Przejdź do forum
Dekalog Microplayer...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Dekalog Microplayera

91 Posty
63 Użytkownicy
0 Reakcje
9,083 Wyświetlenia
saja13

// spam - galer

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

// spam - galer

Odpowiedz
Cytat
rootpl

Miej wyj**ane, a będzie Ci dane !

Czyli nie przejmujemy się przegraną KK x20 pre vs AA AK QQ JJ itd.

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

Jednak co jest najwazniejsze to umiejetnosc foldowania i nie stackowanie AK pf(ludzik z micro nie zrozumie ze ta reka tak naprawde wygrywa na feq), ew. TPTK postflop zbyt czesto

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik

Może ktoś jeszcze się dopisze?

Odpowiedz
Cytat
MuskTfujWruk

Jesli chcesz na wlasnej skorze przekonac sie czy dobrze wykonujez dane zagranie vs konkretni przeciwnicy musisz dac szanse aby statystyka Ci na to pozwolila. Nie rezygnuj po 3 czy 4 nieudanych probach ... to nie jest miarodajna probka ! - co za tym idzie mniej bankrol na tyle wysoki aby nie bac sie grac

przyklad

masz A4s na sb i otwiera Ci BU ktory stealuje 40%
zagrywasz 3bet a on 4bet i pasujesz

nawet jak zdarzy Ci sie to 2, 3 razy z rzedu vs inni przeiciwnicy nie oznacza to ze masz nie grac tych 3betow. Oni poprostu mieli reke aby zagrac 4bet albo call. Nie oznacza to ze zle zagrales , nie beda mogli ciagle bronic sie vs Twoje 3bety

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik

Limpowanie jest gorsze od faszyzmu.

Odpowiedz
Cytat
MIKEengineer

Marta,
czy mogłabyś ocenzurować wszystkie spammerskie posty niezwiązane z tematem? Właśnie skończyłem czytać ten wątek (czytałem go od początku) i musiałem przebrnąć przez całkiem sporą ilość śmierdzącego gówna, żeby przeczytać coś konstruktywnego. Jeżeli to forum ma nieść ze sobą jakość to wypadałoby na bieżąco "plewić chwasty" (spammerskie posty).

Co do promocji, akcji, konkursu czy jakkolwiek to nazwać, uważam, że jest świetnym pomysłem. Tak więc coś ode mnie:

Bierz aktywny udział w dyskusji na Forum Oceny Rozdań.
Pamiętaj, że samo wstawianie rąk jest ważne, lecz niewsytarczające. Aby zrobić postęp wstawiaj swoje ręce, przeglądaj i komentuj również rozdania innych użytkowników. Za każdym razem, zanim zasiądziesz do pokerowego stołu upewnij się, że jesteś na bieżąco ze wszystkimi rozdaniami z forum (dot. limitu, na którym obecnie grasz)

Odpowiedz
Cytat
galer Autor wątku
galer

Poobcinałem spamerskie posty.

Przypominam, że w tym temacie podajemy krótkie i jasne zasady, a nie prowadzimy dyskusji nad tym jak dobre one są, nie reklamujemy blogów itp.

Zostało jeszcze trochę czasu, więc zachęcam do dopisywania swoich propozycji! :)

Odpowiedz
Cytat
Watt83

Nie wiem czy powinienem komuś udzielać rad, bo sam jestem microfishem ;)
Nie mogę pokonać tych stawek.

(Małe pytanie offtop: Jest jakiś program do trenigu? Taki żeby wyglądał jak prawdziwa gra i wyrabiał prawidłowe nawyki i wykrywał błędy?)

Co do rad to jedyna sensowna jakiej mogę udzielić to:
Wykorzystaj maksymalnie ofertę poker roomów.
Wszelkie sensowne dostępne promocje.
Potraktuj to jak ubezpieczenie.
Wyrobisz bonus na jednym, przesiadka na inny.

