Tak - palikot zrobi porządek - wyśle biedronia i chłopaki z celnej będą przy ścianach chodzić. Myślę że teraz nasze Federacje mają pole do popisu
Może z tym Palikotem to nienajgorszy pomysł? Jak potrafi sie zajmowac bzdurami w stylu sprawy krzyża w sejmie, to moze i pokerem sie zainteresuje?
Napisane przez ikarPL
Napisane przez lilka99
Sam z przyjemnością wezmę udział w takim turnieju. Niech spisują, robią akcje i tak usłyszą zeznania typu graliśmy o 2 kg ziemniaków, które są na stole. Wreszcie im się znudzi, sprawa sięgnię tak duzy rozgłos, że będą musieli zmienić prawo, a chyba wiadome jest że nikt do więzienia nie pójdzie ;].Ja rowniez - moze teraz cos w Warszawie??? Jak są chetni to pisac - z przyjemnoscia zagram!!!
+ dołączam się
Znalazłem w sieci coś takiego:
Warto jednak zwrócić uwagę na wczorajszą wypowiedź Podsekretarza Stanu w Ministerstwie Finansów Jacka Kapicy:(...) przede wszystkim chodzi nam w tym przepisie (...) uniemożliwienie urządzania gier na automatach i gier hazardowych bez zezwolenia, w szarej strefie. Przesłanką, która jest stosowana przy zaliczaniu do takich gier, jest realizacja tego w celach komercyjnych. Do tego nie zaliczają się gry zabawowe, sportowe, logiczne, bo nie są one objęte ustawą. Długo dyskutowaliśmy nad kwestią pokera sportowego, w którym wygrywa się nagrodę o charakterze sportowym, i jasno określiliśmy, że nie jest to gra podlegająca tej ustawie. (sprawozdanie stenograficzne, s.190)
Czy ktoś znalazł w sprawozdaniu stenograficznym podobny zapis?
Napisane przez AceBestini
Znalazłem w sieci coś takiego:Warto jednak zwrócić uwagę na wczorajszą wypowiedź Podsekretarza Stanu w Ministerstwie Finansów Jacka Kapicy:(...) przede wszystkim chodzi nam w tym przepisie (...) uniemożliwienie urządzania gier na automatach i gier hazardowych bez zezwolenia, w szarej strefie. Przesłanką, która jest stosowana przy zaliczaniu do takich gier, jest realizacja tego w celach komercyjnych. Do tego nie zaliczają się gry zabawowe, sportowe, logiczne, bo nie są one objęte ustawą. Długo dyskutowaliśmy nad kwestią pokera sportowego, w którym wygrywa się nagrodę o charakterze sportowym, i jasno określiliśmy, że nie jest to gra podlegająca tej ustawie. (sprawozdanie stenograficzne, s.190)
Czy ktoś znalazł w sprawozdaniu stenograficznym podobny zapis?
Wiem, ze widziałem wcześniej tą wypowiedź p.Kapicy i się właśnie zastanawiałem, jak ona się ma do wypowiedzi:
Jak zaznaczyła Woźniak-Lewandowska, zgodnie z ustawą o grach hazardowych z 19 listopada 2009 r., wszelkie gry, w których wygrana materialna lub pieniężna zależy od przypadku, powinny być organizowane tylko w kasynach. Gdy odbywają się w innym miejscu są nielegalne - dodała.
W tym momencie oczywiste staje się, ze Służba Celna dokonała tutaj nadużycia, gdyż w momencie stwierdzenia, że nie była to gra o nagrody pieniężne czy jakiekolwiek inne wartościowe (bo puchar to nagroda 'o charakterze sportowym'), powinni szybko i sprawnie zakończyć swoją akcję...
Tak na logikę....
Wystąpienie w sejmie Kapicy z dnia 19 listopada 2009 roku:
to odnośnie tych jego wypowiedzi cytowanych wyżej.
Napisane przez GrzegoSz
Wystąpienie w sejmie Kapicy z dnia 19 listopada 2009 roku:to odnośnie tych jego wypowiedzi cytowanych wyżej.
