Przejdź do forum
Downswing a microli...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Downswing a microlimity

46 Posty
22 Użytkownicy
0 Reakcje
4,080 Wyświetlenia

Od 6k rąk spadam w dol, nie mocno, ale ciagle spadam. Najwieksze przegrane pule to przede wszystkim coin flipy (AI z AK prf przeciwko jedemu graczowi etc.), najwieksze wygrane niestety nie maja wiecej niz 75bb... Gram chyba jak normalny TAG - statystyki 20/17, WTS 30. Czyste ABC, wyuczone z setek przejrzanych rozdan i wszystkich filmow BSS SH dostepnych dla Bronze.

Jak uwazacie, downswing na micro limitach jest mozliwy? Powinienem odpoczac, szukac uporczywie dalej swoich bledow, czy liczyc na to ze po kolejnych 10 sesjach na minus wreszcie los sie odwroci? Jak wygladala wasza droga po micro, szczegolnie na FTP?

45 odpowiedzi

Po pierwsze 6k rąk to nie jest próbka w której cokolwiek można powiedzieć.
Po drugie - w grze każdego można coś poprawić.
Po trzecie - mikro NL4 / NL 10/ NL 50?

A1varo

mikro dla naszych graczy to nl 2- nl 5 nl25-nl50 to już midstakes, a nl 100 jeszcze niedawno było uważane za high-stakes (Zaznaczam, że na naszym forum)

powiem tyle 1 tydzień był super wygrana za wygraną i z 50$ pomnożyłam do 305$ a teraz porażka 3 dni i roll spadł do 185$ przegrywam prawie wszystkie rozdania praktycznie 100% coinflipow przegranych a bad beaty to mi się śnią po nocach oczywiście także na ftp...

Endurx

Napisane przez Supernite
Od 6k rąk spadam w dol, nie mocno, ale ciagle spadam. Najwieksze przegrane pule to przede wszystkim coin flipy (AI z AK prf przeciwko jedemu graczowi etc.), najwieksze wygrane niestety nie maja wiecej niz 75bb... Gram chyba jak normalny TAG - statystyki 20/17, WTS 30. Czyste ABC, wyuczone z setek przejrzanych rozdan i wszystkich filmow BSS SH dostepnych dla Bronze.

Jak uwazacie, downswing na micro limitach jest mozliwy? Powinienem odpoczac, szukac uporczywie dalej swoich bledow, czy liczyc na to ze po kolejnych 10 sesjach na minus wreszcie los sie odwroci? Jak wygladala wasza droga po micro, szczegolnie na FTP?

6 K to żadna próbka, AK to nie jest karta z którą chcesz zawsze dążyć do AI pre flop na micro stawkach, droga po micro stawkach na FTP to jak droga krzyżowa, zmień ten room jak najszybciej bo miesiącami będziesz tam bankroll budował na BSS SH

Napisane przez Endurx
6 K to żadna próbka, AK to nie jest karta z którą chcesz zawsze dążyć do AI pre flop na micro stawkach, droga po micro stawkach na FTP to jak droga krzyżowa, zmień ten room jak najszybciej bo miesiącami będziesz tam bankroll budował na BSS SH

O co chodzi z tymi mikrostawkami na FTP :f_ugly:
Moje doświadczenie to NL25 - pół miesiąca i pokonany
NL 50 - jeden miesiąc na zero przez troche złych sytuacji i dużo słabszego grania.
Teraz w pół miecha prawie mam roll już na NL 100 :rolleyes:

Może po prostu słabo grasz (hand reading, value betting, bluffing) / kontrolujesz emocje / dobierasz stoliki. Albo artykuły z PS ssą _wink: *

* ten wink to tak żartobliwie, przecież to nie może być prawda.

Byqu

A co sądzicie o przebijaniu się przez mikrolimity na FTP ale na FL?

Endurx

Napisane przez wafflecop

Napisane przez Endurx

O co chodzi z tymi mikrostawkami na FTP :f_ugly:
Moje doświadczenie to NL25 - pół miesiąca i pokonany
NL 50 - jeden miesiąc na zero przez troche złych sytuacji i dużo słabszego grania.
Teraz w pół miecha prawie mam roll już na NL 100 :rolleyes:

Może po prostu słabo grasz (hand reading, value betting, bluffing) / kontrolujesz emocje / dobierasz stoliki. Albo artykuły z PS ssą _wink: *

* ten wink to tak żartobliwie, przecież to nie może być prawda.

Polecam odwiedzić mój blog bo nawet nie chcę mi się odpowiadać na te pytania, a jeśli chodzi o micro stawki na FTP to jest tam strasznie duża agresja i początkujący gracze gubią się w grze, jest mały odsetek totalnych fishów, parwie każdy błąd jest wykorzystywany przez przeciwników, jednymi słowy jest zbyt wysoki poziom w stosunku do stawek mowa o NL2-NL10

btw co to za moda na zenskie nicki na tym forum :)

Daj sobie spokój z stolikami cashowymi na FTP. Tak jak poprzednicy wspomnieli jest tam zbyt wygórowany poziom w stosunku do limitów. Ja wpłaciłem tam 100$ i grałem żeby wyrobić bonus. U mnie wygląda to tak że przez jedną sesję jestem dajmy na to 10$ do przodu, a w ciągu następnej spadam mimo takiej jakości gry z mojej strony jak poprzednio o 12$ i w ten sposób gram charytatywnie bo uwalniany bonus pokrywa mi stratę. Ostatnio zacząłem zatem grać S'n'G 6 osobowe za 2$ i tutaj idzie mi już dużo lepiej bo przynajmniej posuwam się powoli ale przodu, w przeciwieństwie do gier cash w których grałem na x-stolikach żeby punkty szybciej leciały a efekt był taki jak wspomniałem - stagnacja bankrolla i to dzięki bonusowi bo inaczej byłbym w plecy.

