Hej,
za bardzo się nie znam na tych programach do obliczania equity, jednakże ktoś z Was napewno jest w tym specem. Czy moglibyście mi napisać procentowo jakie będą proporcje, albo może ktoś mógłby wyfiltrować to z HMa, ewentualnie powiedziałby mi jak to wyfiltrować? Chodzi mi o sytuacje kiedy mam AK i trafiam board Axx w tym dwie karty suited. Rywal trzyma dwie dowolne karty suited do tych na flopie. Często bowiem w tej sytuacji taki gracz z FD stawia all in, chciałabym wiedzieć jak to wygląda w dłuższym okresie czasu, gdyż narazie na 7 próbek złapał flusha w 6 przypadkach. Czy warto więc stackować się z TPTK wobec FD? Może to troszkę trywialne jednak boli mnie to i będę wdzieczna za analizę. Dzieki.
Może dam Ci wzór do liczenia equity
Na twoim przykładzie. Trzymasz A :diamond:K
na flopie A :heart:6 :heart:2 :club:, przeciwnik pokazuje K :heart:Q ♥
Villain ma 9 outów, w prosty sposób możesz wyliczyć jego EQ.
Liczba outów * 2 * ilość pozostałych ulic. Czyli na flopie * 2 (został turn i river)
Zatem 9 * 2 * 2 = 36%. Jeśli do allinów doszło by na turn ma tylko 18% (9*2*1 = 18). Z tego wynika, że na flopie masz 64% eq - Twoje zagranie jest profitowe i to przeciwnik robi błąd.
Możesz to stosować w każdej sytuacji, jednak tylko w momencie gdy znasz dokładnie rękę rywala.
W innym przypadku grasz na jego cały możliwy zakres. Czyli jeśli na w/w flopie villain stackuje każdego Ax, flushdraw (K high, Q high), sety, swoje EQ możesz wyliczyć w Equilabie.
Tutaj wybierasz jego range (aby zmienić kolor po zaznaczeniu układu na niebiesko, klikasz w opcję 'Wybierz kolor' następnie zaznaczas układy które chcesz dostosować - będą na żółto - i znów 'Wybierz kolor'. Po zmianie będą ciemnoniebieskie)

Klikasz OK i następnie Oblicz:

Napisane przez Janeare
Czy warto więc stackować się z TPTK wobec FD?
Ekstremalnie szokujące pytanie jak na Platynę droga Janeare . Zapoznaj się proszę z tym przewodnikiem :
https://polska.pokerstrategy.com/video/19273/
I nie wystawiaj się więcej w ten sposób na strzał ...
W sekcji "Strategia" znajdują się arykuły które każdy poczatkujący gracz powinien przeczytac i wtedy nie będzie musiał zadawać takich pytań na forum. Masz status platynowy, co sugeruje że tę najbardziej podsatwową wiedzę powinnac mięć w jednym paluszku.
Dziękuje always za świetną odpowiedź, serio fajnie że Ci się chciało.
A reszta, ludzie ludzie, czy Wy tak serio? Dyskutować nie potraficie? To zwyczajnie dziwne że co chwile na różnych stołach FD bije TPTK i jest to dużo częstsze niż odwrotnie, więc te Equity to teoria bo przecież również może być 10 razy pod rząd ten flush. Poza tym nie zastanawia Was że porządni gracze typu TAG stackują swoje FD? TPTK powinna wygrać tymczasem oddaje stacka i dzieje się to często, napewno częściej niż 1 z 3 allins.
A Ty co się taka bojowa zrobiłaś ? Dałem Ci link do filmu , zapoznaj się z programem + jak doradził Sobol zajrzyj wreszcie do artykułów ze strategii .
Gdybyś coś tam w ogóle przeczytała , to twoja gra na prf nie byłaby taką tragedią .
Small Ball według Janeare - nowy wymiar pokera na Everest - limpujemy co się tylko da
.
Ktoś ma z Tobą dyskutować o Tym czy stackowanie się z TPTK przeciwko FD jest opłacalne ??? Dostałaś odpowiedz ,że jest opłacalne ! Również podpowiedziano Ci jak do takich odpowiedzi dochodzić .
Jeśli chcesz kontynuować temat , to przenieś dyskusję do swojego ulubionego : Złapałam bad Beata i chcę się wyżalić .
Tam szybciej znajdziesz partnerów do dyskusji .
