Przejdź do forum
Downswing a microli...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Downswing a microlimity

46 Posty
22 Użytkownicy
0 Reakcje
4,081 Wyświetlenia

Napisane przez smolak
Dlatego ktoś kto nigdy nie grał tam na tych stawkach to w ogóle nie powinien się wypowiadać.

:D :D :D :D :D :D :D :D ROTFL

To nie chodzi o to, że tam grają jacyś prosi. Tylko mikrolimity w godzinach popołudniowych i wieczornych są oblegane przez graczy bardzo tight. I kiedy ty podbijasz sprawdzi cię naprawdę bardzo mocna ręka.

I właśnie dlatego grając w pokera sie gra dostosowując do przeciwników, a nie ABC, którego sie nie rozumie :P

smolak

Ale czy ty nie rozumiesz człowieku, że komuś takiemu kto się zarejestruje kilka miesięcy wcześniej na forum nie można wciskać, że granie ABC pokera przyniesie swoje rezultaty.

Taki oto gracz, przeczyta artykuły z sekcji bronze i może srebro, wychodzi z założenia, że jak będzie grać agresywnie tylko mocne układy to i tak wyjdzie na plus. I głównym problemem poruszanym w tym wątku jest to, że na mikrostawkach na ftp nie jest to takie proste.

Ja sam kiedyś grałem na innym pokerromie dużo wyżej i szło wmiarę. A teraz próbuje się nabudować od nowa od nl2 i to wcale nie jest tak łatwo jak mogłoby się wydawać. I z moich obserwacji wynika, że FTP nie jest dobrym miejsce du budowania rolla.

PatriceMilev

Ja gram wprawdzie SSS, ale na NL100 gra się o niebo łatwiej niż na NL10...
albo po długiej przerwie od FTP wyraźnie wzrosły moje umiejętności i szczęście.

Nie do końca zgadzam się z przedmówcami. Gram na FTP NL2 SH. Zawsze znajdę kilka stołów obsadzonych przez bankomaty. Gram tam zwykle żeby odreagować badbeaty w SNG :) Mam staty circa 21/17/32 i 40/100 BB winrate. Na prawdę przyjemna gra. Ostatnio trafił mi się gość z VP na poziomi 90 i AF 70. Był deep i łaskawie oddał mi stacka. Zasady, które pomagają mi coś tam ugrać:
1. Selekcja stołów
2. Tigh is right
3. Value bety tak, blefy - nie.
pzdr

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Na microlimitach na FTP po prostu dużo ludzi gra $ jak za playmoney Trzeba wykorzystać tą informację, szybko wykrywać maniaków przy stołach i grać na nich odpowiedniego pokera, niekoniecznie zgodnego z BSS. Mniej agresji, bo i tak ich nie wystraszysz. Grać bardziej tight, bo niektórzy potrafią mieć 70% oglądalności flopa.

Po wypowiedzi wnioskuje, ze gramy albo na innym pokerroomie, albo w innych porach dnia... Gram miedzy 14 a 24, problem w tym, ze sie NIE WYPLACAJA.

pixx123

Moze warto zmienic cos w swojej grze, a nie pisac pierdol o wysokim poziomie na ftp ?

Tydzien gry kumpla na NL10 SH FTP.

kustra

Napisane przez cjd301
Nie do końca zgadzam się z przedmówcami. Gram na FTP NL2 SH. Zawsze znajdę kilka stołów obsadzonych przez bankomaty. Gram tam zwykle żeby odreagować badbeaty w SNG :) Mam staty circa 21/17/32 i 40/100 BB winrate. Na prawdę przyjemna gra. Ostatnio trafił mi się gość z VP na poziomi 90 i AF 70. Był deep i łaskawie oddał mi stacka. Zasady, które pomagają mi coś tam ugrać:
1. Selekcja stołów
2. Tigh is right
3. Value bety tak, blefy - nie.
pzdr

O ktorej godzinie grasz, ze masz te 40 bb :P ? Ja mam niestety ~20, gram 3 dni i zauwazylem, ze wieczorami ludzie nie chca grac. W godzina poludniowych, fajnie wchodza w rozdania, wieczorami znow nie bardzo.
Czym sie kierujesz wybierajac stoly plr/flp?

Napisane przez kustra

O ktorej godzinie grasz, ze masz te 40 bb :P ? Ja mam niestety ~20, gram 3 dni i zauwazylem, ze wieczorami ludzie nie chca grac. W godzina poludniowych, fajnie wchodza w rozdania, wieczorami znow nie bardzo.
Czym sie kierujesz wybierajac stoly plr/flp?

Godzina nie ma znaczenia. Interesują mnie stoły z z maksymalną wartością obydwu parametrów. Fisze kochają oglądać flopy i budować gigantyczne pule z marginalnymi kartami.

Przykład z przed minuty - gość ma staty circa 60/40/40.

Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.02 BB (6 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

saw flop | saw showdown

SB ($2.80)
BB ($0.68)
UTG ($3.42)
MP ($2.02)
Hero (CO) ($2.66)
Button ($1)

Preflop: Hero is CO with 9, 9
2 folds, Hero bets $0.07, 1 fold, SB calls $0.06, 1 fold

Flop: ($0.16) K, J, 9 (2 players)
SB checks, Hero bets $0.12, SB calls $0.12

Turn: ($0.40) J (2 players)
SB bets $0.04, Hero raises to $0.28, SB calls $0.24

River: ($0.96) 10 (2 players)
SB bets $2.33 (All-In), Hero calls $2.19 (All-In)

Total pot: $5.34 | Rake: $0.35
Main pot: $5.34 between SB and Hero, won by Hero

Results:
SB had 10, Q (straight, King high).
Hero had 9, 9 (full house, nines over Jacks).
Outcome: Hero won $4.99

A przegrałem BI z gościem grającym wbrew matematyce. Zresztą oceńcie sami:
Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.02 BB (6 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

saw flop | saw showdown

Hero (CO) ($2.03)
Button ($3.34)
SB ($2.46)
BB ($2)
UTG ($1.09)
MP ($2.18)

Preflop: Hero is CO with 7, 7
1 fold, MP bets $0.07, Hero calls $0.07, 3 folds

Flop: ($0.17) 4, 7, 2 (2 players)
MP bets $0.20, Hero raises to $0.60, MP calls $0.40

Turn: ($1.37) 6 (2 players)
MP bets $1.51 (All-In), Hero calls $1.36 (All-In)

River: ($4.09) 9 (2 players, 2 all-in)

Total pot: $4.09 | Rake: $0.27
Main pot: $4.09 between Hero and MP, won by MP

Results:
MP had Q, A (flush, Ace high).
Hero had 7, 7 (three of a kind, sevens).
Outcome: MP won $3.82

Sesja 150hands +65BB.

kamil90

reload i googogog, nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem.

kustra

Dzieki :)

Grasz moze na deepstack?

Napisane przez kustra
Dzieki :)

Grasz moze na deepstack?

Unikam gry deep stack. Jak się podwoję, to zwykle zmieniam stolik. Chyba, że mam przeciwnika, który jest również deep i czuję nad nim wyraźną przewagę. Wtedy czekam na okazję, żeby wyciągnąć więcej $$$ :)
Ale generalnie uważam, że nie mam jeszcze skilla na grę deep.

Napisane przez kamil90
reload i googogog, nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem.

Nie ma płaczu - tyko przykłady, że gra na NL2 SH może być szalenie dochodowa. Przeciwnicy grają wbrew zdrowemu rozsądkowi i wypłacają się w większości przypadków.

kustra

Wczesniej wybieralem stoly plr/flp. Dzis rano zagralem wg twojej rady i wybralem +0.6$ sr. stawka i wysoki % plr/flp. Ludzie okazali sie szaleni. Podbicie z UTG, caly stol za nim calluje :)
Niezle smichy :)

Napisane przez kustra
Wczesniej wybieralem stoly plr/flp. Dzis rano zagralem wg twojej rady i wybralem +0.6$ sr. stawka i wysoki % plr/flp. Ludzie okazali sie szaleni. Podbicie z UTG, caly stol za nim calluje :)
Niezle smichy :)

Mówiłem, że to kopalnia złota ;) Jeden z naszych nieocenionych trenerów SH mówił, jak wybierać stoły w którymś z filmików.

kustra

To wiec, jezeli ktos zna link nie pogardze nim :>

kustra

CJD, czy opierasz sie na jakichs tabelkach? Czy grasz wedle uznania :) ?
Oczywiscie tez mam pytanie, czy uzywasz statystyk na tym limicie? Mam pt3, ale jeszcze mam dosc malo rak na innych graczy. Po ilu rozegranych reka, moge juz uzywac pt?

Na filmiku z cyklu status bronze Simon sugerował zakres rąk do gry preflop. Mniej więcej na tym się opieram. PT jest bardzo przydatny. Jak grasz więcej niż 1-2 stoły, to możesz rozpoznać NITa czy innego murka, któremu możesz praktycznie bezkarnie kraść no i oczywiście fiszów-kosmitów typu VPIP 90% :) Dla pełnej użyteczności powinieneś mieć kilkaset rąk na gracza, ale dla orientacji a fish or not a fish wystarczy ci kilkanaście-kilkadziesiąt ;)

k4m1l0z

Napisane przez pixx123
Moze warto zmienic cos w swojej grze, a nie pisac pierdol o wysokim poziomie na ftp ?

Tydzien gry kumpla na NL10 SH FTP.

Ładny wykres :) widze, że jeszcze muszę troche poprawić bo mam więcej swingów niestety czyli krejzol zemnie :)

lol
Po 5k rąk i chwalisz się ze masz 20BB/100 czyli 40bb/100 jest to statystycznie niemożliwe nawet gdybyś grał z mega donkami. Zobaczymy co będzie dalej.

herekPL

WIdzę, że rozmowa idzie o FTP. Ja popieram przedmówców. BSS FR!, a nie SH jest zbyt zamurowane jak na ten poziom. Nie to, ze nie da się grać, bo da się. Tylko po co tłuc nl5 gdzie średnia ogladalność flopa nie wykracza poza 25% a PRF przeważnie 10+?

Grałem tam trochę, wyrabiałem bonusa. I po paru tyg stwierdziłem, że lepiej wyjdzie mi zmiana roomu gdzie 9/10 graczy przy stole nie ma pojęcia o co chodzi niz gra z samymi tago urkami na FTP.
To jest moja ocena gry na FR. Może na SH jest mocna fisharnia...