Potwierdzam słowa Endurxa, który zresztą podczas naszej wspólnej sesji na ftp, widział co jest grane. Pomimo dobrej gry ciężko było cokolwiek ugrać (chyba że grasz od 3-6 w nocy), a gdy dany jest nam downswing, można się na mikro zarżnąć i dlatego uciekam stamtąd i wróce jak uda mi się gdzieś indziej uciułać roll na nl 25-50.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Może po prostu słabo grasz (hand reading, value betting, bluffing) / kontrolujesz emocje / dobierasz stoliki.

Jak juz mowilem, moje hand reading i value betting nie wykracza poza ABC wyuczone z materialow z pokerstrategy. Co do stolików to staram sie miec zawsze okolo srednia 25BB i ponad 45% ogladalnosci flopa - to chyba dobrze, tak? Co do emocji to nie jestem az tak poczatkujacym graczem, wiem kiedy odejsc od stolika.

6k rak na micro, przy dobrej grze przynajmniej, to dawka przy ktorej nie mozna byc chyba caly czas na minus. Co do AI z AK preflop, to jak nie na micro, to gdzie?... AA i KK jest tyle samo co AT+, nie mowiac o tym, ze kazdy all-inuje sie tam z pocket pair.

Mam końcowke bonusu startowego do wyrobienia, a po tym nowy bonus, takze na razie nie ma mowy o przenoszeniu sie.

hazjon

No mam podobną sytuację - ponieważ jestem na microlimitach - ale raczej utrzymuje się stale na sporym xbb/100 - jadę w kierunku nl5 z nl2.
Co zauważyłem - raczej nie ma sensu wchodzić all inn z czymś gorszym od AA/KK - i to KK gram tylko przeciw shortstack'om.

ABC - wyuczone z materiałów pokerstrategy wystarczą spokojnie do skutecznej gry - ale nie testowałem ich na sh tylko na fr.

Można spadać w dół - to normalne, że podbijesz z dobrą ręką - kilka osób wejdzie na flop a tu nic i nic i nic - i tak lecimy w dół ale nie grając ostro zdominowanych rąk i wykorzystując nasze najlepsze ręce powinniśmy być co najmniej na zero.

"Ready fajna rzecz - ale nawet najgorszy maniak czasem dostanie AA - poza tym graj te cholerne ABC - efekty przyjdą same" - to tak na zakończenie.

kustra

Wiadomo, ze micro sa chore, ale jezeli sie postarasz, sadze, ze wyjscie jest mozliwe :)
W 2 dni +20% moje rolla na nl2, wiec jest fajnie. Staram sie grac BSS, lecz na micro nie jest to najlepsza strategia, ludzie wchodza do gry z byle czym, wiec najlepiej polegac na pozycji i grac z fajnymi kartami, niekoniecznie ultra tight abc tabela bss :).

Tak w ogole, to mam pytanie, ile bb/100 powinno byc na nl2?

SJS
SJS

Napisane przez kustra
Wiadomo, ze micro sa chore, ale jezeli sie postarasz, sadze, ze wyjscie jest mozliwe :)
W 2 dni +20% moje rolla na nl2, wiec jest fajnie. Staram sie grac BSS, lecz na micro nie jest to najlepsza strategia, ludzie wchodza do gry z byle czym, wiec najlepiej polegac na pozycji i grac z fajnymi kartami, niekoniecznie ultra tight abc tabela bss :).

Tak w ogole, to mam pytanie, ile bb/100 powinno byc na nl2?

Jak najwięcej :).

smolak

NL2 na FTP to jest pikuś. Prawdziwe schody zaczynają się dopiero od NL5. Tam w ogóle, żeby coś ugrać to trzeba mieć mega farta. Kiedy już coś trafisz to nikt ci się nie wypłaci. A kiedy ty myślisz, że coś masz to zawsze znajdzie się ktoś kto ma coś lepszego.

Gram FR. I mam zamiar wynieść się stamtąd. Wczoraj grałem sobie u znajomego nl4 na cake poker. Tam dopiero są leszcze i rzeczywiście granie ABC pokera odnosi skutek. Do FTP ma się to nijak.

Także radzę zmianę roomu.

A ja mam takie głupie pytanie. Skoro na NL 2 - 5 są tacy prosi i wymiatacze na FTP to czemu nie idą w góre? Czyżby gracze z polskiego PS mieli tyle kasy, że bardziej im sie opłaca zostawać na mikro-mikro stawkach _biggrin: _biggrin: _biggrin:

Śmiechowy temat :f_tongue:

ktos tu pisal ze stale grinduje nl2?

@Supernite
Na microlimitach na FTP po prostu dużo ludzi gra $ jak za playmoney :) Trzeba wykorzystać tą informację, szybko wykrywać maniaków przy stołach i grać na nich odpowiedniego pokera, niekoniecznie zgodnego z BSS. Mniej agresji, bo i tak ich nie wystraszysz. Grać bardziej tight, bo niektórzy potrafią mieć 70% oglądalności flopa.

smolak

To nie chodzi o to, że tam grają jacyś prosi. Tylko mikrolimity w godzinach popołudniowych i wieczornych są oblegane przez graczy bardzo tight. I kiedy ty podbijasz sprawdzi cię naprawdę bardzo mocna ręka.

Wiadomo, że na innych pokerromach przez mikrolimity można się przebić nawet w ciągu dwóch tygodni. Ale FTP jest inny. Dlatego ktoś kto nigdy nie grał tam na tych stawkach to w ogóle nie powinien się wypowiadać.