Odpowiedz
Cytat
supersymmetry

Powinny być dwa dekalogi - jeden dla graczy cash i drugi dla mtt/sng. Dla micro sng:

Jak nie wiesz co robić to pasuj. :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat

Nie graj mikro.

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik

Staff, wybierać przykazania do dekalogu i jedziemy z grafiką :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr

Bierz aktywny udział w dyskusji na Forum Oceny Rozdań. Pamiętaj, że samo wstawianie rąk jest ważne, lecz niewsytarczające. Aby zrobić postęp wstawiaj swoje ręce, przeglądaj i komentuj również rozdania innych użytkowników. Za każdym razem, zanim zasiądziesz do pokerowego stołu upewnij się, że jesteś na bieżąco ze wszystkimi rozdaniami z forum (dot. limitu, na którym obecnie grasz)

I to jest chyba najbardziej wartościowy post w tym temacie.

Odpowiedz
Cytat
MIKEengineer

Dzięki Edziorrr :)

jakby jakimś cudem brakowało "przykazań" to mam jeszcze jedno, które zawsze sam stosuję odkąd tylko jestem na PokerStrategy.com.

Ucząc się, zawsze rób notatki.
Czytając artykuły strategiczne, książki pokerowe oraz oglądając produkcje filmowe zawsze rób notatki. Zapisuj najważniejsze rzeczy, oraz wszystkie przemyślenia. Podczas swojej dalszej przygody z Pokerem z pewnością sięgniesz po nie niejeden raz.

Odpowiedz
Cytat
Episodex

Trzymaj się strategii a przynajmniej SHC!

Niekoniecznie tego z PokerStrategy. Ważne żeby mieć SHC i na mikro się go trzymać i nie kombinować. Wszystkim kumplom, którym pokazałem pokera i PS mówiłem jedno: trzymaj się strategii i SHC a będzie dobrze. A potem tracili kasę i pytali co jest nie tak. Patrzyłem w ich handy i :facepalm:. Zawsze wtedy było coś w stylu: "no widzisz, gdybyś nie sprawdzał tego podbicia preflop mając K9o to byś nie miał potem na flopie Kxx zagadki czy prowadzisz czy jednak nie" razy 20... Początkujący na mikro raczej takich zagadek poprawnie nie rozwiązują ;). A to w sumie przywodzi mi na myśl kolejną zasadę, którą zacząłem grać jak już ogarniałem mikro na tyle, żeby grać bez SHC:

Graj PF tylko kartami którymi dobrze wiesz co robić dalej

Były takie ręce, które wg SHC powinienem (marginalnie) zagrać PF w danej sytuacji, ale wolałem odpuścić, bo wiedziałem, że nie lubię nimi grać postflop. Moim zdaniem value jaki traciłem grając mniejszą ilością rąk był o wiele mniejszy niż ten, który bym tracił przez późniejsze błędy na flopie z kartami, którymi nie umiem i nie lubię grać.

Odpowiedz
Cytat
Puczek

Za każde limpniecie odcinaj sobie palec a za postowanie BB przed kolejka - głowe!

Odpowiedz
Cytat
yoovan

Ktoś na tym forum napisał: 'Masz- napierdalasz, nie masz - spierdalasz'.
Powiesiłem sobie to obok lapka i coraz więcej zielonego w HM.
Nie lubię pisać/czytać rzeczy typu: napie*dalasz, bo to coś jak gejbet.

Odpowiedz
Cytat
galer Autor wątku
galer

Czas na nadsyłanie "przykazań" minął.
Bardzo dziękujemy wszystkim za propozycje! :)

Temat zamykam, a ogłoszenie wyników, wkrótce! :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
galer Autor wątku
galer

Cześć ponownie! :)

Dekalog Microplayera jest już skończony i dziś z dumą mogę go Wam zaprezentować:

Bardzo dziękujemy wszystkim użytkownikom, którzy podsunęli swoje propozycje "przykazań" oraz kapelusznikowi za znakomitą robotę.

Pozdrawiam! :sdrink

Odpowiedz
Cytat