Przejdź do forum
Fixed Limit

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Fixed Limit

16 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
956 Wyświetlenia
Gomez224
PokerStrategist

Witam

Przyznam że w tą odmianę pokera za bardzo nie grałem i chciałbym trochę popróbowac swoich sił. Mam do wyjadaczy parę pytań

Czy z wiedzą na poziomie BASIC mogę zacząc od poziomu 0,25/0,5 ??? Bankroll to nie żaden problem.

Czy np na początku jak bym grał sobie 1 stolik żeby sie oswoic z tą odmianą i potem stopniowo zwiększył sobe licze stolików do 4. Będę miał jakieś problem z grą (chodzi mi tu o poziom graczy). Dopiero jak poczuje blusa i przerobię arty + filmiki z sekcji brąz zacznę grac mulit tabling. Co o tym sądzicie ??? Czy zaczac od trochę niższego poziomu 0,1/0,25 ???

Pozdrawiam

15 odpowiedzi
Lusia845
Oldschool Grinder

zacznij od 50/100

jarrodka
Oldschool Grinder

Chyba mialas na mysli 0.5/1, ja mysle ze jesli masz na tyle bankrolla, to mozesz spokojni zaczac od tego, poziom praktycznie ten sam co 0.25/0.5

Masqb
BlackMember

jak masz BR to zaczynaj od 0.25/0.5 Niżej to jest masakra a nie gra :P

Masqb napisał

Mógłbyś wyjaśnić?
A tak apropo - piszecie tu o SH czy FR?

Ja bym autorowi jednak radził oswoić się z grą i softem na niższych stawkach chociaż z 1k rozdań.

Gomez224 Autor wątku
Gomez224
PokerStrategist

FL. SH to w moim przypadku zdecydowanie za wcześnie ;)

mcmoe
PokerStrategist

ja bym za dlugo sie nie krecil po fullringach. gra tam jest strasznie nudna i mechaniczna.

Gomez224 Autor wątku
Gomez224
PokerStrategist

No ja dopiero zaczyna swoja przygodę ale dziękuję wszystkim za rady i wskazówki ;)

No wlasnie poziom 10/20 centow jest masakryczny i to nie tlyko na PS ale i na Titanie strategia sie tu nei sprawdza.Podbijasz bo amsz dobra reke i chcesz grac heads up a tu na SH nagle sprawdza cie 5 graczy LOL.

thefoe
Oldschool Grinder

mazik22 napisał
No wlasnie poziom 10/20 centow jest masakryczny i to nie tlyko na PS ale i na Titanie strategia sie tu nei sprawdza.Podbijasz bo amsz dobra reke i chcesz grac heads up a tu na SH nagle sprawdza cie 5 graczy LOL.

WOW! mam nadzieje ze to byla ironia....
na NL przy TPTK to bylby rzeczywiscie problem, ale w FL tylko sie cieszyc. Co prawda zwieksza to wariancje (jak sie nie gra wg BM to moze to podcinac skrzydla) ale takze winrate.

mazik22 napisał

Strategia się sprawdza wyjątkowo dobrze, oczywiście jeśli się zna strategię gry w grach looooose;) Ponadto zaręczam Ci, że w grach na 2/4 czy 3/6 można czasem znaleźć większych idotów niż na 0.10/0.20 i warto się w takich grach jak 0.10/0.20 nauczyć grać, nie wiadomo kiedy się może przydać:D Śmiech mnie czasem ogarnia, jak wielu grających bardzo TAG graczy ucieka ze stołów, szczególnie full ringów, jeśli gra tam bardzo agresywny fish, który dosłownie przejeżdza po gościach grających 13/9/4 na full ringach samą swoją agresją i Tagi nie próbujących nawet trochę dostosować swojej gry do panujących ekstremalnych warunków i nadal czekają na AA. Zawsze powtarzam, że mikrolimity to najłatwiejsze gry do pobicia, choć przyznaję, że mogą być czasem frustrujące i swingowe, to fakt. Na prawdę nie myślcie, że im wyżej tym łatwiej.

HEh nie mysle ze im wyzej tym latwije wrecz przeciwnie.Co do upswingow i downswingow jest to 100% prawda jednego dnia na 10,20 centow w 2 godziny jeste 30$ do przodu drugiego -20$ bo kazda wysoka para typu AA KK jest bita przez totalne smieci.Teraz gram 0,25/0,50 od paru dni FL i troszke mniej SH i 47$ do przodu.W tym przypadku wg mnie strategia pasuje duzo lepiej.:)

TehGamer
PokerStrategist

Masqb napisał

...
on nie klamie...

sedum77
PokerStrategist

Tutaj sie zgodzę, tez dzisiaj wskoczyłęm na 0,25/0,5$ Fl i jakos przyjemniej się gra.... bo niżej to naprawdę musiałem patrzec an statsy ready... skupić się pożadnie żeby wyjśc na spory +, tutaj (25/50c)troszkę czytelniejsi gracze :) Zobaczymy jak będize dalej... w sumei to moje początki bo nigdy nie grałęm jeszcze tak wysoko bo BM mi nie pozwalał...
Jestem dobrej myśli :) W lepiej chyab sie gra po 5-6 przy stole niż 10

Witam,

mógłby ktoś krótko wypisać różnicę między NL a FL?
ja gram zawsze NL, ale chciałbym dowiedzieć się coś więcej o FL, zawsze wydawał mi się nudny i dający drawującym pole do popisu, czy FL to "głównie matematyka" jak ktoś kiedyś mnie przekonywał?
Jacy gracze grają w FL a jacy NL?
Gdzie łatwiej się gra?

Pozdr!

slimy3
Oldschool Grinder

Grałem w NL SSS i raz spróbowałem FL i powiedziałem: Nigdy wiecej, to jakas bzdura, nie mozna nikogo wyblefowac z jedna para :P Ale na NL mialem spore swingi i przesluchalem wywiad z Panadolem i maggmanem i postanowilem sprobowac pograc w FL.

FL sa mniejsze swingi, mniejsza wariancja co jest plusem, ale tez mniejsze zyski - przynajmeniej teoretycznie :) W FL mozesz zrobić dośc tani call down np. z top pair na niezby drawatym boardzie by zobaczyc z czym tak ostro gra przeciwniki, a w NL mozemy zostac zablokowani sporym all-inem i ciezko sprawdzic. W FL jest tez mniejsza dynamika. No i oczywiscie FL to wiecej matematyki niz w NL - w NL wieksza znaczenie ma implied pot odds, bo pot odds raczej rzadko sa dobre. W FL tez mozesz nie dawac drawujacym pola do popisu poprzez chrionienie karty i dawanie im nie korzystnych pot odds - czyli tak jak w NL. W FL przemawai do mnie tez to, ze jak tiltujesz to nie przgerasz calego bankrolla w jednym glupim rozdaniu (lub jednego BI). :) W FL trudniej jest zbankrutować - ale jest to oczywsice mozliwe ;).

NL tez ma napewno plusy - niektorzy uwielbiaja taka dynamike. Napewno nie wyobrazam sobie Main Event na WSOPIE z 8k ludzi i granie w FL bo, by nie skonczyli chyba w miesiac ;)