Pozdro
z reguly jednak nasze equity nie wyglada tak rozowo jak kolega wyzej napisal(nikt normalny nie ma takich konektorow)
lepiej zapytac i sie dowiedziec, niz nie zapytac i zyc w nieswiadomosci
nawet jak pytanie wynika z niewiedzy czy lenistwa to nie kazdy musi na nie odpowiadac, jezeli ktos chce pomoc to odpowie, a jak ktos chce sie czepiac to po co takie tematy czytac lepiej isc na stol
forum sluzy do rozmowy a nie zeby tylko powtarzac jak nie wiesz to ci nie powiem
na szczescie sa jeszcze tacy wytrwali jak alwayswin92
Dzięki za wykład randomie z 5 postami .Oprócz tego , że wiele wniósł do dyskusji TPTK vs FD , to miał jeszcze jakiś cel ??
Nie wiem po co się nawzajem atakujecie. Wiadomo, że są materiały szkoleniowe, ale forum służy również do zadawania pytań i dyskusji. Rozumiem Janeare, bo też kiedyś zaczynałem grać i nie wiedziałem co to fold eq, implied odds i po co mi to potrzebne do szczęścia. W przeciwieństwie do niej nie pytałem, przez co więcej czasu zajęło ogarnięcie i zrozumienie tej gry. Uszanujcie jeśli ktoś pyta, nawet jeśli jego status wskazuje, że powinien takie rzeczy już wiedzieć.
z reguly jednak nasze equity nie wyglada tak rozowo jak kolega wyzej napisal(nikt normalny nie ma takich konektorow)
Of course, to był raczej instruktaż do Equilaba, aniżeli określanie rangu.
mowiac random chcesz mnie obrazic?
a ile trzeba miec postow zeby zaczac sie udzielac?
no i fantastycznie sie stalo ze sam wiele wniosles do dyskusji o FD
cel - podkreslenie bezsensownosci ciaglego czepiania sie zamiast pomocy albo olania
edit:
cel - czytaj post alwayswina wyzej
My się nie rozumiemy , zresztą autorka tematu też nie rozumie , skoro tak zareagowała za pierwszym razem
.
Właśnie że kolego YntOniO swoje do dyskusji wniosłem - dałem Janeare wędkę zamiast ryby - czyli link . W następnym poście podobnie , dając do zrozumienia , że czas zacząć pracować samej nad grą , miast marnować czas na forum na beznadziejne tematy i dziecięce pytania .
Ale najlepiej poczuć się urażoną(nym) - jacy Ci ludzie na forum są żli , tylko się czepiać potrafią .
udzielasz sie czesto i mozna sie domyslac ze tez czytasz forum i znasz Janeare
wiele osob juz ja pouczalo wez sie do nauki wiec po co kolejny raz skoro woli inaczej przyswajac wiedze, niektorzy wola uczyc sie z doswiadczenia zebranego w czasie gry i z rozmow o niej zamiast uczyc sie materialow bo to nudne i sie nie chce
skoro tak to albo rozmawiaj albo ... nie rozmawiaj i olej sprawe, kazdy sie kiedys uczyl i kazdy inaczej, czytam forum dlugi czas i reakcja zawsze taka sama, zamiast pomoc to ludzie atakuja i zaslaniaja sie swoim doswiadczeniem na zasadzie - ja tu pisze dluzej i wiem lepiej ze nie powinienes poruszyc tego problemu, wiekszosc watkow poczatkujacych tak wyglada
Chłopcy nie kłóćcie się, każda wiedza jest potrzebna, moim zdaniem i artykuły i filmy i również dyskusja, która daje chyba najwięcej gdyż to wymiana doświadczeń.
Janeare czasem zwolnij z tym grindem , znajdz czas na film np. Bąbla o FR , przeczytaj artykuł w dziale strategia.
Zainwestujesz czas , który Ci się niedługo zwróci . Masz masę fajnej energii w sobie , ale dużo z tego niepotrzebnie marnujesz. Ochłoń w tym swoim pędzie , zatrzymaj się czasem by pomyśleć nad szczegółami innego typu .
Na mnie możesz liczyć , ale głaskania po główce nie będzie .
Napisane przez szok38
Na mnie możesz liczyć , ale głaskania po główce nie będzie .
![]()
Dzieki szok, a Ty kiedyś chyba wredziak byłeś?
Z tą główką to bym się mogła założyć
Dziś zamiast 12 grałam 9 stołów i winrate rzeczywiście wyższy choć nie obyło się bez magic rivers, wkleję killka rąk w blogu.