagród. Gra dla zabawy i zadzwonić na policje żeby przyjechali nas zgarnąć.

Odpowiedz
Cytat
WandererPL
PokerStrategist

Napisane przez 4hand

Napisane przez piotereczek
http://www.tvp.pl/szczecin/informacyjne-spoleczne-kulturalne/kronika/wideo/1830-191011/5502298
dobry program , poleca mazak :rage: :rage: :rage:

W wojne można grać na pieniądze...uff

Też właśnie miałem to napisać... jaki ten kraj jest pojebany... Wojna to nie gra losowa, bo nie ma jej w ustawie... a poker tak, bo jest. Niech jeszcze szachy dopiszą.

Odpowiedz
Cytat
kaeren
Poker Player

Napisane przez sudos

dobry pomysł. Tylko bez wpisowego i bez żadnych nagród. Gra dla zabawy i zadzwonić na policje żeby przyjechali nas zgarnąć.

Pisze się, kto by zrobił jakąś listę uczestników ??
Naprawdę, to dobry pomysł, trzeba pokazać zdecydowany sprzeciw, wobec łamaniu naszych praw !

Odpowiedz
Cytat
ogirema
Elite Grinder

Wybaczcie za mały offtop, ale nurtuje mnie jedno pytanie. Czy Wiśniewski coś shipnął większego? Co on w ogóle gra? Bo ja nigdy nie słyszałem, żeby zajął jakieś dobre miejsce w jakimkolwiek turnieju a wypowiada się obok Górala, który co nie co już wygrał. Czy wzięli Wiśniewskiego do tvnu tylko dlatego, że jest znany, czy coś tam wygrał?

Odpowiedz
Cytat
mariuszl2
PokerStrategist

Jest znany i gra w pokera wiec go wzieli. Muszą wsród ciemnego ludu mieć jakąś siłę przebicia.

Odpowiedz
Cytat
Pajak666
Poker Player

styka ze jest znany imo.
Jakby sie Doda czy ktokolwiek inny znany przylaczyl i zaangazowal to nic tylko sie cieszyc

Odpowiedz
Cytat
loosekiddie
PokerStrategist

Napisane przez sudos
Licencje na lotto ma tylko jeden program, tak samo jak w kraju jest kilka kasyn. Poza tym lotto nie jest tak uzależniające jak ruletka, sami wiecie dlaczego...

Dobrze, a teraz powiedz mi:

- ile osób znasz uzależnionych od ruletki,
- ile osób znasz uzależnionych od lotto.

Odpowiedz
Cytat
ikarPL
PokerStrategist

Wisniewski nie mial spektakularnych wygranych, z tego co sie orientuje zdarzylo mu sie pary razy cos wygrac ale wiecej generalnie wkladal niz wyciagal (nie wiem jak jest teraz). W kazdym razie potrzebujemy takich osob moim skromnym zdaniem.

Odpowiedz
Cytat
Mocnym
Oldschool Grinder

Mój teść puszcza dwa okienka w każdym losowaniu dużego lotka.
Uważam go za uzależnionego.

Odpowiedz
Cytat
loosekiddie
PokerStrategist

ikarPL, widziałem wcześniej że poważniej chcesz działać w tej sprawie, więc jak możesz zaakceptuj inva, postaram się dzisiaj napisać priva do Ciebie, ale chyba już nie dam rady, więc ew. jutro.

Odpowiedz
Cytat
destrukttt
PokerStrategist

Napisane przez kaeren

Napisane przez sudos

Pisze się, kto by zrobił jakąś listę uczestników ??
Naprawdę, to dobry pomysł, trzeba pokazać zdecydowany sprzeciw, wobec łamaniu naszych praw !

Fajnie było by ich tak ośmieszyć i pokazać że służba celna wpada na turniej chińczyka , ciesze się że się to wam podoba.Widać że siedzą zgredy na forum i czytają gdzie tylko jest jakiś turniej.

Jak ktoś zadzwoni na policje to może mieć problemy bo chińczyk to gra dozwolona , lepiej niech się sami ośmieszą.

Wybaczcie za mały offtop, ale nurtuje mnie jedno pytanie. Czy Wiśniewski coś shipnął większego? Co on w ogóle gra? Bo ja nigdy nie słyszałem, żeby zajął jakieś dobre miejsce w jakimkolwiek turnieju a wypowiada się obok Górala, który co nie co już wygrał. Czy wzięli Wiśniewskiego do tvnu tylko dlatego, że jest znany, czy coś tam wygrał?

Wiśniewski organizuje turnieje u siebie z przyjaciółmi i ponoć jest fishem _ugly: ale nie boi się tego nagłaśniać i pomaga mu jego popularność w promowaniu pokera.

Odpowiedz
Cytat
kunaguero5
PokerStrategist

Napisane przez sudos
Pamiętajcie że mówię tutaj o teorii

kunaguero5 yyy ale skoro wszystko to jest robione z troski o obywateli to dlaczego nie zamyka sie kasyn?

Tym samym że alkohol jest od 18 roku życia itd. Państwo ogranicza, a nie zakazuje. Nie można mówić "w takim razie zakażmy wszystkiego innego".

Skoro ideą zabraniania gry w pokera jest to że jest uzależniającym hazardem to dlaczego zezwala się na gre w kasynach? To tak jakby zabronic palenia papierosow, ale stworzyc specjalne 'palarnie' gdzie byloby to dozwolone. A ta Pani w tvp to juz w ogole smieszna, mowi ze w pokera nie mozna grac na pieniadze ale w wojne na pieniadze juz mozna :f_biggrin: gdzie tu sens? :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
lukich1908
PokerStrategist

Napisane przez ogirema
Czy wzięli Wiśniewskiego do tvnu tylko dlatego, że jest znany, czy coś tam wygrał?

Wiśniewski jest prezesem Polskiego Związku Pokera.

Odpowiedz
Cytat
furn1
Elite Grinder

Wojna to gra logiczna a poker to gra hazardowa, więc nie rozumiem o co ten szum...

Odpowiedz
Cytat

Tak kolesie bawili się w czasie nalotu na turniej pokerowy.....w Szczecinie

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik
Oldschool Grinder

Służba celna robi najazd na nas, to my zróbmy im niespodziankę.

Wymyślmy fake turniej z wpisowym 10.000zł w jednym z pubów w jakimś dużym mieście i zapisujmy się na żarty. Dajmy adres, datę, godzinę.

Ciekawe, czy to wywęszą :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
kaeren
Poker Player

W piątek miałem jechać na turniej jednak dostałem maila , że jednak odwołany:)
Ludzie zaczynają się bać , niedobrze.

Odpowiedz
Cytat
Wojaq
PokerStrategist

Napisane przez kaeren
W piątek miałem jechać na turniej jednak dostałem maila , że jednak odwołany:)
Ludzie zaczynają się bać , niedobrze.

imo ludzie nie chcą się piepszyć z izbą celną

Odpowiedz
Cytat