Przejdź do forum
fml... czyli celnic...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

fml... czyli celnicy atakują...

657 Posty
232 Użytkownicy
0 Reakcje
110.4 K Wyświetlenia
Frayyex
Oldschool Grinder

Tak - palikot zrobi porządek - wyśle biedronia i chłopaki z celnej będą przy ścianach chodzić. Myślę że teraz nasze Federacje mają pole do popisu

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak
Oldschool Grinder

redaktorzyna się nie zagalopował tylko powtarzał słowa rzeczniczki izby celnej..

Odpowiedz
Cytat
matelusz
PokerStrategist
Mack0
Oldschool Grinder

Może z tym Palikotem to nienajgorszy pomysł? Jak potrafi sie zajmowac bzdurami w stylu sprawy krzyża w sejmie, to moze i pokerem sie zainteresuje?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez ikarPL

Napisane przez lilka99
Sam z przyjemnością wezmę udział w takim turnieju. Niech spisują, robią akcje i tak usłyszą zeznania typu graliśmy o 2 kg ziemniaków, które są na stole. Wreszcie im się znudzi, sprawa sięgnię tak duzy rozgłos, że będą musieli zmienić prawo, a chyba wiadome jest że nikt do więzienia nie pójdzie ;].

Ja rowniez - moze teraz cos w Warszawie??? Jak są chetni to pisac - z przyjemnoscia zagram!!!

+ dołączam się

Odpowiedz
Cytat
AceBestini
PokerStrategist

Znalazłem w sieci coś takiego:

Warto jednak zwrócić uwagę na wczorajszą wypowiedź Podsekretarza Stanu w Ministerstwie Finansów Jacka Kapicy:(...) przede wszystkim chodzi nam w tym przepisie (...) uniemożliwienie urządzania gier na automatach i gier hazardowych bez zezwolenia, w szarej strefie. Przesłanką, która jest stosowana przy zaliczaniu do takich gier, jest realizacja tego w celach komercyjnych. Do tego nie zaliczają się gry zabawowe, sportowe, logiczne, bo nie są one objęte ustawą. Długo dyskutowaliśmy nad kwestią pokera sportowego, w którym wygrywa się nagrodę o charakterze sportowym, i jasno określiliśmy, że nie jest to gra podlegająca tej ustawie. (sprawozdanie stenograficzne, s.190)

Czy ktoś znalazł w sprawozdaniu stenograficznym podobny zapis?

Odpowiedz
Cytat
TimotheeS
Elite Grinder

Napisane przez AceBestini
Znalazłem w sieci coś takiego:

Warto jednak zwrócić uwagę na wczorajszą wypowiedź Podsekretarza Stanu w Ministerstwie Finansów Jacka Kapicy:(...) przede wszystkim chodzi nam w tym przepisie (...) uniemożliwienie urządzania gier na automatach i gier hazardowych bez zezwolenia, w szarej strefie. Przesłanką, która jest stosowana przy zaliczaniu do takich gier, jest realizacja tego w celach komercyjnych. Do tego nie zaliczają się gry zabawowe, sportowe, logiczne, bo nie są one objęte ustawą. Długo dyskutowaliśmy nad kwestią pokera sportowego, w którym wygrywa się nagrodę o charakterze sportowym, i jasno określiliśmy, że nie jest to gra podlegająca tej ustawie. (sprawozdanie stenograficzne, s.190)

Czy ktoś znalazł w sprawozdaniu stenograficznym podobny zapis?

Wiem, ze widziałem wcześniej tą wypowiedź p.Kapicy i się właśnie zastanawiałem, jak ona się ma do wypowiedzi:

Jak zaznaczyła Woźniak-Lewandowska, zgodnie z ustawą o grach hazardowych z 19 listopada 2009 r., wszelkie gry, w których wygrana materialna lub pieniężna zależy od przypadku, powinny być organizowane tylko w kasynach. Gdy odbywają się w innym miejscu są nielegalne - dodała.

W tym momencie oczywiste staje się, ze Służba Celna dokonała tutaj nadużycia, gdyż w momencie stwierdzenia, że nie była to gra o nagrody pieniężne czy jakiekolwiek inne wartościowe (bo puchar to nagroda 'o charakterze sportowym'), powinni szybko i sprawnie zakończyć swoją akcję...
Tak na logikę....

Odpowiedz
Cytat
GrzegoSz
PokerStrategist

Wystąpienie w sejmie Kapicy z dnia 19 listopada 2009 roku:

Wystapienie

to odnośnie tych jego wypowiedzi cytowanych wyżej.

Odpowiedz
Cytat

!