Tutaj oryginalne sprawozdanie stenograficzne:
http://orka2.sejm.gov.pl/StenoInter6.nsf/0/B503D725EDC0F45CC1257677004B35FB/$file/54_c_ksiazka.pdf
strona 190, 54 w dokumencie. Weźcie pod uwagę, że to dyskusja o ustawie przed nowelizacją. Dzwoniłem przed chwilą do rzecznika Izby Celnej w Szczecinie. Ona utrzymuje, że zgodnie z obowiązującym prawem wszystkie turnieje powinny odbywać się w kasynach. Zaraz zresztą dodam to do artykułu
Napisane przez EnderPoker
Napisane przez ikarPL
Napisane przez lilka99
Sam z przyjemnością wezmę udział w takim turnieju. Niech spisują, robią akcje i tak usłyszą zeznania typu graliśmy o 2 kg ziemniaków, które są na stole. Wreszcie im się znudzi, sprawa sięgnię tak duzy rozgłos, że będą musieli zmienić prawo, a chyba wiadome jest że nikt do więzienia nie pójdzie ;].Ja rowniez - moze teraz cos w Warszawie??? Jak są chetni to pisac - z przyjemnoscia zagram!!!
+ dołączam się
jak będzie coś takiego to jestem w tej grze
Napisane przez matelusz
Napisane przez GrzegoSz
Wystąpienie w sejmie Kapicy z dnia 19 listopada 2009 roku:to odnośnie tych jego wypowiedzi cytowanych wyżej.
http://orka2.sejm.gov.pl/StenoInter6.nsf/0/B503D725EDC0F45CC1257677004B35FB/$file/54_c_ksiazka.pdf
strona 190, 54 w dokumencie. Weźcie pod uwagę, że to dyskusja o ustawie przed nowelizacją. Dzwoniłem przed chwilą do rzecznika Izby Celnej w Szczecinie. Ona utrzymuje, że zgodnie z obowiązującym prawem wszystkie turnieje powinny odbywać się w kasynach. Zaraz zresztą dodam to do artykułu
![]()
trzeba było poprosić ją o konkretnie który zapis to 'reguluje', czyli podstawę do skonfiskowania zestawów do gry w poker
Dobra przyznawać się bez bicia kto głosował na tych POjebanych skur... te prawie 40% nie wzięło się z niczego!!!
tylko czekać jak się wezmą za internet.
Napisane przez Wojaq
Napisane przez ikarPL
Napisane przez lilka99
+ dołączam się
![]()
Napisane przez matelusz
Napisane przez GrzegoSz
![]()
trzeba było poprosić ją o konkretnie który zapis to 'reguluje', czyli podstawę do skonfiskowania zestawów do gry w poker
To jest materiał dowodowy. Jeżeli jest podejrzenie, że impreza była nielegalna, zabezpieczają to i na tej podstawie mają ustalić, czy tak było.
Napisane przez matelusz
Napisane przez Wojaq
Napisane przez ikarPL
Napisane przez lilka99
+ dołączam się
![]()
Napisane przez matelusz
Napisane przez GrzegoSz
![]()
To jest materiał dowodowy. Jeżeli jest podejrzenie, że impreza była nielegalna, zabezpieczają to i na tej podstawie mają ustalić, czy tak było.
Za rok ustalą, że to nie było nielegalne i oddadzą żetonsy, a do tej pory chłopaki nie będą mieli czym grać
DEBILE
- nie WY koledzy
Powinno się zorganizować serie turniejów tak jak pisze LEch R. ale bez nagród w postaci 2 kilo ziemniaków, bo nierozgarniete marionetki i tak powiedzą że to nagroda rzeczowa - warta okolo 1,2 zl
Ziemniaki powinny być zamiast żetonów, do licytacji - niech konfiskują, przyniósłbym worek i takie agro poty by leciały
Zrobić donos, zwołać media, a potem ogladać w TV jak polska policja i urząd celny zrobili akcje w całej Polsce na ~ 1000 funkcjonariuszy by przerwać turnieje, które skończą się zrobieniem frytek. Dobrze byłoby wciągnac Palikota by zrobił przy okazji heppening jego partii i jest taki rozgłos, że populistycznemu ryżemu dupa zbladnie. ♠_ugly:
Hmm.. żeby tylko ktoś się podjął zorganizowania takiego turnieju o ziemniaki. Myślę, że w Wwa by była duża frekwencja a kompromitacja służb w mediach ogromna! Skonfiskowanie 2kg ziemniaków na pewno byłoby pożywką dla mediów.
Napisane przez gadriel1987
A powalczy, ktoś o ziemniaki w Łodzi?![]()
nie o ziemniaki - ziemniaki maja swoja wartosc w makecie, grac nalezy o PUCHAR badz DYPLOM !!!!
Wlasnie jestem w trakcie zastanawiania sie nad organizacja takiego turnieju w Warszawie jakby ktoś sie pytał