To sie chlopaki przejeli :P

Odpowiedz
Cytat
matelusz
PokerStrategist

Napisane przez GrzegoSz

Wystapienie

Tutaj oryginalne sprawozdanie stenograficzne:

http://orka2.sejm.gov.pl/StenoInter6.nsf/0/B503D725EDC0F45CC1257677004B35FB/$file/54_c_ksiazka.pdf

strona 190, 54 w dokumencie. Weźcie pod uwagę, że to dyskusja o ustawie przed nowelizacją. Dzwoniłem przed chwilą do rzecznika Izby Celnej w Szczecinie. Ona utrzymuje, że zgodnie z obowiązującym prawem wszystkie turnieje powinny odbywać się w kasynach. Zaraz zresztą dodam to do artykułu ;)

Odpowiedz
Cytat
Wojaq
PokerStrategist

Napisane przez EnderPoker

Napisane przez ikarPL

Napisane przez lilka99
Sam z przyjemnością wezmę udział w takim turnieju. Niech spisują, robią akcje i tak usłyszą zeznania typu graliśmy o 2 kg ziemniaków, które są na stole. Wreszcie im się znudzi, sprawa sięgnię tak duzy rozgłos, że będą musieli zmienić prawo, a chyba wiadome jest że nikt do więzienia nie pójdzie ;].

Ja rowniez - moze teraz cos w Warszawie??? Jak są chetni to pisac - z przyjemnoscia zagram!!!

+ dołączam się

jak będzie coś takiego to jestem w tej grze :f_cool:

Napisane przez matelusz

Napisane przez GrzegoSz

Wystapienie

http://orka2.sejm.gov.pl/StenoInter6.nsf/0/B503D725EDC0F45CC1257677004B35FB/$file/54_c_ksiazka.pdf

strona 190, 54 w dokumencie. Weźcie pod uwagę, że to dyskusja o ustawie przed nowelizacją. Dzwoniłem przed chwilą do rzecznika Izby Celnej w Szczecinie. Ona utrzymuje, że zgodnie z obowiązującym prawem wszystkie turnieje powinny odbywać się w kasynach. Zaraz zresztą dodam to do artykułu ;)

trzeba było poprosić ją o konkretnie który zapis to 'reguluje', czyli podstawę do skonfiskowania zestawów do gry w poker

Odpowiedz
Cytat
A1varo
Poker Player

+1

Odpowiedz
Cytat
pawel9
Oldschool Grinder

Dobra przyznawać się bez bicia kto głosował na tych POjebanych skur... te prawie 40% nie wzięło się z niczego!!!

tylko czekać jak się wezmą za internet.

Odpowiedz
Cytat
matelusz
PokerStrategist

Napisane przez Wojaq

Napisane przez ikarPL

Napisane przez lilka99

+ dołączam się

Napisane przez matelusz

Napisane przez GrzegoSz

Wystapienie

trzeba było poprosić ją o konkretnie który zapis to 'reguluje', czyli podstawę do skonfiskowania zestawów do gry w poker

To jest materiał dowodowy. Jeżeli jest podejrzenie, że impreza była nielegalna, zabezpieczają to i na tej podstawie mają ustalić, czy tak było.

Odpowiedz
Cytat
Wojaq
PokerStrategist

Napisane przez matelusz

Napisane przez Wojaq

Napisane przez ikarPL

Napisane przez lilka99

+ dołączam się

Napisane przez matelusz

Napisane przez GrzegoSz

Wystapienie

To jest materiał dowodowy. Jeżeli jest podejrzenie, że impreza była nielegalna, zabezpieczają to i na tej podstawie mają ustalić, czy tak było.

Za rok ustalą, że to nie było nielegalne i oddadzą żetonsy, a do tej pory chłopaki nie będą mieli czym grać :facepalm:

Odpowiedz
Cytat

A powalczy, ktoś o ziemniaki w Łodzi? ;)

Odpowiedz
Cytat
naimadx
PokerStrategist

DEBILE :facepalm: - nie WY koledzy :)

Powinno się zorganizować serie turniejów tak jak pisze LEch R. ale bez nagród w postaci 2 kilo ziemniaków, bo nierozgarniete marionetki i tak powiedzą że to nagroda rzeczowa - warta okolo 1,2 zl :)
Ziemniaki powinny być zamiast żetonów, do licytacji - niech konfiskują, przyniósłbym worek i takie agro poty by leciały :)
Zrobić donos, zwołać media, a potem ogladać w TV jak polska policja i urząd celny zrobili akcje w całej Polsce na ~ 1000 funkcjonariuszy by przerwać turnieje, które skończą się zrobieniem frytek. Dobrze byłoby wciągnac Palikota by zrobił przy okazji heppening jego partii i jest taki rozgłos, że populistycznemu ryżemu dupa zbladnie. _ugly:

Odpowiedz
Cytat

Hmm.. żeby tylko ktoś się podjął zorganizowania takiego turnieju o ziemniaki. Myślę, że w Wwa by była duża frekwencja a kompromitacja służb w mediach ogromna! Skonfiskowanie 2kg ziemniaków na pewno byłoby pożywką dla mediów.

Odpowiedz
Cytat
ikarPL
PokerStrategist

Napisane przez gadriel1987
A powalczy, ktoś o ziemniaki w Łodzi? ;)

nie o ziemniaki - ziemniaki maja swoja wartosc w makecie, grac nalezy o PUCHAR badz DYPLOM !!!!

Wlasnie jestem w trakcie zastanawiania sie nad organizacja takiego turnieju w Warszawie jakby ktoś sie pytał

ikar29@gmail.com

Odpowiedz
Cytat

Ciekawe czy Ci celnicy zawitali już na pokerstrategy ;d

Odpowiedz
Cytat